Russ = Russekort!

Morrosaker

Det er vår, og russesesongen har blitt synlig for fullt. Russeklærne er ute, og kortene hopes opp. Det skal ikke mye til å finne et russekort i gatene lengre, og nysgjerrig som jeg er så plukket jeg opp et idag for å lese mottoet.

“Jeg går aldri over streken. Jeg skyver den foran meg”

Gah, jeg kastet det.

Å samle på russekort

Da jeg var liten og samlet russekort fordi det var verdens kuleste ting, fikk jeg alltid 3-4-5-6-7-8 stk med akkurat dét mottoet på. Det var også mange andre kort som hadde mye av de samme mottoene på, og da brydde jeg meg jo ingenting om det – for da var det kvantum som gjalt. Ikke mottoet. Selv om jeg såklart likte best de morsomme, så var det ikke det som betød noe for meg da jeg gikk og spurte samme fyr om jeg kunne få russekort opptil 5-6 ganger samme kveld.

Et av de mer originale russemottoene fant jeg på www.elefantzonen.com - fyll inn mottoet selv!

Et av de mer originale russemottoene fant jeg på www.elefantzonen.com - fyll inn mottoet selv!

Å velge russemotto selv

Derimot da jeg selv skulle velge russemotto, da begynte barken å tvinne. Jeg gikk gjennom mottoliste på mottoliste i søk etter et passende motto. For det måtte jo være et motto som virkelig traff meg med en gang jeg leste det, ikke et jeg kunne godta som ålreit.

Idag hadde jeg kanskje gått for en rewrite av en klassiker;

“Det er bedre å prate i vei og fjerne all tvil, enn å holde kjeft å bli antatt idiot”

Jeg liker den; den er litt artigere enn “Det er bedre å holde kjeft og bli antatt idiot, enn å prate i vei og fjerne all tvil.” Den passer iallefall bedre til meg; spør hvem som helst som har pratet med meg, og de vil nok si seg enige. Jeg har nok en drivende tendens til å snakke mer enn hva som trengs.

Hva jeg valgte

For å komme tilbake til saken så kan jeg jo like godt si at jeg ikke valgte noen av dem; jeg plukket meg en som lå nokså langt bak i boka og litt gjemt. Jeg ønsket å ha et russemotto jeg ikke hadde hørt så mange ganger før samtidig som det reflekterte min personlighet. Russemottoet jeg valgte var:

“De tilba ham og sa:
Du er den opphøyde manifestasjon av vårt glorifiserte sinnsbilde!

Gud svarte:
“Hæ?””

I forhold til min tro der og da; hvor jeg var en kverulerende ikketroende, så passet dette svært bra med mine tanker om de idiotiske kristne som til tider skulle være så utrolig prangende og høytidelige. I forhold til min tro nå så passer dette kortet fremdeles veldig bra rett og slett fordi det sier at Gud ikke trenger noe fancy, og er en (i mine øyne) svært jordnær kar.

Uansett; det var et kort jeg likte og står for den dag idag med et skjevt smil og litt stolthet. Jeg har aldri sett det i bruk før, og jeg har aldri sett det i bruk siden – og det gjør det litt ekstra morsomt. Dette til tross for at jeg fant det i en russemottobok!

Russekortet ditt?

Så kommer det jo til dagens spørsmål; Hva hadde du, og hvorfor valgte du ditt russemotto?

16 Comments

16 kommentarer

 1. Joakim  •  Apr 19, 2009 @16:50

  Jeg hadde ikke russekort, vi var mer opptatt av alkoholen vi:P

  Joakims siste blogginnlegg..Et dypdykk ned i bildearkivet

 2. umle  •  Apr 19, 2009 @16:59

  danskene har ikke russetid, russekort eller russ som i norge, så hey, jeg slipper å velge motto til neste år.
  fint nok for meg, jeg hadde aldri klart å bestemme meg uansett. dog er jeg ganske sikker på at jeg ikke hadde valgt blant lister eller de mottoene folk kjenner.

  umles siste blogginnlegg..ti grunner til at jeg liker å bo i by

 3. Samuel  •  Apr 19, 2009 @17:45

  Joakim:
  Jøss, de fleste liker jo å kombinere! Kjedelige dere var da :P

  Hvis du skulle ha valgt et russemotto, har du noen tanker om hva som hadde passet?

  umle:
  Hehe, kjedelig det da! Russetiden er jo flott…

 4. Marie  •  Apr 19, 2009 @18:16

  :) Mange sider ved meg du ikke vet om!
  Jeg er russ neste år, og har enda litt tid til å tenke meg om heldigvis. Men siden det er meg, blir det sikkert bra uansett! (okey, den var litt kjepphøy…)
  Ha en god søndag, Samuel!

  Maries siste blogginnlegg..Designer inc.

 5. Spire  •  Apr 19, 2009 @18:48

  Jeg blir russ (gud bedre) nå i mai, og har et ganske kjedelig russemotto, som er et sitat av ei jeg prata mye med på nett. Man kan si jeg angrer på det jeg valgte, siden jeg heller ville ha et sitat fra Solan Gundersen i Flåklypa, nemlig: Det vanskelige er en bagatell, det umulige en utfordring.

  Uansett, jeg har det mottoet som jeg har nå (Husmødrenes tid er ikke over, bare oppdatert), fordi jeg synes det var relativt godt sagt, i og med at jeg er ei jente i et ikketypisk jenteyrke;) Som både viser at kvinner vil og kan gjøre det samme som menn, og at veldig mange idag vil satse på uvanlige jobber og satse mer på jobb:)

  Spires siste blogginnlegg..1,5 time igjen

 6. Joakim  •  Apr 19, 2009 @18:52

  Tja, måtte vel blitt grip natten eller noe slikt tenker jeg, for vi var jo oppe hele natten å drev ramp.

  Joakims siste blogginnlegg..Et dypdykk ned i bildearkivet

 7. Marley Kristin  •  Apr 19, 2009 @20:59

  E hadde vanskeligheter med å finne et bra motto, di var lissom ingen som appellerte no særli.. men non av venninnene mine fant en som passe utroli bra te russenavnet mitt.
  Russenavnet mitt var: “Naiv Super”
  så mottoet blei: “Det er naivt å tro at dette liv kan leves hvis man ikke er naiv”

  men hmm, e e kanskje ikkje like naiv som e var den gang:P

  Marley Kristins siste blogginnlegg..Det å både gi og få et råd..

 8. Kille  •  Apr 20, 2009 @10:20

  Skjønner fortsatt ikke vitsen med russetiden (spesielt FØR eksamener!!) og har jo heller ikke gjennomgått noe sånt, så dårlig med motto og kort her i gården ;)

 9. Lala  •  Apr 20, 2009 @10:49

  Mitt russemotto i år er:

  De sier at Jesus er død, men da jeg snakket med han i dag tidlig var han ikke syk en gang!

 10. Maria  •  Apr 20, 2009 @16:05

  Dette var jo litt artig, å så eg som e russ i år og greier. :)
  “Det finnes to typer mennesker, de som tar feil og de som er enige med meg. Alle har lov å ha min mening.”
  Noe som jeg synes beskriver meg og mine holdninger ganske bra. :P

  Og “Be patient, God is not finished with me yet”

  Marias siste blogginnlegg..Sand, sand, sand

 11. Kine  •  Apr 21, 2009 @09:16

  Var russ for 5 år sia, så nå syns jeg plutselig de som er russ i år virker så himla små.. Hehe :) men det er vel 6 år sia du var russ, Samuel? Likte begge de der mottoene dine jeg! Jeg er kjent for å være flink til å snakke jeg også, så mitt motto var: “Et bilde kan si mer enn 1000 ord, men jeg kan si enda fler” :P
  Lurer på om jeg hadde med at “Det er bedre å være liten og søt, enn stor og stygg” også, men det husker jeg faktisk ikke.. Den var kanskje andrevalget mitt som motto hvis ikke :)

  Kines siste blogginnlegg..Nye kort :)

 12. Vero  •  Apr 21, 2009 @14:10

  Haha fantastisk bra det du hadde! Jeg hadde også bestemt meg lenge i forveien at jeg skulle ha noe skikkelig bra og orgiginalt. Desverre stoppet kreatviiteten opp da dagen for å bestemme seg endelig kom og jeg endte opp med:

  “Man slutter ikke å leke fordi man blir gammel,
  man blir gammel fordi man slutter å leke”

  Veros siste blogginnlegg..La russen være i fred!

 13. Anne Turid  •  Apr 25, 2009 @15:48

  Var russ i ’07. Hadde mottoet: “Æg jekk bort t speile, mænn såg ikkje ud. Så æg jekk hellar bort t vindue”..
  Ikke spør hvorfor :p

 14. Samuel  •  Apr 25, 2009 @16:26

  Leste et artig et igår:
  “Hvis man er det man spiser, da er jeg en godtepose” :D

 15. Titta  •  May 14, 2009 @11:52

  Russ 1968:

  “Er det augo som svik meg med med synkverving, eller kjem Ragnarok?” (Håvamål)

  Spørsmålet er fremdeles ubesvart…

  Tittas siste blogginnlegg..Pausefisk

 16. Samuel  •  May 16, 2009 @12:20

  Titta:
  Velkommen til bloggen!

  Heldigvis er spørsmålet ubesvart ;)

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat