Jeg er glad i deg!

Kjærlighet, Personlig

imaginary_friendDette er noe jeg sier veldig ofte. Jeg sier det ofte til mine venner da jeg forlater dem. Jeg sier det til min familie når som helst – også når vi sier farvel. Jeg sier det i slutten av telefonsamtaler med både venner og familie. Jeg sier det når jeg har lyst, til de jeg virkelig mener det om.

Noen reagerer med å gjengjelde og si de er glade i meg også Noen føler ikke det er like naturlig å si, noe som naturligvis er helt greit.

Det jeg har bitt meg merke i da, er den éne gangen en av mine venner som aldri sier det, faktisk sa det til meg. Det ble sagt på en slags halvflau men allikevel oppriktig måte. Poenget er at den éne gangen faktisk betyr veldig mye for meg. Jeg har alltid visst at vedkommende var glad i meg, og det i seg selv har alltid vært viktig, men at han faktisk fikk seg til å si det slo luften litt ut av meg.

Det jeg har begynt å tenke over da, er jo om jeg kanskje sier det for mye? Jeg blir veldig glad hver eneste gang jég hører det, og det tyder jo på at vi alle er forskjellige også når det kommer til dette.

Jeg sier det fordi jeg vil de ikke skal være i tvil om at jeg er det. At de betyr mye for meg, og at jeg setter veldig pris på dem. Allikevel så finnes det muligheten for at jeg sier det så ofte at noen blir lei av det, og at ordene mister sin verdi.

At det ville betydd mer om jeg ikke sa det så ofte..?

Dagens innlegg er et spørsmål til de som kanskje har noe å si om det;

Kan det hende jeg sier det for mye? Burde en si det sjeldnere, eller er det verdifullt nok til at det bør sies ofte?

Del gjerne alle dine tanker om nettopp dette temaet.

16 Comments

16 kommentarer

 1. Ditte  •  Mar 9, 2009 @18:17

  Klart du må forsette å si at du er glad i vennene dine og familien din. Jeg vokste opp i en familie der det ikke var naturlig å si det til hverandre. Men vi skrev det av og til til hverandre på kortet til bursdagsgaven eller julegaven. Men jeg følte ikke det var nok. Jeg bestemte meg for å gjøre noe med det da jeg var rundt 15 år tror jeg.. – Jeg begynte med å si det til vennene mine. Jeg overdrev kanskje litt – med å forklare hvorfor, og hvorfor jeg ville si det. Men det ble iallefall en naturlig ting å si. Jeg er glad i deg. Viktig å si – og alltid godt å høre. Så nå får alle mine venner og alle i min familie vite at jeg er glad i dem – når jeg trenger å si det – og når de trenger å få høre det…;)

 2. Maren  •  Mar 9, 2009 @18:30

  Jeg syns det er kjempekoselig når folk sier at de er gla i meg, og hverandre, jeg! Tror ikke det kan bli sagt for mye. Så lenge du sier det og mener det, liksom, så tror jeg ikke det. Jeg blir vaffal kjempegla a å høre det! Det er noe anna hvis man sier det a gammel vane. Da blir det sånn… Jaaaa… Jeg vet ikke. Da er det noe anna. Det samme som det herre “hvordan har du det”- tingen. Hvis ikke man bryr seg, og ikke ønsker å få et ærlig svar, og hvis man ikke mener det du sier, så la heller vær å spørre.
  Det jeg skulle si var vaffal at si det massemasse hvis du mener det, og hold heller igjen hvis du sier det og ikke mener det.

  Utrolig masse tull fram og tilbake! Klarte til og med å få med meg “hvordan har du det?” inni her… I am goooood xD Hehe… (:

 3. Maren  •  Mar 9, 2009 @18:33

  Ikke at man må forvente at den personen du sier det til sier det tilbake. Det kom feil ut der oppe! ^^

  Og… Jeg kom på noe mer! En ting man heller skal være forsiktig med å si er “jeg elsker deg”. Det er litt mye dypere enn “glad i deg”. Husker en som sa det til meg en gang. Det kommer jeg til å huske lenge (:

  Sånn… Da tror jeg at jeg har fått med det jeg tenkte ;)

 4. Joakim  •  Mar 9, 2009 @19:25

  Syns det er viktig å si slikt jeg, mange sier det alt for sjeldent. Men man skal bare si det om man mener det, ikke bare fordi man føler man burde. Fortsett du Samuel.

  Joakims siste blogginnlegg..Jeg vil til Tyrkia

 5. Elise  •  Mar 9, 2009 @20:33

  Jeg tror i prinsippet at du aldri kan si at du er glad i noen for ofte, men ordene kan kanskje miste sin kraft hvis man slenger det ut til alt og alle i alle sammenhenger. Men så lenge man er ærlig og oppriktig når man sier det, og at det ikke blir noe “man må si” så tror jeg at det skal brukes så ofte som mulig, for alt for mange får høre det alt for lite, og alt for mange sier det alt for lite.

  Elises siste blogginnlegg..Amazing Days

 6. Line  •  Mar 9, 2009 @22:10

  Jeg tror aldri vi kan høre for ofte at noen er glade i oss.
  Jeg blir iallefall alltid glad for å høre det.

  Lines siste blogginnlegg..Klamrer…

 7. Samuel  •  Mar 10, 2009 @08:36

  Ditte:
  Utrolig bra at du innførte din egen lille revolusjon, det er jeg sikker på at både du og dine venner har hatt glede av. For min del er det snakk om en familie som har vært svært gode til å både fortelle det og å vise det med klemmer, så jeg har nærmest blitt oppfostret til det. Det takker jeg mamma og pappa for med stolthet :)

  Jeg er glad det føles naturlig for det også, og takk for tilbakemeldingen! Er godt å se at jeg ikke er alene om å syntes det er fint å si :)

  Maren:
  Veldig viktig poeng som jeg absolutt lever etter – aldri si noe så betydningsfullt om du ikke mener det. Det samme gjelder med ordene “Jeg elsker deg!” (og “jeg hater deg”), som for øvrig er en setning som blir veldig misbrukt fordi folk ikke tillegger det verdien det egentlig har.

  Vi er veldig enige; å si det når du virkelig mener det er det viktigste, og det riktigste.

  Joakim:
  Absolutt, det er en av grunnene til at jeg bare syns det er fint at noen av mine venner ikke sier det tilbake bare fordi jeg sier det. Jeg vet jo tross alt at de egentlig er glade i meg selv om de ikke hyler det ut i annenhver setning.

  Takk for oppfordringen :)

  Elise:
  Jeg håper du har rett, ellers er det en del som ikke føler det betyr noe når jeg sier det. Jeg har i flere år sagt det jevnlig (men ikke masete mye håper jeg) til venner, og alltid ment det. Tror du kan ha rett i at nøkkelen er å ikke virke som om man føler man må si det, men at man sier det fordi man har lyst.

  alt for mange får høre det alt for lite, og alt for mange sier det alt for lite.

  Genialt!

  Line:
  Omtrent slik jeg føler det, men veldig greit å se at noen er enige.

  Bemerkning:
  Nå har det såvidt jeg kan se kun vært “glad-i-deg”-“i-utgangspunktet-positive”-personer som har svart, så jeg håper det kommer noen andre synspunkter også? :)

 8. gneis  •  Mar 10, 2009 @09:21

  Jeg synes ikke man kan si “jeg er glad i deg” for ofte. Man burde si det enda oftere! Men bare hvis man mener det, selvfølgelig. Det ligger ikke for alle å bruke sånne ord til familie og venner. Det ser jeg på mine egne barn. En av guttene kan ikke legge på røret uten å si “glad i deg”, uansett om han ringte for 2 minutter siden, og avslutta samtalen med de samme ordene. Mens jentungen er mer sånn: “Åh, må du si sånt?”

  gneiss siste blogginnlegg..Overraskelse!

 9. Irene  •  Mar 10, 2009 @15:01

  Tror jeg alltid har syntes at det er noe av det som er så bra med deg, at du ofte sier at du er glad i mennesker rundt deg. Det er viktig. Og det er godt å høre. Selv om det kan være fryktelig irriterende å høre deg si det når man er både sur og sint på deg ;)

  Faren med å si det for ofte til de man treffer veldig ofte, er at de kan lure på om det bare er en “frase” som man “må” lirke av seg av ren vane eller høflighet. Selv om man vet at personen mener det når det blir sagt, kan det kanskje være greit om ikke enhver dagligdags samtale skal avsluttes med “Glad i deg” ? Der kan det kanskje bli for mye. Men jeg sier ikke at du gjør det slik, bare tenker at det for de man ser/snakker med oftest kanskje kan bli litt overdose?

  Derimot blir det igjen viktig å si det til de man snakker sjeldnere med, de trenger kanskje en påminnelse om det?

  Og sånn summa sumarum – så tror jeg alle har godt av å høre at noen er glad i dem, både ofte og sjeldent! Undervurder aldri makten i et vennlig ord…

  Irenes siste blogginnlegg..You think I’m in control? (Ida Maria)

 10. Samuel  •  Mar 10, 2009 @17:11

  gneis:
  Jeg er veldig enig i det du skriver. Det er ikke alle som er like begeistret for å strø om seg med erklæringer, mens andre er veldig åpne om det. Det er kanskje en god ting, for hvis absolutt alle sa det til hverandre så hadde det jo faktisk ikke betydd noe. De som ikke liker å si det viser det jo ofte på andre måter, og da ligger man jo greit an til slutt allikevel.

  For øvrig er det helt skjønt at det er gutten hos deg som liker å si det, mens jenta er litt mer tilbaketrukken. Herlig kontrast!

  Irene:
  Hehe, men det er jo like sant selv om vi skulle være midt i en nedstemt disputt, om jeg kan beskrive det slik :) Godt å høre at det er en egenskap du setter pris på, for det er veldig sentralt for meg.

  Du har et veldig godt poeng. Dersom man føler man må si det, eller vedkommende oppfatter som om vi tenker slik, så mister det absolutt verdien sin. Prater man med samme person daglig eller til og med flere ganger daglig, kan det fort bli rart (spesielt om det ikke er gjensidig) å avslutte hver samtale med “Glad i deg”. Slik kaster jeg ikke på ordene, heldigvis.

  “Hey, skal vi finne på noe i kveld?”
  “Ja, gjerne det. Treffes i 9-tia og slenge på en film til noe snacks?”
  “Jepp, da har vi en plan!”
  “Den er god. Glad i deg!”
  “…”
  *klikk*

  Summa sumarum er vi helt enig. Et vennlig ord eller et smil kan utgjøre stor forskjell.

 11. Lars F  •  Mar 12, 2009 @14:26

  Du er nok den gutten som har sagt det til meg flest ganger, uten tvil.
  Dette høres ut som en forelsket guttunge;) Men, jeg kan faktisk huske første gang du sa det til meg. Det var litt rart, men det varmet:)

  Jeg er glad i deg!

  Lars Fs siste blogginnlegg..Liverpool – Real Madrid – Menn mot gutter!

 12. Samuel  •  Mar 12, 2009 @16:41

  Lars F:
  Jeg husker du har nevnt det et par ganger før. Jeg er glad det varmet, for det var ment for det også. Utrolig godt å høre at det kan få den effekten! Jeg er litt forelska i deg også, hvis det er noen trøst ;)

  Jeg er glad i deg, Lars!

 13. Steven  •  Mar 12, 2009 @23:09

  har ingen peiling hvis ‘jeg er glad i deg’ betyr mye mer enn at du er glad å ha en godt venn/vennine. Hvis settninger betyr at du elsker andre person, jeg kan forstår det kan høres rart til andre. Ordene er ordene. It’s the thought behind the words that count. Har hørt at ‘Jeg elsker deg’ er en settning ikke brukt mye i dag, men det er første settning jeg har lært på Norsk ;)
  (sorry if my norwegian isn’t correct, I’m Dutch)

  Stevens siste blogginnlegg..Steady progress

 14. Samuel  •  Mar 13, 2009 @08:35

  Steven:
  ‘Jeg er glad i deg’ means the same as ‘I love you’, but not the way you talk to your wife. It’s the way you tell your friends that you care about them, and appreciate them.

  Welcome to the blog btw :)

 15. Rosa  •  Mar 25, 2009 @19:49

  Er jo litt enig i det du sier. Blir alltid kjempe glad når jeg høre det :) og jeg prøver å si det igjen :)
  jeg tror ikke ordet, eller menigen bak det forsvinner, men muligheten for at folk etter hvert tar det for gitt, når man hører det veldig mange ganger er der. og da forsvinner kansje noe av det? :)
  det som jeg synes er dumt, er hvis det nesten blir sakt igjen, som en refleks. får nesten ikke sakt det ferdig, jeg er glad i deg, før den andre sier det like fort igjen :) høres ikke så troverdig ut da ;)
  det minst troverdige, er når folk sender g.i.d (gla i deg) i en melding.
  er du gla i personen, tar det ikke lange tiden å skrive det i en helt setning, mener nå jeg hehe..

  men jeg kommer aldri til å slutte å si; jeg er gla i deg, når jeg mener det :)
  for da vill det alltid ha en mening, om det blir tatt for gitt eller ikke :)

 16. Samuel  •  Mar 25, 2009 @21:27

  Rosa:
  gid eller g.i.d. er blant det mest bortkastede noen kan skrive. Er det ikke verdt hele setningen, så er det ikke vits å si i hele tatt.

  Jeg er glad du har din innstilling til det; den er varm, kjærlig og god! Velkommen skal du være til bloggen, Rosa :D

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat