Hvordan spare penger: Mat

Greit å vite, Økonomi

Det er mange av oss som ønsker å bli rike. Tjene masse penger. Ha masse penger. For de aller fleste av oss betyr dette at det må spares. Det greie er at de aller fleste av oss lever godt nok til at vi har en del områder det kan spares penger på. Det er vel uansett ingen tvil om at dersom man skal spare penger, så må en klare å si fra seg en del luksuser eller unødvendigheter. Jeg ønsker med dette å gi deg noen enkle og gode tips om hvordan man sparer penger på det man fører inn i kroppen, og kanskje du er så snill og gir meg noen igjen?

Kutt ned på snopet

1171964251988_534Kjøper du deg mye digg, så ryker det ufattelige mengder penger i søppel. Strengt talt burde dette være et av de enkleste områdene å spare penger på, men praksis viser at det ikke alltid er slik. Vel, dette er en god luksus som det nesten sier seg selv at en kan kutte ned på om en skal spare penger. Og nå kommer et godt tips; kjøp en banan i stedet for en sjokolade. En pære i stedet for en chipspose. Mye bedre, mye friskere, mye sunnere, og ofte mye billigere!

Matpakke

Foto: Bakeri.net

Foto: Bakeri.net

Jobber du eller studerer du, og kjøper mat hver dag eller et par dager i uka? Bytt til å smøre matpakke; bor du hjemme gjør du maten gratis, bor du for deg selv så sparer du fremdeles store mengder penger. Du kan heller gjøre matpakken litt mer interessant med å hive på et salatblad, agurk eller liknende – det hjelper mye på motivasjonen (men aldri aldri aldri lag matpakke med gulost og agurk, det funker dårlig!).

Bytt til First Price

EarlGrey TeiTips for de som bor for seg selv eller bidrar til husholdningsbudsjettet. Faktisk supertips! First Price har ufattelig mange gode produkter, og til en brøkdel av prisen. Jeg har selv testet ut First Price de siste ukene, og må si at jeg er utrolig godt fornøyd med kvaliteten i forhold til pris. Greit nok, noen produkter smaker litt blassere, men det finnes også noen produkter som smaker bedre enn sine dyrere konkurrenter. For de som er skeptiske, kan jeg nevne at First Price sparer inn penger på mange områder, ikke bare råvarekvalitet. De reklamerer ingenting, og de har superlave utgifter på innpakningene sine. Ofte er det nøyaktig samme produktet pakket inn i en annen innpakning. Jeg er strålende fornøyd i alle fall, og jeg skal prøve å få opp en reell produkttest på bloggen etter hvert.

Planlegg middager en uke av gangen, og handle én gang i uka om du kan

findings_foodconsumptionJoda, ferskvarer bør kjøpes på dagen, og noen varer må nok handles inn etter hvert. MEN – om du planlegger hva du skal spise denne uka på mandagen, skriver handleliste og kjøper inn så mye som mulig da, så unngår du å løpe til butikken så ofte. Å gå ofte på butikken øker risikoen for at du handler det “lille ekstra”. Planlegg uka, handle inn, reduser antallet handleturer – dette reduserer igjen risikoen for unødvendig pengebruk. Supertips, det eneste som gjør det lite brukt er at det er kjedelig og dermed vanskelig å ta seg tid til.

Å skrive handleliste og holde seg til den er også et godt og viktig tips.

Mikrotips

Hvis det funker som det skal, vil det under dette innlegget også komme opp noen lenker til andre ressurser som kan hjelpe deg å spare penger. Dette ER reklame, men det kan være nyttig for deg å sjekke det ut, og det er veldig nyttig for meg også om du gjør så. Tilgi meg i etterkant min frekkhet som våger å hinte slik :)

Hvordan spare penger på matvarer?

Nå har du fått presentert noen måter å spare penger på matvarer og snop. Om ikke alt for lenge vil det komme flere artikler om hvordan du kan spare penger på forskjellige områder i livet ditt, og hvis du har noe å bidra med, eller en mening om tipsene, så finnes det et kommentarfelt rett under her hvor du kan dele det med meg. Kom gjerne med flere tips, både til besparelser i spiseveien og andre områder, så kan jeg gjerne ta dem med her på bloggen.

Og ikke minst – spre gjerne artikkelen videre slik at dine venner får glede av disse tipsene!

12 Comments

11 kommentarer

 1. Spire  •  Sep 23, 2009 @14:32

  Man sparer utrolig masse penger på å smøre matpakke. Det smaker dritt (eller, det smaker ikke ferskt), men det funker.

  Ellers har jeg også funnet ut at å handle på rema 1000 isteden for rimi og Ica, sparer jeg penger på:)

 2. Spire  •  Sep 23, 2009 @14:33

  Og ikke minst, kjøp EN flaske med vann og fyll den med springvann når du har drukket den opp;)
  Jeg sparer mye penger på å gjøre det sånn, og ha den tilgjengelig til en hver tid. Da stikker jeg ikke inn på en butikk for å kanskje kjøpe en dyr brus, eller en ny vannflaske. Dette sparer man miljøet for. Og panting!!

 3. Heidi  •  Sep 23, 2009 @15:02

  Jeg handler på Coop Extra, og er Coop-medlem, sparer litt på det med alle medlemstilbudene, i tillegg får jeg jo kjøpeutbytte på slutten av året. Prøver også å planlegge middagene her hjemme etter tilbudene i kundeavisen jeg får på e-post.

  Jeg har planer om å begynne å bake brød selv regelmessig, framfor å kjøpe, siden det også er litt billigere (i hvert fall sammenliknet skikkelige brød, og ikke kneipp og loff), men har ikke kommet så langt.

  Men altså, bananer er IKKE bedre enn sjokolade!
  .-= Heidi´s last blog ..Å forandre én ting =-.

 4. Samuel  •  Sep 23, 2009 @16:27

  Spire: Jeg har faktisk funnet ut, til min overraskelse, at Kiwi-kjeden har ofte bedre priser enn Rema 1000. Og vannflasketipset er bra, for vann er alltid greit å få i seg, og de flaskene er utrolig praktiske. Har gjerne 10-12 av dem i kjøleskapet :)

  Heidi: Ikke dumt å bake brødet selv og å utnytte medlemsfordeler :D Ok, kanskje ikke alltid bedre, men billigere, friskere og sunnere. 3/4 er ikke så verst det? :)

 5. Ufrivillig  •  Sep 23, 2009 @17:08

  Støtter tipset om rema 1000. Var en Coop handler før, gjerne tilbud, men sparte flere hundre på å gå over til rema sine varer.
  Vi ukeshandler og har middagsplan for 12 uker fremover. Fyller mye i frysen og har det meste av basisvarer i hus.

 6. nessie  •  Sep 23, 2009 @18:27

  Jeg har spart en hel del på å bytte ut usunn mellom måltidene mat med proteinpulver. Særlig om en kjøper i større kvanta (5-10kg) er det billig og smaker slettes ikke så verst. Bruker 90+ Sjokolade selv, smaker nesten som sjokolademelk. Kan også blandes med vann dersom en er veldig blakk eller på slanker’n ;-)

 7. Spire  •  Sep 23, 2009 @22:48

  Og et annet tips, som jeg har merka (dette gjelder nok bare jenter) er at jeg har bytta ut vanlig sminkefjerner med Olivenolje. Jeg er plaga med sart hud, og alle sminkefjernere har svidd og laga huden tørr. Olivenolje gjør ikke dette og det sparer vippene, for du trenger ikke å gni så hardt. Olivenolje er også helt rent, og helt ok å bruke (ja, har forhørt meg med helsesøstere og leger (legen min vil anbefaler dette til andre jenter som er hans pasienter), og de godkjenner det). I tillegg er jo olivenolje (eller soyaolje) billig i forhold!

 8. Irene  •  Sep 24, 2009 @09:50

  Ufrivillig: Om man kjøper Coop sine “Coop xtra-varer”, så er disse både like billige og gode som f.eks firstprice. Min erfaring er at Coop er mye bedre på ferskvarer enn Rema 1000 – og om man er flinke med å kjøpe de billige varene på andre felter enn ferskvarer, da blir det ikke dyrt :-)

  Lurt å følge med i ulike butikkers reklameaviser. Eksempelvis Ica Maxi, som har STORT 10-kronersmarked ganske ofte, da sparer man masse penger!

  Spire: Aldri hørt om olivenolje som sminkefjerner. Funker det? Kjenner jeg er litt skeptisk, men kanskje jeg skal prøve det ut? :)
  .-= Irene´s last blog .. =-.

 9. Spire  •  Sep 24, 2009 @11:01

  Irene: Olivenolje funker! Sminkefjerner er jo også oljete ;) Bare å prøve. Du vil kanskje få innpå øyet litt, og se litt tåkete, men det går over og er ikke farlig :) Huden ser mye bedre ut og vippene har det mye bedre :)
  Jeg bruker ikke pads, bare gnur litt med fingrene, lar det være, gnur litt til, tar en vaskeklut og tar av resten:)

 10. Spire  •  Sep 24, 2009 @11:02

  Og jeg har VELDIG sensitiv hud. Jeg har til nå ikke funnet 1 god sminkefjerner, og har brutk både dyre og de billige. Alle svir like mye, både inni øynene og på huden. Nei, takke meg til olivenoljen altså:D

 11. Joakim  •  Sep 30, 2009 @22:32

  Jeg har vært trofast bruker av Firstprice ganske lenge, og er veldig fornøyd med produktene.
  .-= Joakim´s last blog ..Slettevannet =-.

Én trackback

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat