Life changing positivity

Filosofiske tanker, Personlig

Idag har jeg valgt å legge ut en tekst som jeg har lest for lenge siden. En fantastisk tekst, som jeg her gjengir i sin helhet. En tekst som har vært til inspirasjon for meg i årevis, og som jeg håper vil inspirere deg også!

Disclaimer:
Jeg har ikke skrevet denne teksten selv. Kilden finner du her.


Historien

Michael er den typen du elsker å hate. Han er alltid i godt humør og har alltid noe positivt å si. Når noen spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: “Hvis jeg hadde det bedre ville jeg vært tvillinger”. Han var en naturlig inspirator. Hvis en av de ansatte hadde en dårlig dag, var Michael der og fortalte den ansatte hvordan man kunne se det positive i situasjonen. Jeg ble nysgjerrig av å se dette, så en dag gikk jeg bort til Michael og spurte ham: “Hvordan gjør du det?”

Michael svarte: “Hver morgen våkner jeg og sier til meg selv; du har to valg i dag. Du kan velge å være i godt humør eller du kan velge å være i dårlig humør. Jeg velger å være i godt humør. Hver gang det skjer noe ille, kan jeg velge å være et offer eller å ta lærdom fra det. Jeg velger å ta lærdom fra det. Hver gang noen kommer og klager til meg, kan jeg velge å akseptere klagene deres eller jeg kan velge å peke på de positive sidene i livet. Jeg velger de positive sidene i livet. “

“Sikkert, men det er ikke fullt så enkelt”, protesterte jeg.

“Det er det,” sa Michael. “Livet handler om valg. Når du kutter vekk all dritten så er enhver situasjon et valg. Du velger hvordan du skal reagere på situasjonene. Du velger hvordan folk skal påvirke ditt humør Det er du som velger om du vil være i godt eller dårlig humør. Til syvende og sist så er det ditt valg hvordan du lever ditt liv.”

Jeg tenkte over hva Michael hadde sagt. Like etterpå forlot jeg firmaet for å begynne for meg selv. Vi mistet kontakten, men jeg tenkte ofte på ham når jeg tok et valg i forhold til livet istedenfor bare å reagere på det. Mange år senere hørte jeg at Michael var innblandet i en alvorlig ulykke med et fall på 20 meter fra en radiomast. Etter 18 timers operasjon og uker på intensiven, ble Michael utskrevet fra sykehuset med skinner langs ryggen. Jeg traff Michael omtrent seks uker etter ulykken. Da jeg spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: “Hvis jeg hadde det bedre, måtte jeg være tvillinger. Vil du se arrene?”

Jeg avslo tilbudet om å se sårene, men spurte ham om hva som foregikk i hodet på ham under ulykken. “Det første jeg tenkte på var velferden til min ennå ufødte datter,” svarte Michael. “Så mens jeg lå på bakken husket jeg at jeg hadde to valg. Jeg kunne velge å leve eller jeg kunne velge å dø. Jeg valgte å leve.”

“Var du ikke redd? Mistet du bevisstheten?” spurte jeg. Michael fortsatte, “Ambulansepersonellet var fantastisk. De sa hele tiden at alt kom til å gå bra. Men da de rullet meg inn på akuttmottaket og jeg så uttrykkene til legene og sykepleierne, ble jeg vettskremt. I øynene deres sto det skrevet: ‘han er dødsens’. Jeg visste at jeg måtte gjøre noe.”

“Hva gjorde du da?” spurte jeg.

“Vel, det var en stor brautende sykepleier der som skrek spørsmål til meg”, sa Michael. Hun spurte om jeg var allergisk for noe. “Ja,” svarte jeg. Legene og pleierne stanset opp mens de ventet på svaret mitt.

Jeg trakk pusten og ropte: “Tyngdekraften!”.

Gjennom latteren deres sa jeg til dem: “Jeg velger å leve. Operer meg som om jeg er levende, ikke død.”

Michael overlevde takket legenes dyktighet, men også på grunn av sin fantastiske holdning. Jeg lærte fra ham at hver dag kan vi velge å leve helt. Holdning er, tross alt, alt.

“Bekymre deg derfor ikke for morgendagen, for morgendagen vil bekymre seg
for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.”
Matteus 6:34

“Egentlig er dagen i dag den morgendagen du bekymret deg for i går”
Ukjent


Si gjerne hva du syns om teksten. Er det ikke så enkelt? Kan det være så enkelt? Kan det i det minste få en positiv effekt? La meg få vite hva du tenker!

5 Comments

5 kommentarer

 1. ditte  •  Oct 23, 2008 @00:41

  Det er derfor jeg har det så bra akkurat nå :) Jeg velger å ha det bra :) – husker du det jeg sa om å gjemme bort de negative følelsene? Og ta de fram igjen når jeg kunne takle de.. -Jeg tok de fram -og jeg takla de, fordi jeg valgte å ikke la de “ta” meg..

 2. Kristin Kvinlaug  •  Oct 23, 2008 @08:03

  Min far er litt denne typen. Han er mitt desidert største forbilde. Han klarer på mystisk vis å se det positive i omtrent alt. Det er tidvis nesten irriterende, hehe.

  Da han hadde kreft noen år tilbake, så sa han at det ville gå bra uansett trass i alt legene sa. Han sa: “Enten, så havner jeg hos min Far eller så havner jeg hos min elskede familie, så dette blir bra uansett”. Og gikk det bra? Å jada, han lever i beste velgående nå.

  Det samme med psyken min. Jeg trodde aldri det var noe håp for mitt forvirrede, ødelagte sinn, men han har sagt hele tiden at dette skulle jeg klare.

  Han har vært en pådriver når det gjelder alt i dette livet. Gjennom alle mine brudd med gutter der jeg har grått mine såre tårer og er sikker på at jeg aldri kommer til å treffe en bedre gutt noensinne, så har han bare vært helt rolig og sagt: “Gud mener at du fortjener bedre, så snart kommer det en bedre gutt. Bare vent å se!”. Og hver gang, så har det kommet en bedre gutt enn den forrige og jeg har endelig innsett at jeg også kanskje har mulighet til å bli gift en dag og stifte familie :)

  Jeg har også fått en helt fullstendig ro på at mine psyk plager skal bli helbredet. Om ikke helt, så iallfall såpass at jeg kan omgås andre mennesker, jobbe, stifte familie med tiden osv.

  Jeg har et spm jeg har utrolig lyst til å stille deg en dag, Samuel. Tar det ikke her, men er utrolig nysgjerrig på din mening rundt det tilknyttet tekstens innhold ;)

  Kristin

 3. Samuel  •  Oct 23, 2008 @09:47

  @ Ditte:
  Så bra at det fungerte for deg :D Jeg tror jeg er en fyr som ofte føler for å gjøre meg ferdig med kjipe ting så fort som mulig – vi har alle våre teknikker :)

  @ Kristin:
  Alltid gøy å høre om inspirerende fedre :)

  Og det er godt å høre om din og hans positive innstilling til livet. Tror det kan føre med seg mye bra å være en optimistisk realist :D

 4. Dæniel  •  Oct 23, 2008 @10:09

  Hehe, men det er veldig mye i det med positiv tankegang! Fra psykologiboka: “On average, people with positive attitudes toward their aging lived an average of 7.6 years longer than did their counterparts with negative attitudes” :)

 5. Samuel  •  Apr 19, 2009 @16:47

  Dæniel:
  Det er en helt utrolig stor forskjell da? :S Sorry for seint svar btw :P

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat