En har alltid en unnskyldning..

Kosthold, Morrosaker

Når det gjelder å ha et sunt kosthold og en bra livsstil, så er det som regel slik at man setter seg noen rammer for hva man skal spise, og lever stort sett sunt og greit. Iblant må man tillate seg noen utskeielser, det tror jeg de fleste som ønsker å leve sunt er enige om.

Jeg ønsker å være en person som har et sunt kosthold og lever etter visse regler. I perioder klarer jeg det veldig bra, i andre perioder klarer jeg det ikke så bra. That’s life, I believe!

Ofte så tillater man seg slike utskeielser i sammenheng med en eller annen “hendelse” som er over oss. Fødselsdager. Jul. Påske. Slike ting. Jeg har tenkt litt over det i det siste, og jeg har kommet frem til at en har alltid en unnskyldning.

Årstidsbaserte unnskyldninger
Disse er enkle!

Sommeren må en jo kunne unne seg noe godt. Det er jo fint vær, sol, smil, glede, strand, bading, varme, kos og utetid. I tillegg er det jo sommer, så da skal man jo kose seg litt!

Høsten er jo elementær, min kjære Watson. Etter en lang og god sommer, må man jo kose seg med litt godsaker når himmelen faller i hodet på oss, og vinden blåser oss inn igjen. Man må jo kunne kose seg litt når man nesten må sitte inne uansett!

Vinteren er lang og kald. Da er det viktig med masse kakao, sjokolade og annet kos for å holde varmen. Naturligvis!

Våren er tiden for fornyelse og forberedelse. Sommeren er jo her snart, og vi har overlevd en lang og kald vinter. Da er det lov å kose seg litt.

Værforbeholdte unnskyldninger
Mange gode grunner til å ta litt snop!

Regn; referer litt til høstgrunnlaget; når det er dårlig vær, så er det utrolig deilig å sette seg ned med litt kos og nyte været innenfra.

Sol er en kilde til varme, og da trengs det en is for å kjøle ned!

Overskyet vær er demotiverende – og da må en ha noe for å dra opp igjen humøret. En sjokolade? En is? Litt deilig kakebakst, eller en skolebolle? I’m all ears!

Snø er kaldt. Da må man ha noe varmt å få opp temperaturen med. Bolle og kakao er perfekt, eller kanskje en tur på fjellet med en Kvikklunch eller 14?

Hagl kan gjøre vondt å få i hodet. Da trenger man trøst!

Skikkelig stormvær er den perfekte kulminasjon av grunner for kos. Da er det chips, brus, kakao og is med nonstop og andre duppedarier som må til. Ingen tvil!

Høytidsbaserte unnskyldninger
Disse nevnes bare i stikkordsform, alle betyr det samme! Snop, digg, eller usunn mat :P

Jul, nyttår, fødselsdag, påske, 17. mai, 1. mai, halloween, pluss alle de andre jeg nå har glemt!

Dagsbaserte unnskyldninger
Nå blir det tydelig at man alltid har en unnskyldning…

Mandag er første dagen etter ei lang og deilig helg. Altså en dag hvor man nesten må trøste seg litt på grunn av at man har startet ny uke med jobb/skole igjen.

Tirsdag er dagen derpå første dagen. Litt kos er da tillatt for å døyve det faktum at uka så brått starta igår.

Onsdag er midt i uka. Toppen av deprimert når man når man vet man har like lenge igjen til helg. En liten kosesjokolade må da være lov på en slik dag?

Torsdag er det jo helg imorgen, dette må feires. Snart slutten av arbeidsuka :D

Fredag er det endelig helg :D Wiiii, da blir det chips og sjokolade, brus og snop, egentlig stort sett det man måtte ha lyst på!

Lørdag er jo kosedag nummer en. Finn en familie hvor man ikke har fått indoktrinert fra barnetider at man kan spise snop på denne dagen! Du klarer neppe det ;) Spis det hjertet lyster idag!

Søndag er dagen før ny arbeids- eller skoleuke. Blæh, huff, vræl. Trøstespising gjelder så høyst idag, og det er til de grader tillatt!

Som dere ser så finnes det alltid en unnskyldning.

Hva er din?
14 Comments

14 kommentarer

 1. Anonymous  •  Oct 28, 2008 @00:49

  Kjedespising? :P

 2. Samuel  •  Oct 28, 2008 @01:12

  @ anonym:
  For eksempel ;) Hehe

 3. Line  •  Oct 28, 2008 @01:13

  Jeg har nok ca de samme unnskyldningene som du. Men jeg synes tirsdag og torsdags-unnskyldningene dine kanskje var litt i tynneste laget…? :P
  Ellers er jo å ha besøk en grei unnskyldning for å finne fram noe godt. Kino blir heller ikke helt det samme uten snop, og så hører tur (skogstur/båttur/biltur/…) sammen med noe godt. Ispause ;)
  Og har en trent “fortjener” en noe godt…
  Hvis en går inn for det finnes det faktisk alltid en unnskyldning for å spise noe godt, det er ikke å komme fra.

 4. Irene, hun pene Ü  •  Oct 28, 2008 @10:27

  Jeg kan finne en familie hvor det ikke er indoktrinert at lørdag er en “lørdagsgodterdag” – min familie. Nemlig! :)

  Det gjelder bare å bestemme seg for at en ikke vil spise snop – enten på generelt basis, eller i vanlige ukedager (mand-fred). Det pleier å gå greit :)

 5. Spire  •  Oct 28, 2008 @22:19

  MENSEN!

 6. Ditte  •  Oct 28, 2008 @22:48

  Helt enig Spire!! :)

 7. Samuel  •  Oct 29, 2008 @00:15

  @ Line:
  Du misforstår litt da. Desto tynnere argumentene er, desto mer typiske er de faktisk ;)

  Vi er allikevel nokså enige; vil man, så kan man finne en unnskyldning! Dine er minst like gode som mine :D

  @ Irene:
  Wow, gratulerer :D Det er jo kjempebra for dere da..

  Såklart er det bare å bestemme seg; men her dreier det seg jo om de av oss som IKKE ønsker/vil/gidder å bestemme oss. Det er jo DIGG med litt DIGG innimellom!

  ;)

  @ Spire og ditte:
  Absolutt gode grunner. Det merkelige er jo at dere glemmer perioden FØR mensen, når kroppen roper etter nødlagre før det hele starter.. :)

 8. joakim  •  Oct 29, 2008 @00:24

  Jeg har lyst på, butikken ligger 5 min unna og jeg har penger til det. Det er min unnskyldning:P

 9. Spire  •  Oct 29, 2008 @08:08

  Joda, greit det at kroppen gauler etter sukker i ukene før, men da er man jo så fornuftig og tenker “nei, vær flink nå, skal ikke ha sukker”. Og så kommer man midt i perioden, man har vondt man knekker og man er elendig. Da vil man trøste seg:p Svært sjeldent får jeg lyst på sjokolade når jeg har mensen, er mest opptatt av å ligge i fosterstilling og ikke spy. AV og til derimot, blir jeg helt krakilsk og MÅ ha sjokolade, og NÅDE den som er i veien for meg:p Det har typen funnet ut :D

 10. Ane  •  Oct 29, 2008 @13:52

  Syns det er ok å skeie ut hver dag.
  Bare i småsmå mengder og kombinert med et ellers sunt kosthold og treningsopplegg!

  Kos til folket!

 11. Samuel  •  Oct 29, 2008 @16:30

  @ Joakim:
  Hehe, du er avhenger av ordtaket “Det enkle er ofte det beste” ser jeg. Ofte trengs det ikke noen mer avansert unnskyldning enn “jeg vil” ;)

  @ Spire:
  Hehe, jeg skjønner!

  Jeg vet iallefall om noen hvor kroppen skriker etter sukker dagene før, og det er SLIK de skjønner at mensen er på vei ;)

  @ Ane:
  Jippi! Jeg får muligheten til å arrestere noen!

  Du tar nemlig feil! Dersom kosthold og treningsopplegg er hva du er ute etter, er det å skeie ut hver dag en av de største syndene du kan finne på. Greit nok, er det småsmå mengder det er snakk om så spiller det jo ingen rolle, men i prinsippet så er det nettopp det du sier nå om å skeie ut litt hver dag (gjerne som belønning for trening) som ødelegger mest i forhold til effekt av treningsopplegget sitt.

  Bare så du vet det!

 12. Spire  •  Oct 29, 2008 @17:22

  Vel, så heldig er ikke jeg. Smerter taler som regel sin egen sak;)

 13. Anonymous  •  Oct 30, 2008 @00:02

  Min unnskyldning er : Rett og slett fordi jeg fortjener det!

 14. Ane  •  Oct 30, 2008 @22:39

  Jammen Jammen…

  Det jeg mente var at det er greit med en liten kakao i ny og ne bare du har et bra kosthold ellers.

  Det er helt sant at en munnfull chips og sjokolade kan ødelegge litt av treningseffekten, men det gjør ingenting hvis du spiser en liten bit av en sjokolade. Det som er usunt er å helle i seg cola, chips og lyst horn hver dag (noe som alle yrkesfaglige på skolen har en tendens til). Da kan det gå utover ting som huden, vekten og tennene.

  Det jeg mente var at en liten sjokolade ikke skader, bare du har et ganske bra kosthold ellers, nemlig. Det er jo kaloriene det kommer ann på. Så si at d spiser 300 kcal mindre hver dag og erstatter det med en sjokolade så er det ikke så farlig.

  Det som er farlig er når du blir helt manisk og ikke tillater deg noe godt og til slutt sprekker og spiser til du eser!!

  Da er det faktiskt bedre å gi seg selv lov, slik at lysten kanskje blir mindre og mindre og kanskje tilslutt blir du lei av alt godteriet og innser at faktisk epler også kan smake nam.

  Godteri er ok – i små små små mengder.

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat