Mamma fyller 50 :D

Kjærlighet, Nyheter, Personlig

Idag fyller min kjære mor 50. Vi har endelig nådd det ene året i våre liv hvor hennes alder vil være det dobbelte av min, og det skal feires. Hun vet det ikke (eller visste det iallefall ikke da jeg skrev dette), men jeg skal overraske henne ved komme på besøk.

Det som er problemet er at jeg de siste årene har vært litt dårlig til å markere hennes fødselsdag. Jeg har vært dårlig med gaver, og jeg har vært dårlig til å huske det generelt. I år samfaller hennes dag med øvelser til et skuespill jeg er med på, og det har jeg brukt for alt det er verdt. Jeg har sagt til min far at jeg ikke kommer, og min mor vet ingenting og tror jeg ikke kommer hjem på lenge. Senest igår pratet vi sammen, og jeg sa det ville bli en stund til jeg kommer hjem. Hun vet ikke en gang at jeg husker hun har fødselsdag på lørdag!

Så omtrent nå, klokka fire, begynner overraskelsesfesten som skal holdes for henne – og familien samles. Jeg kommer nok inn døren om ikke altfor lenge, og har kjøpt det jeg anser som en fin gave til henne. Så det blir tre overraskelser i år; Jeg husker dagen, jeg kommer til festen, og jeg har kjøpt gave til henne. Jeg burde kanskje skamme meg over dårlig oppfølging tidligere år, men nå er fokusen på det positive!

Hvem er mamma?

Mamma er personen som har lært meg å vise kjærlighet. I mine tidligste år fikk jeg en oppvekst uten en solid farsfigur, og fikk dermed et nært forhold til henne. Da jeg var rundt 5-6 år gammel kom min pappa inn i livene våre, og han er her fremdeles, men frem til det så var det kun henne og min bror jeg forholdt meg seriøst til – selv om mamma hadde kjærester. Hun har lært meg å bli veldig glad i klemmer, og vi har spesielt de siste 10-12 årene hatt et svært åpent og godt forhold. Fjortissprotestperioden var nok litt hard for begge, men sånn blir det nok ofte.

Mamma er et svært godt forbilde; som har viet sitt profesjonelle liv til å jobbe med de psykisk utviklingshemmede. Dette tar sin toll på henne, og hun har ikke den høyeste lønnen – men fremdeles gjør hun det med et smil om munnen, og jeg er sikker på at hun betyr svært mye for menneskene hun jobber med. Jeg har sett henne på jobben, og det hersker ingen tvil om at hun utgjør en stor forskjell for hverdagen deres. Jeg er utrolig stolt av at mamma har valgt nettopp dette yrket; det sier mye om henne!

Mamma lærte meg å si det jeg mener. At jeg er glad i mine venner og de rundt meg. At talens evne er sterkere enn armenes kraft. At mye kan oppnås ved å bruke stemmen fremfor andre midler. Som kjent er jeg en stor kverulant, både til glede og til misnøye.

Mamma er mammaen min!

Mamma…

Jeg er stolt av deg. Jeg er glad i deg! Du betyr ufattelig mye for meg…

Gratulerer med dagen!

7 Comments

7 kommentarer

 1. mirakel  •  Mar 21, 2009 @17:14

  Dette er jo noe av det vakreste jeg har lest. Så heldig moren din er som har deg!

  Du MÅ gi oss en liten oppdatering om hvordan overraskelsen gikk.. :D

  Og hils moren din og gratuler henne med dagen, da. ;)

  mirakels siste blogginnlegg..Noe er for evig

 2. Spire  •  Mar 21, 2009 @17:18

  Gratulerer til mammaen til samuel :D

  Spires siste blogginnlegg..I morgen er dagen!

 3. Joakim  •  Mar 21, 2009 @22:12

  Gratulerer til Samuels mor.

  Joakims siste blogginnlegg..Godispiken

 4. Lars F  •  Mar 22, 2009 @15:24

  Happy birthday, Mama! :)

  Lars Fs siste blogginnlegg..Et fantastisk dramastykke!

 5. Samuel  •  Mar 22, 2009 @19:06

  Takker for gratulasjonene :)

  Overraskelsen gikk veldig bra; bestemor åpna døra, jeg sa bare “Hysj, hent mamma”, så kom hun haltende på krykkene sine. Så ble hun bare stående og måpe over at jeg hadde kommet, så jeg skjønte at jeg hadde lurt henne godt :D

 6. Torhild  •  Mar 25, 2009 @18:36

  Ja eg kan si eg ble overraskte Samuel, Takker for di fine ordene du skrev, de rørte meg dypt. Er takknemlig for at vi har så nært forhold og er utrolig stolt av deg.

 7. Samuel  •  Mar 25, 2009 @21:30

  Torhild:
  :D

  Takk mamma, betyr mye for meg!

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat