Obama – for god til å være sann?

Internasjonale tanker, Religion, Samfunn


Foto: AP

Foto: AP

Det hersker ufattelig mange dommedagsprofetier om Obamas inntreden som ny president. Minst. Sånn måtte det vel bli når en svart person endelig kom til makten i USA? Men er det noe i det? Eller er det bare ville fantasier som hersker rundt omkring?

Naturligvis tror jeg ikke at Obama er noen form dommedagsengel, som det spekuleres i flere steder – blant annet på forumet Kristenblogg, hvor han blir omtalt i samme setning som ordet ‘antikrist’ – noe jeg syns er veldig farlig å spekulere i så offentlig. Allikevel så må jeg si meg enig i ordene til ‘Andreas':

“Obama virker til å være litt FOR perfekt… Alt han gjør og sier er riktig. Han er ydmyk. Han er et følelsesmenneske. Han er karismatisk. Han uttrykker omsorg for andre. Han er alt som mennesker flest liker. Han er den personen som det i utgangspunktet ikke var stort håp for, da han kom som farget til USA. Han har hatt enorm politisk fremgang på kort tid.”

I tillegg så ser man at han knytter til seg omtrent ALLE. Det er nok enda en ting som henger med det å være president i USA, men selv før det så hadde han en fantastisk karisma og en helt skremmende tilstedeværelse.

Jeg kan ikke sette fingeren på det, men det er noe med denne mannen som skremmer meg. Det er noe med måten han bare har fremstilt seg som Mr. Perfect på gjennom hele kampanjen, mens motstykket McCain så ut som en gammel vissen potet. Han virker til å alltid si det riktige, ha gjort alt helt perfekt, ha den perfekte bakgrunnen med den perfekte familien, og endte opp som den første presidenten i USA med mørk farge.

Fargebytte benyttet som reklame i valgkampen for å få velgerne til å drite i raseforskjellen.

Men…

La oss se på det med antikrist litt…

Er Obama Antikrist?Det står ufattelig mye rundt omkring som sammenlikner Obama med Antikrist. Blant annet sies det at vinnerrekka i lotteriet i USA den første dagen Obama ble president var 666-777-9, noe som bibelsk oversatt blir noe slikt som Antikrist-Fullkomment-Dommedag.

Forsåvidt skremmende og interessant dersom det stemmer, men det er jo umulig for meg å sjekke. Hvis du vet hvordan en finner ut av det, sjekk opp 21. Januar.

Det mest interessante er å se hvordan Bibelen selv beskriver Antikrist. Jeg syns Virrvarr fanget beskrivelsen fra Johannes Åpenbaring svært bra:

“Han skal være den dyktige, tilsynelatende gode og velmenende folketaleren som skal få hele verden med seg. Folk skal tro at Antikrist er Kristus, mens han egentlig er Satans utsending på jorden som skal narre med seg de troende ut i synd og fortapelse. Bare Guds utvalgte skal se hvem han egentlig er.”

Så har vi Obama da, med sin verdensvante innstilling og tilhengere over hele verden. Selv i Tyskland har han klart å samle hundretusener som ville høre på ham da han besøkte landet. Over alt blir han beskrevet som den som skal frigjøre verden fra finanskrisen. Det interessante her er at han vil gjøre det ved å øke skatter og lage strengere skatteregulasjoner i USA, og dermed innskrenke “friheten” i USA – noe som visstnok også er et tegn på at han kan være Antikrist.

De som tror han er antikrist, eller på noen som helst måte frykter det, bør bite seg merke i to ting;

 1. Blir han skutt i hodet og overlever, er dette visstnok et veldig sikkert tegn på at han ER Antikrist
 2. Hans innstilling til Israel har også mye å si. Er han mot Israel, er dette visstnok et sure-fire tegn på at Kristi motstykke er på jorden.
 3. Hvis han lanserer en eller annen form for microchip eller økonomisk ordning som “alle” må være en del av, så er dette også et klart tegn på innførelsen av “dyrets merke”.

Så drar vi inn litt konspirasjonsteori…

Det finnes en konspirasjonsteori som spår at jorden går under i 2012, som jeg har skrevet litt om i en digresjon* i et tidligere innlegg. Her skrev jeg blant annet at:

De eldste tegnene vi har på en sivilisert befolkning med skrift/tegnespråk, er … kjent under navnet “Sumeere” … har de hatt nesten unaturlig mye kunnskap om skapelsen, blant annet skal de ha visst hvilke farger visse planeter har, samt hatt kjennskap til hvordan DNA ser ut. Dette har naturligvis ledet til masse konspirasjonsteorier … (og her er også en av opprinnelsene til endetidsprofetiene om 2012)

Hvis vi kombinerer dette med at i 2012 vil det være gjenvalg av president i USA, og hvem annen kan være bedre i stand til å vinne det valget enn en Antikrist som har gjenopprettet verdensøkonomien med sin frihetsinnskrenking og globale påvirkning enn Obama? Det vi har her er altså en potensiell sammenkobling av dommedag og Obamas gjeninnsettelse!

Som du sikkert klarer å forstå, så er det jeg skriver her bare toppen av isfjellet. Det er skremmende mye skrivning som sammenlikner Obama med Antikrist eller iallefall siterer hans navn i diskusjoner rundt verdens ende.

Skremmende mye!

Hva betyr alt dette da?

For min del? Ingenting.

Jeg tror ikke Obama er en katalysator for endetiden, heller ikke Antikrist. Jeg syns bare han virker for perfekt til å faktisk være sann. Når noe virker for bra så er det ofte for bra.

Forhåpentligvis er han bare utrolig god. Forhåpentligvis får han orden på Amerikas økonomi igjen, og dermed potensielt også verdensøkonomien. Forhåpentligvis er alle disse konspirasjonsteoriene og antikrist-sammenlikningene bare svada laget av opposisjonen eller negerhatere for å diskreditere ham.

La oss ta tiden til hjelp. For all del være våkne, som vi alltid bør være ovenfor verdens mektigste mann. Uansett hva som skjer så er det nok lite vi kan gjøre med det uansett.

Eller hva tror du?

Oh, btw, dette er forresten mitt innlegg nr. 100!

22 Comments

22 kommentarer

 1. pauzerommet  •  Mar 5, 2009 @14:24

  Jorden skulle gå under nyttårsaften 99/00 også, men det skjedde jo ikke. Den dagen jorden går under tror jeg det er på grunn av oss selv, og ikke noen form for inngripen fra en eller annen gud. Konspirasjonsteorier er artig lesestoff syns jeg, merkelig hvordan noen paranoide sjeler klarer å koke sammen disse historiene sine. Jeg tror Obama vil gjøre en god jobb jeg, i alle fall en mye bedre jobb en den fjotten som satt i stolen før han.

  pauzerommets siste blogginnlegg..Jeg er operert

 2. Samuel  •  Mar 5, 2009 @15:00

  Pauserommet:
  Hehe, det har vært mange dommedagsprofetier – både med og uten Gud’er. 2000-årsskiftet var jo dommedagsparanoiaen mye pga frykten for teknologisk sammenbrudd. Latterlig og utrolig dyrt – tror bare Norge alene brukte 30 milliarder på det ;)

  Det skal veldig mye til å gjøre en dårligere jobb enn Bursch, håper bare han får leve til å bevise det. Jeg tror absolutt han vil gjøre en god jobb!

  Det finnes jo også en konspirasjonsteori fra “En norsk topp-politiker med millitær bakgrunn” på en 15-20 A4-sider som innebærer frølageret på Svalbard og så videre. Makan til svada skal en lete lenge etter; det som er skremmende med slike konspirasjonsteorier er hvor mange som sverger til dem.

 3. pauzerommet  •  Mar 5, 2009 @15:29

  Samuel: Jeg husker godt all hysteriet rundt Y2K som det ble kalt, det ble brukt utrolig mye penger ja. Men det var en pc som gikk i stykker, en gammel pc som stod på et kontor på en værstasjon i nord-norge en plass:P Jeg syns i grunn det er litt artig med slike dommedagsprofetier jeg da, jeg har lest mange av dem. Noen fantasifulle mennesker gitt.

  Om Obama vil gjøre en god jobb får vi jo bare vente å se det, men har virker som en intelligent mann så jeg har ingen tvil.

  pauzerommets siste blogginnlegg..Jeg er operert

 4. Heidi  •  Mar 5, 2009 @17:08

  Første gang jeg hørte noen snakke om Obama som Antikrist var jeg sikker på at det var en spøk og begynte å le, men jeg måtte ta meg i det da jeg jeg så at vedkommende som ytret dette fikk et noe irritert og forskrekket ansiktsuttrykk. Men ærlig talt, at han kan være for god til å være sann kan jeg være med på, men at han kommertil å lede USA inn i borgerkrig og resten av verden mot dommedag, overhodet ikke.

  Heidis siste blogginnlegg..Abolisjonistisk brosjyre på norsk

 5. Lars F  •  Mar 6, 2009 @04:24

  Denne saken har to sider. Ja, Obama er litt “perfekt”, for god til å være sann? Det vil bare tiden vise. Jeg tror ikke det.

  Den andre siden av saken er at Bush gjorde en såpass dårlig jobb, at en ny president ville uansett oppleves litt, ja “perfekt”. Kombinasjonen med at Obama er en farget, karismatisk, omtenksom, dyktig, folkelig, kjekk (?) og veltalende president, og det faktum at Bush er hans forgjenger gjør jo idoliseringen og dermed også antikrist-teorier mer forventet og naturlig… Ville vi opplevd det samme om Obama etterfulgte populære Bill Clinton?

  Lars Fs siste blogginnlegg..Elendig, Cubus!

 6. Samuel  •  Mar 6, 2009 @08:41

  Pauzerommet:
  Hehe, jeg visste ikke at det faktisk var en pc som røyk. Men hvordan kan den ha “gått i stykker”? Sikker på at det ikke bare var at den stilte datoen tilbake til ’00? Det blir vel kanskje uansett umulig å vite om kostnadene var berettiget, for hvem vet hvordan det hadde gått om vi ikke hadde tatt noen forhåndsregler?

  Dommedagsprofetier kan være veldig morsomme, men jeg tror man alltid må være på titt etter seriøse tegn. Det henger nok sammen med min tro da, samt at jeg virkelig tror mennesker med makt kan bli fullstendig fordervede. Også Obama.

  I mellomtiden både tror og håper jeg han gjør en god jobb!

  Heidi:
  Hehe, ikke langt unna at jeg gjorde det samme. Jeg har heldigvis enda til gode å direkte snakke med noen som var overbevist om akkurat dette, men jeg har møtt dem flere steder på nett. Dessverre er det ofte religiøse mennesker som bedyrer dette hardest.

  Du skriver at han er for god til å være sann – hvordan tror du dette vil tilkjennegi seg? Kommer han etterhvert til å måtte gå tilbake på mye av dette gode da, eller tror du det vil få andre følger?

  Lars F:
  Det er ingen tvil om at skyggen Bush har kastet over landet setter de aller fleste amerikanere i godt lys, og at Obama i tillegg har utnyttet denne skyggen til det fulle. Det er kanskje litt der frykten også ligger – at han har visst altfor bra hva han skulle si og gjøre i forhold til Bush at det nærmest må ligge noe bak det. Et hig om å komme i maktposisjon som er verdt løgnene og manipulasjonen.

  Hadde Obama etterfulgt Bill Clinton, så hadde man nok fremdeles fått mye reaksjoner pga hans farge, men tilstedeværelsen eller fraværet av antikrist-teorier og dommedagsprofetier betyr jo ingenting for hvorvidt han faktisk kan være det.

  Jeg tror Obama kan ha utgitt seg for å være langt bedre enn hva han virkelig er, og frykter at sannheten vil komme frem i lyset i kjølvannet av noe som kan få veldig kjipe følger. Hva det er vet jeg ikke – men jeg tviler på at det er dommedag.

 7. Elise  •  Mar 9, 2009 @21:12

  Endelig har vi fått en god og verdig president i USA, en som virkelig fortjener rollen, så må man begynne å hakke på ham og sette spørsmåltegn ved hans dyktighet?

  Elises siste blogginnlegg..Amazing Days

 8. Samuel  •  Mar 10, 2009 @08:37

  Elise:
  Såklart man skal stille spørsmål ved mannen som har råderett over verdens største lager av atombomber – hvordan kan du gjøre det moralsk inkorrekt å gjøre det?

 9. Lars F  •  Mar 14, 2009 @13:16
 10. Tanker Når Jeg Leser  •  May 2, 2009 @11:59

  Flere profeter påstår at 3. verdenskrig skal startes av en mann med turban, dette kun et symbol på en muslim?

  hitler var delevis jøde, men hatet jødene… Obama er delevis hvit, kanskje han hater hvite og ønsker oss til helvete..

 11. Samuel  •  May 4, 2009 @10:31

  Tanker Når Jeg Leser:
  Kanskje ikke? :) Tiden vil vise; jeg tror neppe han hater hvite uten forbehold uansett hvilken agenda han har :P

 12. lyset  •  May 6, 2009 @09:25

  Jeg tenkte allerede under valget av Obama at han kunne være den antikrist som skal komme,han har akkurat de “ferdighetene” som antikrist må ha for å kunne vinne frem.Han har karisma som er utrolig sterk,han får massene med seg osv osv….Dette er jo ikke noe nytt fenomen.Vi har sett dette flere ganger opp igjenom historien.Bibelen sier at det kommer mange antikrister som forløpere til den virkelige som stiger frem.
  Det er mye skremmende med Obama,ikke minst politikken hans.Allerede etter uker er han på Israel og skal tvinge de til å gi fra seg landet sitt.Dette er alarmerende,og dette sa han ikke under valget.Så at det ligger mye dritt skjult bak fasaden hans er ganske så sikkert.
  Abortpolitikken hans er jo også direkte skremmende,jeg begynner å lure når en høyesterettsdommer i Usa bare trekker seg uten grunn,og slipper til Obama slik hat han kan utnevne en av sine til stillingen.Det har jo nesten vært tradisjon i USA at de som får disse vervene nesten sitter til de går av med døden.

  Er obama antiskrist ? Umulig å si idag,tiden vil vise det.Men de som vil se dette er bare de utvalgte,de som har tatt imot Jesus som sin frelser,og har den Hellige Ånd som sin veileder.De andre vil ikke evne å se det som kommer.De vil la seg forblinde og forlede av antikrist sin ånd,som gir seg ut for å være god.Men som i hele sitt vesen er demonisk.

 13. Samuel  •  May 6, 2009 @12:23

  lyset:
  Du er ikke alene om å ha tenkt det; og det er akkurat det samme som mange vil tenke om en mørk presidentkandidat med mye karisma. Du nevner allikevel noe som er interessant, som jeg ikke visste – og det er det om Israel.

  Så da har vi ett av punktene på lista;

  “2. Hans innstilling til Israel har også mye å si. Er han mot Israel, er dette visstnok et sure-fire tegn på at Kristi motstykke er på jorden.”

  Riktignok tror jeg lett at dette kan være tatt ut av en eller annen sammenheng, som da han f.eks. sa “Det er ingen som lider like mye som palestinerne”. Men disse artiklene snakker om en Obama som er pro-Israel:

  MotherJones
  Haaretz.com
  Nettavisen.no
  Huffingtonpost.com

  Nå er naturligvis den logiske reaksjonen fra lyset (eller andre antikrist-søkere) å si at han har lurt dem, eller at det er en strategi for å først virke veldig søt og koslig, og senere skal han knuse dem med jernhånd – dette er det jo umulig å spekulere i. Det blir som med spillet Mafia – en kan alltid sirkelkverulere.

  Det at en høyesterettsdommer går av er ingenting nytt; det er en tung jobb og skjer med jevne mellomrom. Bush opplevde akkurat det samme i 2005. Så å si at alle sitter hele sitt liv er nok ikke sant.

  Abortpolitikken til alle store politikere er som regel alltid liberal; det ville vært dumt å sette seg opp mot 30-40% av velgerne ved å si de ville jobbe mot selvvalgt abort.

 14. Sara  •  Sep 21, 2009 @13:32

  hmm , jeg aner ikke , men du kan jo sjekke ut det nyeste innlegget på bloggen min , hvor jeg skriver litt om dette temaet :)

 15. Sara  •  Sep 21, 2009 @13:57

  copy/paste kan jeg , men jeg kopierte jo bare johannes åpenbaring og de tre tegnene. noe annet kan du ikke si.
  .-= Sara´s last blog ..Er han djevelens utsending ? =-.

 16. Sara  •  Sep 21, 2009 @14:06

  btw , så er obama mot israel.
  .-= Sara´s last blog ..Er han djevelens utsending ? =-.

 17. Samuel  •  Sep 22, 2009 @10:06

  Sara:
  Hvis du ser i kommentaren min ovenfor dine, så er det flere lenker til artikler hvor han er for Israel :) Men hyggelig at du kommer hit og diskuterer!

 18. Sara  •  Sep 22, 2009 @14:10

  Sorry , fikk noen feilopplysninger. Obama er ikke mot israel.

 19. Lyset  •  Sep 25, 2009 @10:03

  @ Samuel:

  Dette har ingenting med hudfarge på den amerikanske presidenten å gjøre !!.Jeg har bare fått forsterket mitt inntrykk av Obama i mnd som har gått etter han er blitt valgt.Han legger et enormt press på Israel for å avstå sitt land.Han sier “jeg er iferd med å miste tolmodigheten”.
  Er obama antikrist ? Det vet jo selvfølgelig ikke noen enda,men tegnene som følger han er skremmende rett og slett.Han talte nå i Fn som den første amerikanske president noensinne,og ser ut til å samle hele Fn i sin hule hånd.

  Den som lever får se,som kristne har vi ingenting å frykte.Vi hører Jesus til,for alle andre vil det være ekstreme tider i vente om dette vi hentyder er sant.

 20. Kristen  •  Jun 13, 2010 @21:56

  Det er noe som også heter forløper til anti-krist. En som skal forberede grunnen for syndens menneske og den store forfører.

 21. kaktus  •  Jan 21, 2012 @23:02

  Jeg vet ikke om hvem Obama er.

  Men noe inni meg reagerer på han. Jeg har en følelse av at han ikke tolererer motstand og at det finnes noe skjult inni ham som jeg ikke liker.

  For perfekt? Ja, det er noe i meg som reagerer når den vestlige pressen klapper i hendene etter han har talt, som om få ønsker å sette kritisk spørmål vet det han gjør. At dumme nordmenn gir han fredspris, enda han ikke har bevist noe annet enn å spre gode følelser. At KRF jubler når han ble innsatt, uten å vite noe om han.

  Det er også bevist at han har gitt flere godkjenning til bombing og dreping enn hva Bush gjorde.

  Antikrists ånd har alltid funnets på jorden, men som Paulus sier “Lovløsheten virker allerede med sin kraft, men i hemmelighet. For han som ennå holder igjen, må først bli ryddet av veien” 2 tess 2:7

  Ett godt bilde på en antikrist, men ikke selve antikrist, er Adolf Hitler. Han ble innsatt i det okkulte selskapet “thule” og etter det ble folketalene han annerledes. Han lekte seg frem med folks følelser og hadde mennesker i sin hule hånd.

  Han sto frem i økonomiske dårlige tider (som vi også har nå) og ordnet arbeid for tyskerne. Og hans positivitet spredde seg og ga gode følelser i folk, mens de som ikke merket det positive, var jødene og andre som ikke passet inn i det “perfekte konstruerte systemet”.

  Selv svenskene hadde nominert bla han til Nobels fredspris i 1938, men det ble det heller ingenting av da han gikk til krig. Og mer og mer avslørte sitt sanne ansikt. For tyskerne var det ingen vei tilbake, men heldigvis var det nasjoner som sto han imot.

  Hitler skapte en slags “new Age stat” i Tyskland hvor alle ble indoktrinert. Man tok ungdommen, og man foret dem med propaganda fra de var små. Bla annet hvor ille jødene var. Og man må ikke glemme at ungdommene var de mest fanatiske helt til slutten. De eldre som husket tiden før, kunne forstå hvor det bar hen. Men for å ikke bli angitt, så holdt de inne.

  På 30 tallet økte antisemitismen i takt med Hitler fremganger. Og Norge var også revet med. Alt var jøden (israelittenes skyld). Det sto at de måtte dra tilbake til Palestina på butikkvinduer, mens idag sier de at de må dra ut av Palestina.

  Jeg ser mange lignende tegn i dag, men denne gangen så vill ingenting stoppe antikrists ånd. Man ser hatet mot jøden nok engang, og i ett jødisk gravfølge i fjor (desember) så sto det en nordmann og ropte hat ord mot begravelsesfølget. Det var i Oslo.

  Før denne jøden døde, så sa han at situasjonen i vårt land var identisk med situasjonen på 30 tallet. Han kjente igjen sympomene.

  Men det vokser opp en generasjon som ikke har noe forhold til historien, og da sa en klok mann “at lærer man ikke av historien, er man dømt til å gjenta den”.

  Derfor tror jeg at tiden for hva bibelen snakker om, vill snart oppfylles. Ettersom synden i de ulike nasjonene er moden, og begeret fullt (1 mos 15:16 b).

  Så antikrist vill bare gjensvare til ugudeligheten som er i alle de ulike nasjonene, og han vill ri på den ondskapen. Verden vil elske han, og de vill tilbe han som Tyskerne (med mange flere) vill gjøre med antikrist. Det står i åpenbaringen at ett dyr steg frem av havet, og havet betyr menneskehavet. Han kommer til sine egne, og de vill ta han imot.

  Kristus kom også til sine egne, men de tok han ikke imot. Men bare de som forstå tidens tegn og behovet for frelse fra egne døde gjerninger.

  Bare Jesus kan bevare oss i den tiden som kommer, og lyset vill øke over Guds sanne troende. Og de vill bli lutret. Men verden vill gå mer og mer dystre tider imøte.

 22. kaktus  •  Jan 21, 2012 @23:06

  Vill bare rette til noe jeg skrev nederst ”

  “Verden vil elske han, og de vil tilbe han som tyskerne (med mange flere) vil gjøre med antikrist”

  Selvfølgelig skulle det stå
  “Verden vil elske han (antikrist), og de vil tilbe han som tyskerne (med mange flere) gjorde med Adolf Hitler i sin tid”

Legg igjen et svar

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Bloggurat