Pride from hell?

Personlig

I hele mitt liv har jeg vært veldig bevisst på at en del spesifikke faktorer ikke skal få innpass i mitt liv. Dette er da faktorer som at jeg aldri skal begynne å røyke tobakk, jeg skal aldri gå til prostituerte og jeg skal aldri bli en aktiv rusmisbruker. Dette er enkle faktorer, og det finnes flere. Grunnen til at jeg nevner dem er at jeg alltid har hatt en faktor til som mange vil mene at jeg i det siste har brutt.

Jeg skulle aldri bli telefonselger. Selger
Da jeg tok jobben i Current Communication AS for en liten stund siden, hadde jeg selv innstillingen “Å nei, nå har jeg blitt telefonselger – men jaja, det er bare for en liten periode! Jeg forsøker og gjør mitt beste, så kommer jeg meg vekk!”. Jeg var nokså flau over at jeg måtte se meg nødt til å ta en slik jobb for å overleve etter jeg møtte en stor utfordring i mitt profesjonelle liv. Allikevel tok jeg jobben og bestemte meg allerede første dagen for å forsøke å ha en positiv innstilling.

På forhånd visste jeg at jobben på Current Communication AS ville medføre at jeg skulle sitte på telefonen og selge produkter fra Tele2, og som forhåpentligvis alle som leser bloggen her vet, så er Tele2 en av Norges rimeligste telefonileverandører. Tele2 må nok se seg slått på noen enkeltpunkter, men som totalleverandør har jeg enda ikke sett noen som kan slå “oss”. Dette hadde jeg delvis fått med meg før jeg begynte, og jeg fikk absolutt muligheten til å få det inn med t-skje under introduksjonskurset som ble holdt for oss som skulle bli nye salgsagenter.

Jeg ble veldig overrasket på dette kurset. Kurslederen Joon Andersen snakket en del om stolthet over jobben, og det faktum at vi faktisk hjelper kunden. Han understrekte også at vi aldri skal lyve til kunden, noe som overrasket meg – da jeg alltid har hatt inntrykk av at telefonsalg medfører en del løgn. I starten fnyste jeg litt av dette med stolthet og kundehjelp, men jeg har allikevel kommet til å innse at det er mye riktig i det. Kurset og tiden etter har nemlig vist meg at det ikke er så mye bullshit i dette yrket, eller kanskje mer konkret dette firmaet, som jeg hadde trodd på forhånd.

Happy sellerDet finnes eksempler på personer som har hatt familieløsninger med mange mobiltelefoner, hustelefon og adsl, som har vist seg å spare opptil 15 000 kroner i året på å skifte leverandør fra et annet firma til Tele2. Prøv å fortell meg at vi, ved å ringe, ikke hjalp denne kunden da? Det finnes kunder som har grått av glede fordi vi har ringt dem og presentert prisene våre. Jeg har selv ringt til kunder som ringer mye til Australia, for å få vite at det som koster 15 kroner minuttet hos Telenor, kun koster 0,17 kroner minuttet med det riktige abonnementet hos Tele2. Du skulle hørt gleden i stemmen hennes over at jeg ringte da! Du tar kanskje poenget?

Såklart møter vi kunder som ikke er interessert i å snakke med oss. Såklart møter vi kunder som er drittleie av å bli oppringt av diverse telefonselgere. Såklart er det noen som har hatt dårlige erfaringer med Tele2 før. Såklart er det mange som bare legger på. Såklart er det noen av oss som får kjeft. Det er en del av pakka, delvis fordi folk til en viss grad ikke vet hva vi har å tilby. Mange tror også det byr på mye problemer å skifte leverandør. Mange frykter forandringer, that’s human nature!

Jeg er ustyrtelig glad for at jeg slipper å selge
Røde Kors støttepakker, rosenrotdrikke eller lodd til Redningsskøyta. Dette er det telefonselgere gjør. Det er her man må selge sjela si for å få gjennom et salg. Hvem ønsker vel å gi 500 kroner til Røde Kors eller Redningsskøyta når de vet at telefonselgeren får 150 av de kronene? Hvem ønsker vel å kjøpe Rosenrot over telefonen, når en kan gå til en helsekostbutikk og få en ordentlig innføring i produktet, og kanskje en smaksprøve, før en kjøper det? Jeg er ustyrtelig glad for at det jeg presenterer for kundene faktisk er et produkt jeg kan stå for.

Jeg sier ikke at jeg kommer til å forbli salgsagent resten av mitt liv. Det jeg sier er at nå, mens jeg jobber her, så er jeg faktisk stolt over jobben – fordi det faktisk er en jobb som tillater meg å hjelpe andre mennesker. Derfor kaller jeg meg ikke telefonselger, jeg kaller meg salgsagent.

Derfor kan jeg være stolt over jobben min! Derfor kan jeg si at jeg enda ikke har brutt mitt eget prinsipp om å ikke bli telefonselger. Du kan gjerne si det er en vag forskjell, en bortforklaring eller at jeg har blitt hjernevasket, det har du rett til å mene. Jeg sier bare at du fra mitt synspunkt tar feil.

Jeg er stolt over jobben min!

10 Comments

10 kommentarer

 1. Maria Aasland  •  Oct 31, 2008 @10:00

  Neimen, det var jo koselig å lese! Bra du trives i jobben – jeg har nok selv litt av det samme “jeg skal aldri bli telefonselger” og jeg vet ikke helt om jeg vil gå med på at du ikke er blitt det…

  Men jeg ser poenget ditt med at du hjelper folk – så stå på.

  Vær stolt av jobben din :)

 2. rockekua  •  Oct 31, 2008 @11:20

  Bra innstilling Samuel! Jeg tror at vi kan gjøre noe positivt av det meste, det handler bare om å ha rette innstillingen:D
  Og jeg syns det er BRA at du er stolt av jobben din:D

 3. ditte  •  Oct 31, 2008 @11:45

  Noe som er helt sikkert er at du gjør en mye bedre jobb enn det jeg gjorde da jeg jobba der :)
  Jeg klarte det ikke – Og jeg takla heller ikke all kjeften jeg fikk fra sinna telefoneiere. Det krever mye styrke tror jeg.

  Jeg synes du er flink jeg :)

 4. Samuel  •  Nov 1, 2008 @22:27

  @ Maria:
  Hehe, det er helt greit at du er uenig :P

  Jeg trives overraskende godt, bortsett fra dager hvor jeg får ut få produkter da – da føles det trått såklart :P

  Uansett skal du ha takk – setter pris på din kommentar :)

  @ rockekua:
  Innstilling is everything, that’s so very true! :)

  @ ditte:
  Jeg har enda til gode å møte en skikkelig sinna kunde. Det er nesten slik at jeg har LYST å få dem på telefonen snart – de fleste er nemlig kjempehøflige eller legger på før jeg får sjans til å gjøre noe mer enn å presentere meg selv :P

  Så det er ikke så mye press og styrkekrav så langt :D

  Takk allikevel :)

 5. Marianne  •  Nov 2, 2008 @00:24

  Herlig å høre, Samuel! :D

  *sender en klem fra Tyskland*

 6. Line  •  Nov 3, 2008 @01:17

  Så bra :D

 7. Samuel  •  Nov 3, 2008 @18:08

  @ Marianne:
  Takk skal du ha Marianne :D *tar imot og sender tilbake*

  @ Line:
  Ikke sant ;) Hehe

 8. Marihønemus  •  Nov 4, 2008 @01:19

  Jises, 15000 kr ekstra i året?!? :o

  Jeg tar en, pronto! :D

  Tøft at du har begynt å få bilder og, føler det er et skritt i riktig rettning. Bilder sier jo mer enn tusen ord og da slipper du å skrive så mye og jeg slipper og lese så mye. Vinn-vinn situasjon.

 9. Samuel  •  Nov 4, 2008 @07:55

  @ Marihønemus:
  Hehe, det var riktignok en stor familie med flere abonnementer hos Telenor som hadde fast månedspris da – og de var ikke så heldige at jobben tok regninga ;)

  Hehehe, bra du liker bildene :P

 10. Elise  •  Nov 4, 2008 @10:57

  Good for you :D

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat