Hvordan effektivt avvise en telefonselger!

Debatt, Greit å vite, Språklige finurligheter

callcenter13-fullHvordan i alle dager skal jeg ha svaret på hvordan man effektivt avviser en telefonselger? Har skribenten her noe peiling på det? Joda, jeg har altså nå jobbet som telefonselger i 3-4 måneder, glade jul, og har med tiden opplevd svært mange forskjellige måter å avvise meg eller avslutte samtalen på.

Jeg kan like godt innrømme det nå som siden; det er ikke alle måtene som er like effektive!

For i andre enden sitter jeg på telefonen, og avhengig av hvordan vedkommende svarer – så kan jeg velge forskjellige innstillinger for hva som skjer senere. Som du sikkert forstår, møter vi iblant på telefonsvarere. Det er en egen innstilling for disse, som gjør at vi ved to tastetrykk avslutter samtalen og setter den opp i kø til å bli oppringt senere. Av og til møter vi folk som sier “Jeg har ikke tid, men ring meg opp senere”. Det er en annen knapp. Sist, men absolutt ikke minst, finnes en knapp for de som sier “Nei takk”.

Alle disse knappene blir flittig brukt, men selv om jeg anser meg selv som en snill og ålreit person, så er det ikke alltid jeg er like “snill” når jeg sitter på telefonen dagen lang. Dette er jeg heller ikke alene om.

De som legger på

phone-774889Når jeg bare rekker å si “Hei, dette er Samuel fra Tele2 som ringer”, og vedkommende allerede har lagt på – velger jeg alltid en av tre alternativer; Enten ringer jeg opp igjen umiddelbart (2 trykk), jeg trykker på “Ikke kontakt” (som gjør at vedkommende ringes opp av meg 10 minutter senere, også 2 trykk), ellers klikker jeg på telefonsvar så den uhøflige personen blir ringt opp igjen på ettermiddagen (igjen, 2 trykk).

Å velge “Nei” vil totalt ta tre trykk, samt jeg må velge et alternativ i ei liste slik at det registreres hvordan kunden responderte. Tre klikk + noen sekunder. En uhøflig person er ikke verdt tre klikk + noen sekunder for mitt vedkommende.

Det samme gjelder de som bare plutselig legger på midt i samtalen, eller de som bare er sure og kjefter en ut.

De sure

Sint dameDette er faktisk de mest underholdende folka for min del. Til nå, altså i løpet av rundt 4 måneder, har jeg blitt kjeftet på 2 ganger. Det er INGENTING. Da jeg begynte å jobbe med telefonsalg var jeg forberedt på å treffe på den sinte kunden hver eneste dag. Alle har jo hørt skrekkhistorier om de som har blitt så kjefta ut og så lei seg at de har slutta i jobben fordi de ikke orka mer

To slike har jeg møtt, og den første var sur på grunn av selgere som hadde ringt dem før. En av dem hadde til og med kalt dem en idiot. Den andre klarte jeg å gjøre sinna, fordi han var en av dem som bare la på før jeg fikk sagt noe. Jeg ringte opp igjen – og da ble han svært sur.

Poenget er – når man møter dem sjeldent (og det gjør vi der jeg jobber), så er det MORO å møte på dem – fordi de faktisk er engasjerte. Allikevel er vi ikke snille mot dem – vi setter dem på oppring med en liten kommentar i margen om at de er sure. Bortsett fra, såklart, de gangene slike kunder faktisk ender opp med å si ja… For det skjer også!

De ineffektive måtene å si neitakk på

Det er svært mange som ser ut til å tro at det er effektivt å være uhøflig og fornærme salgsagenten. Det er overraskende mange som også tror det nytter å si at de ikke har tid, eller tror vi ikke ringer hvis de ber oss om å ringe opp igjen senere. Som om de tenker “nå tar de vel hintet?”. Neida, to tastetrykk er fremdeles lettere enn tre tastetrykk + noen sekunder.

Det er heller ikke særlig effektivt å følge disse “How to prank a phonesalesman”-oppskriftene hvor det køddes med telefonselgeren. Det er ofte underholdende, og jeg har møtt på noen tullefanter (pun intended) jeg også – men som regel ender det opp i at man setter dem på tilbakering siden det er en vag mulighet for at de har en annen innstilling neste gang vi ringer.

Som du kanskje begynner å forstå, så er det en slem tendens i meg når det kommer til telefonsalg. Det er ganske enkelt at jeg krever noe av deg for å være snill. Jeg krever noe for å bruke mer tid på deg enn på den tilfeldige uhøflige personen. Jeg møter nok kjipe samtaler i løpet av dagen til å bli litt kravstor – og det jeg gjør er ikke galt. Det er bare kjipt for deg.

De effektive måtene å si neitakk på

Friendly supportBemerk at jeg kun kan svare for hva som funker på meg, og hva jeg generelt oppfatter fra de andre salgsagentene at funker på dem. Nedenfor her lister jeg noen av de beste måtene å få meg til å fjerne deg fra lista eller ta meg bryet til å klikke på “Nei”. Det jeg kan si er at i all hovedsak så handler det om at du må inneha minst én av tre ting:

 1. Høflighet
 2. Kunnskap
 3. Løgnerevnen

Det er flere måter du kan tilkjennegi disse tingene på. Jeg skal begynne med min favoritt, og den jeg selv har brukt i mange år.

Høflig og rask avvisning
“Hei, dette er Samuel fra Tele2. Snakker jeg med Judith Svensen?”
“Heisann, ja, det stemmer det, og du – jeg kan like godt si det med en gang. Jeg er strålende fornøyd med teleløsningen min – så du trenger ikke kaste bort tiden din på meg idag.”

Dette funker meg, og dette funker for meg. Som regel så responderer jeg med at det var hyggelig at de var så ærlige, og ønsker dem en fin dag videre. Av og til spør jeg “Ok, hva slags abonnement er det du har da?”, men som regel er denne samtalestarten en indikator på at de kjenner markedet og er orientert nok til at jeg ikke kan hjelpe dem.

Er det ikke et telefonselskap som ringer, men for eksempel loddsalg/kalendergreier, kan du rett og slett si;
“Heisann, ja, det er meg – men du, jeg kan like godt si det med en gang: Om jeg en dag skulle bli interessert, så tar jeg kontakt selv. Du får heller ha takk for at du minnet meg på at det finnes, og ha en fin dag videre.”.

Høflig men med skjult løgn
Si du nettopp har byttet til dem eller allerede har dem, og at vedkommende må ha utdaterte papirer. Dette er en av de meste effektive måtene, og salgsagenten kan ikke kontrollere at det er korrekt – og vil sannsynligvis beklage seg og ønske deg et fint kundeforhold.

Høflig og saklig avvisning
Her kan samtalen gå litt lengre, men her sier kunden selv tidlig ifra om hva slags abonnement de har – og i noen tilfeller så er det bedre enn hva telefonselgeren kan tilby. Dette gjelder spesielt når Telenor ringer. Sier du Chess, Tele2 eller OneCall da, så tar det kort tid før samtalen er over.

“Barnslig” og løgnaktig avvisning
Dette nytter egentlig kun på mobiltelefon; men ved å imitere en skikkelig barnslig stemme og si “Hei, men atte pappa er ikke her nå – og han må du ringe et annet nummer til, men atte det nummeret kan jeg ikke” eller tilsvarende, så vil ditt nummer ikke bli ringt opp så mye mer heller – siden ingen har lov til å selge til et barn.

Høflig men med en skjult løgn #2
Det du gjør er at du rett og slett finner ut hva som er det rimeligste abonnementet på markedet, eller iallefall et av dem. For eksempel har de som er ansatt av Tele2 et abonnement som spesielt blir tilbydt oss med spesialpriser. Det kunne jeg oppgitt, selv om jeg er Chess-kunde. Sier du allikevel Chess Easy, så er de fleste salgsagenter innbefattet med at det er et av markedets rimeligste abonnementer, og takker deg for tiden.

Denne metodikken er litt vanskeligere om det f.eks. er en hjelpeorganisasjon som ringer, men du kan alltids si at du hjelper en annen organisasjon som du har større tillit til.

“Ja, men nå er jeg allerede støttepartner for Norges Røde Kors, og de har min fulle tillit. Du skal allikevel ha takk for at du ringer, det er flott å høre at noen gjør en innsats for andre mennesker!”.

Her kan man gjerne være litt falske, for her er det snakk om å få deg av ringelista. Personlig sier jeg aldri ja til en salgsagent som ringer for en hjelpeorganisasjon, for da vet jeg at svært mye av pengene går rett i lomma på firmaet som ringer og personen som snakker.

Stikkordet er: høflig

camelrex_468x372De aller fleste telefonselgere er faktisk høflige, tross at du blir oppringt gang på gang (noe som i stor grad ofte er systemet – ikke personene – som styrer), og prøver bare å tjene penger til livets opphold. Samtlige telefonselgere er mennesker. Det burde ikke være for mye å forlange at du er høflig mot et annet menneske – selv om du misliker yrket vårt.

Uansett.. jeg vil ikke skape noen form for sympati her, det er ikke mitt poeng. Det jeg vil frem til er at du kan, ved å utvise litt kløkt, få deg fjernet fra listene til salgsagentene. Vil du slippe å høre dem igjen, så er det en liten kamel å svelge å faktisk være høflig vedkommende. Det klarer jeg, og har alltid klart, med svært positive resultater. Om du ikke liker personen, yrket, firmaet, produktet – drit i det, gjør det av egoistiske hensyn.

Naturligvis, er telefonselgeren en uhøflig idiot – som noen dessverre er – så sleng så mye dritt du bare vil tilbake, men forvent da ikke at han sletter deg fra ringelista.

Har du noen gode/dårlige/morsomme opplevelser med telefonselgere, eller tips til å få dem bort fra ryggen din? :)

39 Comments

39 kommentarer

 1. Stella  •  Feb 25, 2009 @19:39

  Hehe, jeg føler med deg;) Jobbet selv som telefonselger et halvt års tid, men avsluttet så min karriære for godt. Ikke på grunn av de sure kundene(det var jo egentlig ganske få), men fordi det i lengden var fascinerende kjedelig å sitte der og ringe. Husker vi pleide å trykke på”ikke svar” dersom noen var spesielt bitchy, sånn at de ville bli ringt opp igjen senere. Sikkert ikke helt etter boka hva arbeidsmoral angår, men allikevel. Høflighet er uansett det beste, både for seler og kunde. Egentlig litt rart at ikke flere kunder skjønner det. Eller. Jeg skal vel ikke egentlig si så mye, da jeg personlig pleier å legge på i det øyeblikket jeg hører at det er en telefonselger i andre enden, og aldri ta den hvis de ringer opp igjen. Dette ble visst litt av en avhandling, forresten :)

 2. Samuel  •  Feb 25, 2009 @19:54

  Stella:
  Lange kommentarer er ofte de beste ;)

  Jeg er også veldig overrasket over hvor få sure svar jeg får per dag, men det er på alle måter en positiv overraskelse. Støtter deg i å ha avsluttet karriæren, og håper snart jeg kan gjøre det selv. For min del handler det om at det er faktisk veldig slitsomt å 10-12 ganger i timen skulle starte en samtale nesten likt, med like mye energi og være like høflig og positiv. En ting har jeg iallefall lært – og det er at det er ikke barebare å være telefonselger :P

  Arbeidsmoral, arbeishjmoral, er folk noen duster så fortjener de ikke bedre ;)

 3. McHunk  •  Feb 25, 2009 @19:55

  Kan bekrefte av ‘jeg er tele2 kunde’ funker fett på telenor selgere ;)

  Ellers, bruker jeg avslutte samtalen raskt – Sier jeg ikke er interesert eventuelt ikke har tid og legger på om jeg hører antydning til at de ikke gir slipp ved det. Blir svært skjeldent ringt opp igjen.

 4. pauzerommet  •  Feb 25, 2009 @20:17

  Jeg liker ikke telefonselgere, de jeg har snakket med vet virkelig ikke betydningen av ordet nei, og det er irriterende. Men jeg har funnet ut hva som fungerer, jeg prøver å selge dem noe, da legger de som regel veldig fort på. Jeg har reservert meg, men det er ingen garanti for at jeg slipper de irriterende telefonene.

  pauzerommets siste blogginnlegg..…dyrene i Afrika…

 5. Ufrivillig barnløs  •  Feb 25, 2009 @21:46

  Hersens tele2 har ringt meg i ett i det siste, kanskje jeg skal prøve ei høfflig tone nestegang!
  Jeg er nok av di som legger rett på, kanskje de ringer igjen og igjen?! hehe!

  Jeg er onecall kunde funker sykt bra på telenor :)

  Ufrivillig barnløss siste blogginnlegg..Valentine

 6. Line  •  Feb 25, 2009 @21:57

  Hvorfor har du egentlig en kamel som illustrasjonsbilde for høflig-avsnittet…? :)

  Det er så godt som ingen telefonselgere som ringer til meg, så det er ikke det største problemet i verden. Av de få som har ringt, kan jeg ikke huske noen har frekke eller uhøflige. Men den morsomste telefonselgeren var en fra Netcom (tror jeg). Jeg sa ifra med en gang at jeg var bundet til telenor, og ikke var interessert i å bytte, så han begynte heller å snakke om været i Flekkefjord, og fortalte at han pleide å være på Hidra om sommeren :)

  Lines siste blogginnlegg..Hva gjør man…

 7. Spire  •  Feb 25, 2009 @22:18

  Jeg liker heller ikke telefonselgere og legger som regel på, og kommer med”nei du, jeg er ikke interessert” så spør mange om grunnen, så svarer jeg enkelt “jeg er for ung”. Da legger de som regel på, av og til spør de om å få prate med foreldrene mine, men da legger jeg på. ta HINTET.

  Derimot har jeg fått telefon av èn hyggelig selger. ETter å forklare han kort at jeg ikke ville var interessert og at jeg skulle ut en tur. Dette var forøvrig sant. Turen min ble avlyst pga vi ble sittende å prate om elektronikk, vær og jobben hans. Han fortalte han var lei av sure kunder, og at det endelig kom ei hyggelig jente med en hyggelig stemme, så ville han høre den litt. Jeg “made his day” som han sa:p Han made mine også:p Samtalen ble avslutta med “Du, kan hende jeg ringer deg opp altså, sånn, hvis jeg har en alt for kjip dag” Det skal du bare gjøre, svarte jeg, hyggelig å snakkes! “Jaa, i like måte, og du vet, jeg har nr ditt” svarte han tilbake, lo og ønska meg en god dag:p

  Spires siste blogginnlegg..Ops, I did it again!

 8. Samuel  •  Feb 25, 2009 @22:21

  McHunk:
  Det funker kjempefint ;) Du har tydeligvis funnet din approach du også :D Hehe, bra vi har våre metoder!

  pauzerommet:
  Nei, det er dessverre ikke det. Av og til har vi ikke oppdaterte lister – men sier du at du er reservert avslutter iallefall alle hos oss samtalen og sletter deg fra lista…

  Ufrivillig barnløs:
  Prøv å være høflig, prøv å si du har One Call. Det skal mye til for Tele2-selgere å få deg til å tro at Tele2 er rimeligere enn OneCall – for det er det nemlig ikke ;) I should know, jeg er Tele2-selger :P

  Høflighet er en dyd :)

  Line:
  “så er det en liten kamel å svelge å faktisk være høflig”
  Derfor!

  Greit å ha få som ringer deg da, heldig sånt sett. Hehe, og er absolutt ikke verst å snakke lokalværet!

  Det er to ting jeg ikke har nevnt i innlegget, så det må oppdateres:
  1. Det går an å bare legge ann en skikkelig barnslig stemme og si at pappa ikke er hjemme :P
  2. Bindingstid er som regel en salgskiller!

 9. Spire  •  Feb 25, 2009 @22:32

  Jeg kan også fortelle om da jeg ble oppringt av Jehovas Vitner. En svææært innpåsliten mann skulle først fortelle meg hvor perfekt gud var og hvorfor jeg burde tro. Og som du sikkert vet, jeg tror overhodet ikke. Jeg prøvde å forklare dette til selgeren, men det gikk heller dårlig. Han mente også da at jeg burde begynne å abbonere på bladet deres, Vakttårnet for å endre min instilling til gud. Jeg fortalte igjen at ingenting kunne få meg til å bli frelst eller tro. Han ga seg ikke, og fortalte på nytt hvor en slem person jeg var, at jeg kom til å havne i helvette og alt det der. Jeg fortalte at jeg ikke var døpt og jeg sto ikke i statskirka. Dette var selvfølgelig løgn, en reell løgn, men jeg ble så lei. Jeg la på. To sek etterpå ringte jæveln på nytt, fortalte meg samme leksa om abort, blodgiveri og synder.

  Til slutt ble jeg så forbanna at jeg begynte å tenke på hva en nabo hadde sagt til jehovas vitner da de kom på besøk. Han hadde sagt at han var homo og gått inn igjen. Da spurte jeg enkelt han i telefonen “hva mener jehovas vitner om homofili forresten?” Han forklarte meg masse om bibelen og sånt styr.
  – Nei, jeg mener, hva mener DERE om homofili?
  “vi aksepterer det ikke”
  – Hvorfor ikke?
  “Det er skittent og gud tar ikke vare på de som velger å trosse ham å velge en annen legning”
  – Vet du hva?
  “Nei”
  – Det er på tide du krysser meg av lista!
  “åh? Hvorfor mener du det?”
  – Jeg havner uansett i helvette.
  “Det er ikke sikkert, du kan jo alltids vende deg til gud!”
  – Det går nok ikke.
  “Vil du forklare meg hvorfor?”
  – Jeg er lesbisk.

  *klikk*

  Han la altså på røret. Noe sier meg at den fyren var veldig tvilsom. Derimot slår det meg at jeg var rappkjeftig på ung.skolen :p DET er i allefall en enkel måte å bli kvitt jehovas vitner på;)

  Spires siste blogginnlegg..Ops, I did it again!

 10. Fru Irene, hun pene  •  Feb 25, 2009 @23:50

  Kan nevne at en kompis av meg hadde et ganske effektivt svar – da en telefonselger ringte og spurte etter mora hans; “Hun er død!” – De har aldri fått telefon fra telefonselgere igjen.
  Men for all del, jeg sier ikke at jeg støtter et slikt svar, men det funket i alle fall godt ;)

  Forresten – jeg er en veldig (!) fornøyd telenorkunde (føler alle er så telenorkritiske her) med fri familie til både foreldre, svigerforeldre og ektemann. Så jeg bruker lite penger – med tanke på hvor mye jeg ringer og skriver til familien min. Og heftig mange abonnement-selgere fra andre operatører har fint og flott innsett at de ikke har et bedre tilbud til meg enn det jeg allerede har :)

  Fru Irene, hun penes siste blogginnlegg..Trenger deres hjelp Ü

 11. Samuel  •  Feb 26, 2009 @08:15

  Spire:
  Hahaahaha, jeg syns Jehovas Vitner er noen raringer – er det lov å si det? ;) Bra måte å avslutte samtalen på, og bra måte å vinne konkurransen på :D Gratulerer, Spire, du er nå vinnern av den første konkurransen på Confusicus.com :D

  Fru Irene, hun pene:
  Helt ærlig så syns jeg det er en litt slem måte å gjøre det på, for å sitte i andre enden av telefonen å få beskjed om at noen har gått bort er faktisk relativt vondt. Tviler ikke på at det funker da…

  Telenor er Norges dyreste leverandør, med opptil (dette stod i VG) 300% høyere priser enn Tele2, og i 2008 tok de ut 3,3mrd i overskudd :P Men selvfølgelig har de mange fornøyde kunder – fordi de leverer forholdsvis høy kvalitet til en tilsvarende høy pris. Mange syns høy kvalitet er verdt pengene det koster, og det er helt greit :D

  En fordel Telenor har er at de kan ha Fri familie i større grad enn andre. Tele2 er f.eks. bundet av at alle i ordningen må ha telefonene registrert på samme juridiske person.

 12. Petter  •  Feb 26, 2009 @09:13

  Et tips jeg fikk på Forbrukerinspektørene på NRK for et år eller tre siden har jeg fortsatt ikke benyttet. Det gjør jeg nok en eller annen gang.

  Tipset er som følger:
  – Selger forteller om kjempetilbud
  – Du hører litt etter og sier feks “kjempeinteressant”, “oi” og “fortell mer”
  – Når selgeren har skravlet en stund sier du med hastverk i stemmen “huffda! Vent litt! Det koker over her”
  – La telefonen ligge en times tid :twisted:

 13. Samuel  •  Feb 26, 2009 @09:24

  Petter:
  Hehe, vel, de fleste av oss setter på tilbakering etter noen få minutter – det må nesten være en idiot i andre enden av røret dersom de blir sittende i en time ;) I tillegg, dersom det er en mobiltelefon, så ringes du nok opp igjen fort :P

  Men ikke et dårlig bidrag uansett :)

 14. Pauzerommet  •  Feb 26, 2009 @15:21

  De har dessuten en lei tendens til å ringe meg når jeg er på jobb, gjerne mitt oppi et stell pleier de å ringe.

  Pauzerommets siste blogginnlegg..Jeg liker ikke homoblogger

 15. Samuel  •  Feb 26, 2009 @15:29

  Pauzerommet:
  Heldigvis ringer jeg mest på fasttelefon, så vi ender stort sett opp med eldre, syke eller de som av en eller annen grunn er hjemme av andre årsaker :)

 16. McHunk  •  Feb 26, 2009 @15:36

  “men sier du at du er reservert avslutter iallefall alle hos oss samtalen og sletter deg fra lista…”

  The solution!

 17. Samuel  •  Feb 26, 2009 @15:40

  McHunk:
  Problemet er bare at det ikke gjelder alle selskaper. Jeg har selv vært i samtale med de som sier “Aah, ok, jeg beklager – men nå som jeg først har deg på tråden…”

 18. Spire  •  Feb 26, 2009 @17:01

  Hehe, ja, de er noen raringer, men de har ikke ringt meg siden :p

  takk takk;) Uansett hvor ubevisst det var :p

  Spires siste blogginnlegg..Hm,

 19. McHunk  •  Feb 27, 2009 @09:55

  “Aah, ok, jeg beklager – men nå som jeg først har deg på tråden…”

  Da er det på tide å slutte å være høffelig hvertfall.

 20. Samuel  •  Feb 27, 2009 @10:04

  McHunk:
  Det er derfor jeg prøver å gi “Failproof”-metoder som virker bedre ;)

 21. Audun Wangen  •  Feb 28, 2009 @12:22

  Hva med å dra ut tiden? Funker det?

  Trenger du trening i assosiasjon, er jo dette en glimrende mulighet. Hva med å fortelle om hvor dårlig dekning det var på hytta før i tida, og dra det over på de sykeste fiskehistorier, hva slags agn du bruker og hvor man får kjøpt det billigste fiskeutstyret.

  Og så kan man jo avslutte med en rekke spørsmål og prøve å selge telefonselgeren noe gammelt fiskeutstyr du har stående til alt for høy pris. Bare pass på å ikke gi selgeren tid til å svare.

  Audun Wangens siste blogginnlegg..Videopodcasts

 22. Samuel  •  Feb 28, 2009 @17:51

  Audun Wangen:
  Vel, det spørs jo hvor mye tid du er villig til å bruke på det ;)

  En flink selger ville dratt deg inn på sporet gang på gang, og etter å ha mistet deg to-tre ganger ville vedkommende tatt hintet og avsluttet samtalen (eller fortsatt bare for moro). Uansett er det vanskelig å si hvorvidt han ville satt deg på nei eller telefonsvar – for neste person som ville ringt deg ville neppe vært ham igjen.

  Det er mange artige måter å respondere til en telefonselger på – og mange kreative måter funker veldig bra. Jeg prøver bare å gi noen litt mer failsafe metoder her :) Jeg støtter for all del kreativiteten; det er i stor grad gøy for oss på telefonlinja også det! Allikevel så merker jeg at det er mange som bruker helt feil metoder for å avslutte med håp om aldri å bli oppringt igjen – og der har vi årsaken til at jeg skrev dette innlegget :)

  Uansett er du veldig velkommen til bloggen :D

 23. Max Magnus  •  Mar 16, 2009 @18:18

  “Hei, dette er kriminalvakten i Oslo”

  Hva skal du svare som selger da? Le og svare “tro’kke det!” Nei, det beklages og legges på med en gang (fra selgeren sin side). Veldig morsomt for min del også :]

 24. Samuel  •  Mar 16, 2009 @23:43

  Max Magnus:
  Hehehehe, den likte jeg :D Aldri hørt den før, det var et godt forslag :D

  Velkommen til bloggen btw…

 25. Maren  •  Mar 17, 2009 @15:03

  En telefonselger ringte meg her om dagen. Fikk ikke med meg hva det var han ville egentlig. Men vi satt og snakka kjempelenge! Så var det bare: “Jaja! Koselig å snakke med deg! Vi snakkes!” *Klikk*. Glemte hva han skulle spørre om. Vitti… Han har ikke ringt meg igjen da :( Han som var så god til å hjelpe med lekser! Haha…

  Detta var ikke veldig “effektiv måte å avvise en telefonselger på”, akkurat. Eller jo, tydeligvis. Effektiv var den ikke, nei. Men det jeg mente er at de aller fleste faktisk er ganske koselige! :D Tror vi snakka i 15 min vaffal. Praktisk leksehjelp var han.

 26. Samuel  •  Mar 17, 2009 @17:39

  Maren:
  Hahahaha, herlig :D

 27. Ny  •  Jun 14, 2009 @22:33

  skal på kurs på med intermedia.

  trenger nemlig cash$$$

  gleder meg litt til sure gamle kjerringer.

  skal prøve å være hyggelig ;)

 28. AgentHate  •  Jun 17, 2009 @14:43

  Jeg pleier konsekvent å dra en “tvilsom” en – og har enda tilgode at det ikke har funket.
  undersøkelse om dine alkoholvaner: jeg er totalavholds
  du får 3 pk gratis shorts: jeg bruker ikke undertøy
  billig mobiltelefon: jeg har mobil gjennom jobb
  billig internett: jeg har nett gjennom jobb
  en gave til din kjæreste: jeg er singel
  gave til din mor: hun er lesbisk, og den i forholdet med testosteron
  tv kanaler: jeg har ingen tv
  firmaoppføring: firmaet legges ned i disse dager
  undersøkelse om dine barns venner: vi er en dypt religiøs familie som ikke tillater omgang med de urene

  Det pleier ALLTID holde med en setning, i tillegg til “ha det bra”. Selgere er ikke mennesker når de er på jobb, de er bare maskiner.

 29. Buddy  •  Jul 13, 2009 @09:40

  @ Spire:
  hei. jehovas vitner sprer ikke sitt budskap via telefonen. det er ganske alminnelig kunnskap at de er kjent for dør-til-dør virksomhet og ringer på når de skal si noe. om du mener du har blitt oppringt av et JV og tilbudt abonnement på et blad, så kan jeg fortelle deg at det er svært lite sannsynlig at du har snakket med JV. kanskje det har vært noe svindel greier for å sjekke om du var hjemme e.l.? dessuten så har ikke JV noen form for salg av abonnement på bladene sine. de gis bort dersom du har lyst på dem, mot frivillig bidrag….dvs. du kan betale 1 krone eller 20 om du vil, men du FÅR bladet dersom du er interessert. men ikke i posten – kun ved at en JV person besøker deg på døra :-) thats the business as far as I have understood

 30. Camilla  •  Oct 20, 2009 @14:59

  Du ble nok ikke ringt opp av Jehovas Vitner, det er helt sikkert! :) De tror verken på helvete eller noe lignende som det, og forkynner IKKE på telefon, så personen over meg har helt rett.
  .-= Camilla´s last blog ..godteristopp =-.

 31. Anonym  •  Feb 8, 2010 @06:59

  – Nei takk, jeg har reservert meg mot salg.

  – Åja, beklager. Men nå når jeg først har deg her…

  – Sjekk ut markedsføringsloven § 12, du. Vil du virkelig fortsette denne samtalen?

 32. Anonym  •  Feb 8, 2010 @08:53

  – Nei takk, jeg har reservert meg mot salg.

  – Åja, beklager. Men nå når jeg først har deg her…

  – Sjekk ut markedsføringsloven § 12, du. Vil du virkelig fortsette denne samtalen?

 33. Samuel  •  Feb 8, 2010 @09:05

  Ny: Lykke til, håper det gikk/går greit!

  AgentHate: Haha, genialt – man vet jo ikke helt hva man skal si i slike tilfeller nei. Fra egen erfaring er man ikke maskiner, men i noen tilfeller så innser man rett og slett at personen ikke kan overbevises. Var flere ganger jeg lo høyt av forklaringene jeg fikk, og i stedet for å kverulere sa jeg “takk for en god unnskyldning, ha en fin dag videre” og la på :)

  Anonym: De aller fleste selgerne jeg har møtt, både ved å bli oppringt og ved å prate med, har respektert en enkel “nei takk, jeg er reservert” – men veldig greit å ha en paragraf å vifte med. Takk!

 34. Millky  •  Jun 22, 2010 @23:23

  Game on? hehe

 35. ole  •  Jul 10, 2010 @02:04

  hei. Er det pensjonister dere ringer mest? For hos farmor ringer dem gjerne 1-2 ganger om dagen. Hvor gammel må man vær for å jobbe som telefonselgere? Og hvor mye tjener man?

 36. Pelle  •  Oct 14, 2010 @17:09

  1) Be om fullt navn som du noterer.
  2) Lirk ut hjem som er arbeidsgiver. De presenterer seg med oppdragsgiver.
  3) Bruk Brønnøysund registerne (www.brreg.no) for å finne ansvarlig leder.
  4) Ring vedkommende, uansett om det er sent, og krev aksjon umiddelbart.
  5) Registrer nummer/firma/oppdragsgiver her: http://www.telefonterror.no

 37. emiliehei  •  Nov 27, 2010 @17:53

  Hvorfor i all verden skal jeg være hyggelig/høflig, når noen ringer meg, for å selge meg noe, på mitt PRIVATE telefonnummer, når jeg ikke er interessert i at de skal ringe meg? Å ringe noen som ikke vil at du skal ringe dem, er mer uhøflig, enn å kjefte på noen som driver og ringer og trakaserer deg. Effektiv måte; true med å enmelde for trakasering, det burde telefonselgere forstå, det er et tegn på at du bør la det ligge.
  Jeg har jobbet som telefonselger, men jeg sluttet fort, fordi jeg rett og slett hadde alt for mye forståelse for dem som kjefta på meg. Noen ganger hadde jeg egentlig lyst til å si; ja, vetdu, du har helt rett. jeg er en taper som ikke har fått meg en ordentlig jobb, og jeg burde fått bank fordi jeg ringer og forstyrrer deg midt i middagen.

  telefonselgere kan kysse meg en viss plass, og ringer du til meg, kan jeg love deg, at du kommer ikke til å referere til samtalen som ‘underholdende’ etterpå.

  ha en fin kveld.

 38. emiliehei  •  Nov 27, 2010 @17:54

  @ Pelle:
  HERLIG. skal spare på den der :)

 39. Helene Drage  •  Dec 7, 2010 @23:25

  Kjempeflott innlegg. Er selv i telefonselgerbransjen og er veldig enig i mye av det du skriver :)

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat