Ekte blond?

Morrosaker, Samfunn

Hele mitt liv har jeg vært blond. Mitt hår har riktignok mørknet etterhvert som jeg har blitt eldre; i barndomsårene kan jeg se på bilder at håret mitt nærmest var hvitt, men en eller annen nyanse av blond har jeg alltid vært.

Du er så blond!
Medfølgende en slik hårfarge har vi alltid stempelet “blondine”, som peker på at jeg, som blond, er dummere enn befolkningen ellers. Selvfølgelig har det aldri vært snakk om en saklig problemstilling, det har alltid kommet opp som en sarkastisk* og humoristisk kommentar dersom jeg gjør noe dumt eller idiotisk.

“Årh, du er så blond!”

Som en av verdenes mest distré og vimsete person kan jeg love deg at det ikke har vært sjeldent.

Selv om dette alltid har vært humoristisk, har jeg som en naturlig konsekvens av dette begynt å både underbevisst og bevisst legge merke til blonde mennesker og deres væremåte. Da spesielt blonde jenter, noe dere vil forstå grunnen til om ikke så lenge.

“Dumme blondiner er blondiner som tryner over en trådløs telefon, og som tror at månen er nærmere enn Bergen, fordi de kan se månen og ikke Bergen.”

Jeg ER blond!
Jeg regner meg selv som en passelig intelligent fyr. Har alltid hatt et talent for matematikk og logikk, scorer greit på IQ-tester, har en passelig ålreit taleevne og blir oppfattet av en del mennesker som reflektert og til en viss grad smart. Nevnte jeg at jeg er blond?

I løpet av mitt liv har jeg møtt svært mange andre blonde mennesker i løpet, og veldig mange av dem har vært med og knust forestillingen om at blonde mennesker er dummere enn folk ellers.

En del av dem har bekreftet den!

Empirisk forskning
Empirisk* forskning er forskning på hypoteser* som bekreftes ved at et stort antall av observasjoner bekrefter hypotesen. Empiri har jeg en gang lært at betyr noe slikt som antall, og det går uansett på data (informasjon) som er samlet inn.

Grunnen til at jeg nevner det, er fordi jeg i løpet av en del år nå har drevet empirisk forskning både underbevisst og bevisst på blondiner, og kommet frem til en svært underholdende teori* basert på tallene som har dukket opp.

Blond vs “Blond”
Nå kommer vi til kjernen i dette innlegget; og her er det viktig å skille konseptene fra hverandre.

Blond handler om mennesker som meg. En person som er blond fra fødselen av, og som basisfarge alltid har beholdt hårfargen slik.
“Blond” handler om alle dem som farger håret sitt blondt, men som fra naturens side har en annen hårfarge.

Dum som ei blondine
Jeg har som sagt møtt mange blondiner av begge kjønn, både som bekrefter og forfekter den humoristiske bemerkelsen om at blondiner er dummere enn andre mennesker. Det som er interessant, kommer nå. Spiss øynene, dette er viktig!

Jeg har gjennom “empirisk forskning” kommet frem til at de blondinene som gir inntrykk av å være mindre smarte, evt være mer ensporet i sin tankegang, faktisk er de “blonde”.

:O

Jeg vil faktisk ta det så langt som å si at hele 8/10 av de “dumme” blondinene faktisk er “blonde”, og med andre ord ikke er originalt blonde.

:O

Og ikke glem, boys and girls, dette er faktisk noe jeg har kommet frem til gjennom flere års “forskning”, og er ikke bare en fullstendig ubekreftet hypotese* , men har nå rukket å bli en teori* .

Det er viktig å bemerke seg at jeg aldri sier at alle som farger håret sitt blondt er dumme. Det er også viktig å bemerke seg at jeg aldri sier at de som er naturlig blonde er smartere enn folk ellers. Tvert imot så er det ingenting i det jeg sier her som hverken hever eller senker min generelle oppfatning av noens intelligens i forhold til andre.

Jeg bare sier at 8/10 av de “dumme” blondinene faktisk ikke er originalt blonde.

Fra nå av, kjære blondine
Kaller noen deg dum som ei blondine? Har du alltid vært blond? Da kan du heve deg over disse kommentarene, og si at vi faktisk har forskning som stiller seg bak ryggene våre og sier at de med stor sannsynlighet tar feil!

Power to the Blond People!

14 Comments

13 kommentarer

 1. Samuel  •  Sep 29, 2008 @07:46

  Disclaimer: Det er viktig for meg å få frem at jeg såklart ikke mener noe seriøst ved dette blogginnlegget. Det er et satirisk innlegg som kun er skrevet for moro skyld, og en teori som kun bringes opp i lystige lag.

  Jeg ville aldri brukt denne informasjonen (selv om den er reell) i en saklig diskusjon!

  :)

 2. Kille  •  Sep 29, 2008 @07:53

  Hihi, så morsom lesing på en mandagsmorgen :) Nå er jeg verken blond eller “blond”, så føler meg ikke berørt av noe av dette her ;)

 3. rable  •  Sep 29, 2008 @08:16

  Hihi, du din empiriske forsker! ;)

  Jeg føler meg ganske dum for tiden, så da er det kanskje på sin plass å farge håret blondt!? *-)

  :D

 4. Spire  •  Sep 29, 2008 @08:21

  Okei, for det første: Hårfargen har ingenting å si utover din IQ, smarthet, reflekterende vesen, men hvordan man BRUKER hårfargen. Jeg er naturlig blond, mørk blond eller noe slikt. Husker faktisk ikke, farga håret mitt så lenge, har aldri oppført meg “blond”. Jeg farga håret og kan likevel oppføre meg veldig “blond” dersom jeg ønsker:p
  Dette var noe jeg savna, din poengtering på dette:p

  Dessuten, jeg har aldri tenkt på hårfargen din. Ikke før nå og du sier det. Eneste er lengden (som egentlig ikke er så lang lenger;)).
  Dessuten2: Du kan ha en så blond hårfarge du vil, uten deg ville jeg nok neppe kommet meg igjennom mattematikken på vg1.
  Hurra for MSN og smart blondine!

 5. Samuel  •  Sep 29, 2008 @08:54

  @ Kille:
  Kanskje det er nettopp derfor du syns det var morsomt? :P

  @ rable:
  Kanskje det hadde holdt med litt striper? ;) Hehehe

  @ Spire:
  Dersom du savna det, så har du jo ikke skjønt poenget med innlegget ;) Dersom man hiver på altfor mye saklig informasjon på slutten av en tullesak, blir det plutselig for saklig ;)

  Det er godt du ser på meg som blond, ikke “blond” ;) Var en glede å hjelpe deg med matematikken :D Hurra!

 6. Anonymous  •  Sep 29, 2008 @18:18

  Irene? Ser ingen Irene som har kommentert her inne jeg..Hva skrev hun siden du spør om hun regner seg selv som en av de dumme?? Fortell! *Nysgjerrig!!*

  Hvor er kommentaren?

 7. Samuel  •  Sep 29, 2008 @19:29

  @ Anonym:
  Hun har fjernet sin kommentar selv, og i respons til det sletter jeg min også :)

  Det er vel nok å si at det var en misforståelse, det tror jeg vi trygt kan fastslå med sikkerhet :)

 8. Anonymous  •  Sep 29, 2008 @21:46

  M`kay trodde ikke det var mulig å slette comments for andre enn moderatoren som er eieren av sia jeg men..

 9. Samuel  •  Sep 29, 2008 @23:04

  @ AnonymK:
  Hehe, ikke jeg heller – men det er jo bare godt å se at man kan moderere sine egne kommentarer så lenge man er innlogget :D

 10. Terje  •  Sep 30, 2008 @00:49

  Herlig at du kjemper en kamp for blondinene, Samuel.

  Men du skal vite at du er ikke alene!
  http://www.vigrid.net/linkblondhets.htm

 11. Samuel  •  Sep 30, 2008 @07:21

  @ Terje:
  Det er meg og Tore.. Sier seg jo selv det ;)

 12. Åse-Beate  •  Oct 1, 2008 @23:11

  Hehe, veldig bra skrevet! Må si jeg føler meg litt truffet av den der “blonde” delen av befolkningen som du skriver om. I hvert fall til tider :P

 13. maiken  •  Dec 15, 2010 @10:13

  Er dette skikkelig forsket på? eller bare filosofi? Det er tross alt mange andre variabler som kan virke inn, er det gjort undersøkelser på det, og i så fall har du testet feilkildene?

Én trackback

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat