Offentlig aksept av hygienemangel!

Samfunn

 

Personlig så vegrer jeg meg for å tisse ute. Jeg vet, det er en av frynsegodene ved å være gutt; en kan alltids slenge den ut og slippe seg løs, og dermed i mange tilfeller spare seg for mye holding og trang (og ikke minst smerte). Det er forsåvidt greit, for her kommer behov foran en god del andre verdier. Grunnen til at jeg vegrer meg for det, er som en svært vis mann, som var fullstendig dritas og en ukjent, en gang sa:

Den siste dråpen kommer alltid i buksa…

Og det er jo sant!

For det er jo faktum, mine damer og herrer, at uansett hvor mye en rister og slenger (noe som i seg selv er en grisete affære, som jeg heller ikke forstår hvorfor er så vanlig), så blir en ikke helt tørr. Papir eliminerer dette problemet, og det er det som leder meg til dagen spørsmål;

pissoar1Hvordan i alle dager har det blitt slik at på omtrent alle offentlige toaletter finnes en eller flere hygieneforkastende, bakteriefremkallende – men særdeles praktiske – urinaler? En kan nesten ikke gå på et offentlig toalett idag uten å finne 3-4 slike, og kanskje ett eller to vanlige toaletter. Hvordan ble det til at det offentlige aksepterer og nærmest oppfordrer til en slik hygienemangel? Jeg forstår det ærlig talt ikke.

For oss guttas del, så er nok unnskyldningen akkurat den samme som med så mye annet; vi har jo vokst opp med dem, over alt. Det å tenke over hvor ekkelt det egentlig er, faller seg kanskje ikke så naturlig? Faktum er, gutter, at dere går rundt med et par dråper av deres eget piss i undertøyet etter dere har pissa i en slik. Nå kan du tenke over det.

Det er jo også interessant å tenke på at de av oss som ikke pisser på urinaler har fått et ord slengt etter oss. Vi har urinalskrekk vi, nemlig. For det å ikke ville pisse på slike handler jo kun om at en ikke vil vise tissen sin til hvermannsen. En har jo sett på både film og reklame at folk titter over og sjekker ut naboens utstyr, men helt seriøst så tror jeg aldri det skjer. Jeg bekymrer meg i hvert fall ingenting for det – det dreier seg rett og slett om hygiene. Urinalskrekk finnes (faktisk har visstnok 20% av mannekjønnet det), men det er ikke eneste grunnen til å unngå urinaler.

(og for å slippe den diskusjonen like godt først som sist; ja, urin er sterilt i utgangspunktet, men kun til det kommer i kontakt med oksygen)

Jeg sier det gjerne igjen; faktum er at etter en har pissa i en urinal, så er det ikke mulig å bli helt tørr, og dermed går gutta rundt med en dråpe bløtt i undertøyet.

Tenk over dét, du…

7 Comments

7 kommentarer

 1. Lars F  •  Jun 5, 2009 @12:41

  Helt forbaska enig!

  Mange “driter” litt i det, vil jeg tro. De vet at “siste dråpe havner i buksa”, men det virker ikke som det betyr så mye. – Eller kan det tenkes at de faktisk tror ristingen fjærner hver dråpe?

  Jeg tror på førstnevnte!

  Jeg rister ikke, jeg bruker papir. Jeg bruker toaletter, ikke urinaler. Og jeg som deg, jeg bryr meg ikke noe om noer ser tingen min, det handler om hygiene.

  Lars Fs siste blogginnlegg..To blogger? Trenger din hjelp!

 2. Joakim  •  Jun 6, 2009 @21:05

  Har du noen gang vært på et offentlig toalett i Tyrkia? Det er noe av det minst hygieniske jeg har opplevd, der er det ikke annet enn et hull i gulvet, i et rom som ikke er blitt vasket på evigheter.

  Joakims siste blogginnlegg..Tre hyggelige dager i Arendal

 3. gneis  •  Jun 6, 2009 @23:45

  Duuu… At folk titter over på naboens utstyr, det skjer! En stakkar herfra får seg ikke kvinnfolk på lange tider nå, er jeg redd for. Han som sto ved siden av og urinerte holdt på å le seg skakk, og har i ettertid informert alle som gidder å høre på (og endel som helst ikke vil høre, i samme slengen), hvor liten den var. Er. Whatever.

  Stakkars mann, sier jeg bare.

  gneiss siste blogginnlegg..Prinsesse på vift

 4. Samuel  •  Jun 9, 2009 @13:03

  Lars F:
  GOOD FOR YOU! ;)

  Joakim:
  Huff da.. Men vil det si at du taler for å “pisse og riste i skauen” fremfor å pisse i hullet? Ser ikke helt koblingen til dette innlegget :P

  gneis:
  Jeg tenker to ting når jeg leser dette;

  1. Hvordan i alle dager klarte fyren å sno seg unna det faktum at han glodde på en annen manns penis, attpåtil mens han urinerte? Det må jo være ca. det laveste en kan komme blant menn.

  2. Stakkars stakkars stakkars mann…

 5. gneis  •  Jun 10, 2009 @15:34

  Det er (til nå) ingen (såvidt jeg vet) som har hengt seg opp i hvorfor denne mannen stirret på naboens penis. Det man fokuserer på er størrelsen på denne omtalte penisen. Mye morsommere å fnise og fjolle over det, vet du ;)

  gneiss siste blogginnlegg..Prinsesse på vift

 6. Maren  •  Jun 11, 2009 @16:44

  Skal jeg komme med en (kanskje litt unødvendig og ekkel kommentar)?

  Sitat, DinSide: En av tre kvinner plages av ufrivillig vannlating. (Urininkontinens). Sitat slutt.

  Deilig… Ja, jeg vet ;D Fysj… Hehe!

 7. gneis  •  Jun 16, 2009 @08:12

  Ugh…

  gneiss siste blogginnlegg..DUST!

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat