Ord er fattige…

Internasjonale tanker, Samfunn

503xAv og til vet jeg ikke hva jeg skal si. Av og til vet jeg ikke hva jeg skal føle. Tenke. Tro.

Det er en gammel sak, men innholdet ryster meg like mye hver gang jeg leser om det. Et lite barn blir mishandlet i over ÅTTE måneder? Hvem kan få seg til å gjøre noe slikt; å trekke ut neglene på en ettåring, og brekke ryggen på det ved å kaste det rundt som en filledokke, og alt det andre?

Hva i alle dager hadde DU gjort om du var alene med disse menneskene? Jeg tør ikke tenke på hva jeg hadde gjort. Tør virkelig ikke det… Er virkelig tanken på borgervern så søkt i disse tilfellene?

Noen ganger vet jeg ikke hva jeg skal si. Får jeg lov til å hyle, og bare la det være med det?

5 Comments

5 kommentarer

 1. Marianne  •  Aug 13, 2009 @08:55

  Jeg vet heller ikke.

  Klarer ikke å forstå at det finnes slike mennesker..

  Forstår ikke.
  .-= Marianne´s last blog ..Arbeidsprøver =-.

 2. Kristin  •  Aug 13, 2009 @10:19

  Her er noen av de så altfor mange voldssakene jeg fant om mishandling av barn i norge. Merk dere hvilken kvalmende lav straff gjerningsmennene får! Jeg blir kvalm! Disse barna, som overlever, må leve resten av sitt liv med traumer, psykiske og fysiske smerter og mange, mange andre plager! Og gjerningsmennene får noen bittesmå år og av og til bare noen måneder!!
  Fy F altså!!

  Desember 2004: Fosterforeldre i 50-årene i Kristiansand tiltalt for grov vold, mishandling og vanskjøtsel av gutt fra han var to til fem år gammel. Fostermoren skal ha kuttet opp den ene armen med kniv slik at gutten måtte gå med gips fordi åtte strekksener ble kuttet av.

  Desember: Mor og stefar, begge i 20-årene, siktet for grov vold mot kvinnens åtte uker gamle gutt. Angivelig brukne ribben og hjerneblødning. Fengslet fram til jul av Aust-Agder tingrett.

  November: 42 år gammel firebarnsmor dømt til fem års fengsel i Jæren tingrett. Kastet ut fire år gammel sønn fra verandaen. Gutten falt 13,5 meter ned.

  September: 28-åring fra Kristiansand siktet for å ha slått i hjel kjærestens åtte måneder gamle sønn. Mannen sitter i varetekt etter å ha blitt pågrepet 25. september.

  September: 59-åring fra Sør-Trøndelag tiltalt for sadistisk mishandling av adoptivsønn fra gutten var ni til han var 12 år gammel. 59-åringen møter i retten over nyttår. Gutten skal ha blitt tvunget til å slikke mannen på føttene.

  August: Strengt religiøs mann fengslet, siktet for grov vold mot sine barn. Ifølge avhør skal mannen ha krevd sex av kona for å slutte å slå barna. Mannen uttalte at volden var barneoppdragelse.

  Mai: Begge foreldrene hjemmehørende i Drammen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at datteren døde av hodeskader bare ett år gammel. Babyen døde 18. desember i fjor.

  Mai: 22-åring fra Oslo dømt til ti måneders fengsel for å ha sparket sønnen (1) og kastet ham i sengen.

  Mars: Stefar bosatt i Nord-Odal siktet for vold mot sin ett år gamle stedatter. Alvorlige hodeskader, men utenfor livsfare.

  Desember 2003: Et samboerpar fra Kristiansand ble fengslet etter at kvinnens datter (1) ble innlagt på sykehus med kraniebrudd. Paret er fortsatt siktet, men påtalen ikke avgjort, opplyser Agder politidistrikt.

  (VG 17.12.2004 kl. 06:00, Sist oppdatert 17.12.2004 kl. 07:51)

 3. Anonym  •  Aug 16, 2009 @02:16

  Leste at de tre involverte fikk 4, 8 og 12 år fengsel, etter det får de ny identitet og får begynne livet sitt på nytt. Helt sykt..
  Moren skal også ha uttalt: “Livet mitt skal bli en lang fest når jeg slipper ut.”
  Er helt utrolig at det skal kunne gå ann å ha så slappe straffer.
  Livstid trodde jeg skulle være en selvfølge.

 4. Kristin  •  Aug 17, 2009 @00:47

  Er du så dømmende at du fjernet min kommentar bare fordi den var fra meg? Hvorfor? Jeg skrev jo ikke noe stygt…

 5. Samuel  •  Aug 17, 2009 @11:23

  Kristin:
  Det verste er at dette bare er små biter av helheten, det er så utrolig mye vondt som skjer mot barn der ute at det er til å bli gal av. I slike tilfeller så skulle jeg faktisk ønske det fantes noen som tok loven i egne hender!

  Og nei, jeg hadde bare ikke fått godkjent kommentaren din enda, kun derfor den ikke var ute :)

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat