Det ypperste av kjærtegn

Samfunn, Sex og samliv

Idag skal jeg fortelle deg litt om min hovedlidenskap; klemmen!

Hollywoods romantisering av kysset
I filmer, når to mennesker møter hverandre igjen etter lang tids separasjon, så reagerer jeg alltid på at de kysser. Jeg reagerer på det fordi det er fullstendig imot min natur, og en del jeg har spurt er helt enige.

De kysser! De kliner! Hvorfor?

For meg, som er en klemmegutt på alle måter, og selvutnevnt klemmeambassadør, ville det vært så utrolig mye mer naturlig å gi henne en klem. Å holde rundt henne, stryke ryggen, dra henne helt tett inntil og klemme henne ømt. Hviske henne i øret hva jeg føler for henne, at jeg har savnet henne, at jeg har lengtet etter henne. Deretter kunne det vært mer naturlig å gi henne et kyss i en eller annen form. Men først ETTER jeg har klemt henne og fortalt henne disse tingene.

Er dette helt skrullete av meg?

Meg og klem
Har du møtt meg, så er det en stor sannsynlighet for at du har fått en klem eller iallefall blitt tilbudt en. Uansett så gir jeg deg gjerne en klem om du spør, fordi det er noe jeg absolutt elsker å gi. En klem er for meg som en stor oppladning til batteriene mine; en god klem kan gjøre meg glad i timesvis og dagesvis. Den kvikner meg opp, gjør meg glad, gir meg energi, og er generelt bare god!

Hvordan gi en god klem?
Jeg må nesten begynne med å beskrive det jeg mener er den perfekte klemmen. Denne oppskriften har jeg kommet frem til gjennom svært mange klemmer, og den er alle sin. Jeg hevder ikke å ha kommet frem til den alene, jeg hevder ikke den er min noe mer enn din, jeg bare sier at dette er slik jeg liker å klemme.

Den begynner ganske enkelt med et smil. Vi beveger oss mot hverandre, armene løftes opp. Min høyre arm går over din venstre, din høyre går over min venstre, så vi krysser hverandre. Vi stiller oss inntil hverandre, og spesielt for gutt-og-jenteklemmer er følgende punkt viktig: Hele kroppene skal tett inntil hverandre. Fra kinn til hofte, og lår om praktisk mulig, så skal så stor del av kroppen være nær som mulig. Armene skal smyges rundt kroppen til den andre, og et fast med ikke hardt grep skal knyttes. Kinnene skal treffe hverandre, evt kan man treffe litt bak kinnet. Dette er slutten på den tekniske beskrivelsen. Nå den mer følelsesmessige.

Når du klemmer et menneske, er det utrolig viktig å ikke bare gi et menneske en klem, og så slippe. Hold fast litt, stryk gjerne ryggen, se for deg hvorfor du bryr deg om mennesket. La klemmen bli så personlig som den kan få blitt, gi litt av deg selv, og hengi deg til klemmen. Den må være EKTE for at den virkelig skal varme. Du må mene noe med den.

Dette betyr ikke at den du klemmer må være din beste venn, heller ikke en du kjenner godt. Det må bare bety at du klemmer for å vise vedkommende at du bryr deg på et eller annet nivå. Ellers har den liten verdi.

Hva betyr en klem?
Dette henger sammen med at en klem for meg er den ultimate måten å fortelle et menneske at du bryr deg. For meg så betyr det når noen klemmer meg at de bryr seg om meg. Dette gjelder spesielt når DE tar initiativ, for let’s face it – gjennom sikkert titusener av klemmer er det nok av ganger mennesker har klemt meg tilbake fordi jeg har tatt initiativ, der de ikke har ment noe med det selv. Og det er helt greit :D Jeg fikk allikevel sagt mitt!

Poenget er at en klem gir varme, både fysisk og kjærlig, til mennesker. Nesten uansett hvor i livet man er, vil en god og varm klem fra en venn være oppløftende.

Hvorfor gi en klem?
Nettopp derfor! Fordi det er oppløftende. Fordi det forteller noe om deg og hva du tenker om vedkommende. Fordi det er godt. Fordi det utløser endorfiner i hjernen som gjør deg i enda bedre humør. Fordi det kan utgjøre så enormt stor forskjell i det riktige øyeblikket.

Jeg kommer aldri til å klare å gi uttrykk for hvor viktig klemmen er for meg. Selv om jeg har gjort et tappert forsøk her :P

Hvorfor liker noen ikke klemmer?
Beats me! Jeg vet ikke. Noen liker dem ikke fordi det blir for intimt, andre liker det ikke fordi de ikke er vant med det. Så finnes det nok de som syns det blir for sært også – men de er kanskje allerede medlemmer i gruppe nr. 2?

Virkelig! It beats me! Legg gjerne igjen en kommentar og forklar dersom du er en av dem.

Andre svært gode klemmer
Klemmeklem: Akkurat den samme som min favorittklem, men her klemmer du rundt motparten med armene mye hardere. Dette er en utrolig klem som gir en helt spesiell trygghetsfølelse og nærhetsfølelse. Bør bare gjøres mot noen du VIRKELIG er glad i, eller lett leende som en “tulleklem”.

Spinneklem: Her skal armene dine plasseres under armene til den du klemmer. Så klemmer du ekstra godt tak, og løfter opp og spinner en runde eller to rundt mens du passer på å holde kinnene inntil hverandre :)

Bakfraklemmen: En av mine desiderte favoritter, men allikevel en av de minst praktiserte. Går rett og slett ut på at du stiller deg inntil personen bakfra, legger en arm rundt magen, den andre over brystkassa, legger ansiktet inntil over skulderen, og klemmer godt. Dette er en perfekt klem hvis brukt på riktig tidspunkt, og kan med stor fordel følges opp av min favorittklem eller en klemmeklem.

Camklem:Dette er en spesiell klem, til “those special moments”. Den høres kanskje superteit ut, men det er ganger hvor den er virkelig perfekt. Typisk chattemoments hvor den du chatter med er veldig trist, eller du vil si farvel til en god venn. Cam er påslått, og det du rett og slett gjør er å forme armene som om du holder rundt personen på andre siden av cam. Så klemmer du bare til, og forestiller deg at du faktisk holder rundt vedkommende. Smil, lukk øynene, eller hva som helst. Du kan gjerne le om du vil, men denne klemmen er faktisk kjempegod!

Avslutningsvis..
Dette kan jeg skrive og snakke om i timesvis. Jeg har så mye å si om dette at jeg føler jeg burde skrevet et mye bedre blogginnlegg enn det jeg har. Poenget er uansett det samme. I de riktige øyeblikkene kan en klem bety forskjellen på liv og død. Våg å gi den klemmen!

Klemmen er for meg det ypperste av kjærtegn. Det viktigste av kjærtegn. Det beste av kjærtegn. Og i mine øyne den beste måten å fortelle noen at de betyr noe for deg.

Våg å gi slike klemmer!

Hva betyr klemmen for deg?

16 Comments

15 kommentarer

 1. Kiki  •  Sep 8, 2008 @16:22

  Veldig kort: klemmer er kjempegode, ja.
  *cyberklemmeklem* ;)

 2. Irene, ho pene Ü  •  Sep 8, 2008 @17:00

  :) Koselig innlegg! En ordentlig klem er ubeskrivelig godt. Og ubeskrivelig viktig. Det kan virkelig ha stor betydning; Det er ikke uten grunn min mann ga meg ei t-skjorte med påskriften: “It started with a hug” Ü

  Du er flink å klemme klemmer som varmer, du også!

 3. Elise  •  Sep 8, 2008 @19:30

  Klemmer ja!
  Utrolig hvor mye jeg kan være enig i :P
  Men det er faktisk ingenting som er bedre enn èn go’ klem!

  Klem ;)

 4. rable  •  Sep 8, 2008 @21:06

  Jepp, du er skrullete, men ikke på grunn av dette. Lite er bedre enn å få en god klem.

  Du burde bli en klemmolog, du! :] Vedder på at du kunne skrevet en mye bedre bok om klemming enn de som allerede er blitt utgitt. Du er den beste klemmeren jeg vet om, tenk.

 5. Ditte  •  Sep 8, 2008 @23:17

  Ja helt enig!! Å gi bort en klem eller å få en klem, og du kjenner den er virkelig, og full av kjærlighet eller vennskap, det er fantastisk deilig det! :)
  En annen klem som du ikke har nevnt, en veldig veldig god klem, og det er klemmen fra et barn. Når et barn tillitsfullt og full av glede, slenger armene rundt halsen på deg! Du kjenner de myke små barnehendene krøller seg i nakken din, og du kjenner tryggheten som sprer seg når du holder rundt barnet og klemmer tilbake. De som aldri har fått en sånn klem burde prøve det :) Største lykke på jord :)

 6. Line  •  Sep 9, 2008 @01:27

  Klemmer er alltid koselig!
  Du er en utrolig god klemmer du :D

 7. Samuro  •  Sep 9, 2008 @08:08

  @ Kiki:
  Hehe, cyberklemmen ja, den glemte jeg kanske å skrive om ;) Takk!

  @ Irene:
  Tror det er ålreit å skrive om litt koslige ting også iblant, ikke bare gravalvorlige :) Og mange takk, setter veldig pris på komplimentet!

  @ Elise:
  Da er vi enige :D Jøss, du og jeg og vito altså ;D *le*

  @ rable:
  Skrullete kan du være sjæl :P Klemmolog ja, jeg er jo allerede en klemmifist, så steget er kanskje lite? ;)

  @ Ditte:
  Et barns klem er desidert fantastisk. Hengivent, kjærlighetsfullt og bare godt! :D

  @ Line:
  Mange takk :D Klemmer er fantastiske!

  —–

  Jeg kommer nok til å oppdatere listen over klemmer om jeg kommer på noen flere superviktige klemmer, men jeg gidder ikke oversvømme den, for det finnes nok av klemmelister ellers!

  Og for de som evt syns jeg virker klysete som bare tar imot komplimenter uten å gi tilbake, så kan jeg ikke bryte med mine egne regler; ref:
  http://confusicus.blogspot.com/2008/08/takk-du-er-nydelig.html

  ;)

 8. Irene, ho pene Ü  •  Sep 9, 2008 @17:42

  Blir nok “gravalvorlighet” i verden, vi trenger noe positivt fokus. Og hva er mer positivt enn en klem? :)

 9. Anonymous  •  Sep 10, 2008 @11:54

  Må bare komme med en kommentar… Ikke til forringelse for klemmen, men jeg hang meg opp i greia om at du heller ville gi dama en klem enn et kyss… vil ikke påstå at du er skrullete, men i min verden har kysset en mer “intim” posisjon. Mens klemmer er noe man deler ut mer ukritisk, kysser man normalt sett ikke hvem som helst… Derfor, for min del, gjerne et aldri så lite kyss først – for deretter å følge opp med en god klem… ;-)

 10. Samuro  •  Sep 10, 2008 @12:10

  @ Anonym:
  Mange takk for at du tok deg tiden til å kommentere.

  Jeg er helt enig i at kysset er mer intimt, det er det ikke noe å si imot på :D

  For min del gjelder det bare at jeg mener jeg kan vise mer kjærlighet og hengivenhet med en klem hvor hele kroppen trykkes inntil fort og “nådeløst”, enn et kyss hvor man må koordinere mer for å faktisk treffe :P Så kan klemmen sakte og sikkert gå over i et lidenskapelig kyss :)

  Men setter pris på at du skriver din mening, vi kan jo ikke alle være like :D

 11. Anonymous  •  Oct 3, 2008 @18:20

  Flink du er til å skrive! Og nei, ingenting er som en god klem (:
  – Maren

 12. vimsi  •  Oct 29, 2008 @11:37

  oisann, det må jeg si, du har virkelig tenkt gjennom dette med klemming. det beste med hele greia er at jeg er helt enig med deg! En klem er absolutt det beste en kan få, jeg digger å få klemmer, og å gi klemmer. Så hug me anytime:)

  forresten, innlegget mitt var mer til for provokasjon, og jammen fungerte det:) ikke minst fordi jeg også selv fikk lese et innlegg jeg selv lenge har hatt lyst til å skrive – så hadde du allerede skrevet det for meg! takk skal du ha:)

 13. Samuel  •  Oct 29, 2008 @16:26

  @ Maren:
  Mange takk :) Du har såklart helt rett, ingenting kan sammenliknes…

  @ vimsi:
  Såklart jeg har tenkt mye over det – klem er det deiligste som finnes :) Nå vet jeg ikke så veldig mye om hvem du er, men skulle jeg treffe deg så hadde jeg ikke vært redd for å klemme deg nei ;)

  Jeg er glad det fungerte :D Var et gøy innlegg å lese, og også gøy at du likte å lese mitt i gjengjeld!

  :D

 14. Maren  •  Apr 29, 2009 @22:01

  Jeg er ikke i tvil lenger… Du er den beste klemmeren jeg vet om! Men nå er det ikke så rart. Du har tenkt bra igjennom det! Sitter her og smiler når jeg leser. Koselig lesing (: Hehe!

  Nattaklem (:

 15. Samuel  •  May 4, 2009 @10:21

  Maren:
  Takk Maren :D Hihi

Én trackback

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat