Verden rundt!

Internasjonale tanker, Reisen
Foto av verden holdt inni to hender

Foto: bambino333

For ikke lenge siden ble en drøm født. En drøm om å forlate alt og stikke, reise, reise, reise, og kanskje returnere. Kanskje bli. Sannsynligvis returnere. Det er på tide å fortelle om planene om å reise verden rundt i ett-to år.

I meg har det har alltid eksistert en indre drøm om å reise verden rundt. Til tider har transportmiddelet vært seilbåt, til tider har det vært motorsykkel, og til tider har middelet vært føttene. Denne drømmen ble plutselig brakt opp i lyset i en spøkefull tone da jeg og kjæresten satt på bussen mellom Kristiansand og Grimstad og latet som om vi møttes for første gang og fortalte om oss selv (naturligvis med noen kreative friheter).

Da “leken” var over hadde jeg fortalt om mine “planer” om å reise jorden rundt i ett år, etter jeg var ferdig med vikariatet jeg har nå. Det ble egentlig fortalt på tull, det var ikke en plan, bare noe jeg hadde lyst å gjøre en gang. Det hindret henne allikevel ikke henne i å spørre “Mener du virkelig det?”.

Fødselen

backpackerDet ble fort tydelig at dette var noe vi begge hadde lyst til og behov for, og vi begynte å diskutere dette litt mer. Tanker ble til planer, uoffisielt ble til offisielt, og nå er bestemmelsen falt. Vi skal. Vi skal spare så mye gryn vi kan, vurdere å ta ekstrajobber, leve billig, se etter ekstramuligheter – og i september 2010 så stikker vi. Vi skal backpacke jorda rundt. Vi blir borte så lenge vi kan. Dét, i et nøtteskall, er planene.

Ruta

Vi har satt opp en mulig rute. Europa, Afrika, Europa igjen, Asia, Oseania, Afrika igjen, Sør-Amerika, Nord-Amerika, hjem. Vi diskuterer også en annen alternativ rute – rett til Asia. Det er mange fordeler med begge valgene som gjør at vi ikke er helt sikre. Men vi diskuterer i det minste. Planlegger. Vurderer. Det er økonomien som setter rammene. Klarer vi å overleve i ett år, reiser vi i ett år. Klarer vi oss kun i 6mnd, er vi snart tilbake igjen. Klarer vi mer, kommer vi til å vurdere det også.

Jeg trenger hjelp

Jeg har allerede skrevet litt som kan relateres til dette. Hvordan spare penger på mat, Jobbe på vingård i Frankrike, og Humanitært internasjonalt arbeid har alle vært eksempler på tanker som har sprunget ut fra reiseplanene. Jeg trenger fremdeles hjelp. Råd og tips om reisemål. Gjøremål. Godt turtøy. Sko. Sparetips. Utstyrstips. Visumtips. Formaliteter. Lover. Regler. Osv. Det er når jeg har snakket med folk om turen at jeg har fått vite mange greie ting. Som for eksempel at man meldes ut av Folketrygden dersom man er ute av landet i mer enn étt år.

Jeg kommer til å skrive mye mer om dette, spesielt hvis det er interesse for det. Utdype reiserute, fortelle om komplikasjoner, valg, muligheter, umuligheter – nå i første omgang ville jeg bare fortelle om turen. Be om hjelp. Diskutere.

Så derfor; kjenner du noen som har backpacket selv eller reist mye, noen som kan mye om regelverk, noen som selger sko og turtøy, eller andre som kunne ha noen gode tips – send dem gjerne til siden min og si de har full frihet til å skrive så mye de ønsker. Det samme gjelder deg; dersom du har noen gode tips. Eller om du bare vil si hva du mener om planene, det er også gøy å høre.

Sist men ikke minst; nå har jeg fortalt om de mest spennende planene jeg noensinne har hatt. Dersom du har noen spennende planer selv, del dem gjerne!

8 Comments

6 kommentarer

 1. Marianne  •  Nov 12, 2009 @13:41

  Jeg kommer ikke på noen jeg kjenner som har gjort dette, desverre. Snart kjenner jeg deg da! :) Men det høres uansett ut som en fantastisk reiserute dere har satt opp. Kommer nok til å få fantastiske opplevelser og minner for resten av livet på en slik tur. :) Håper jeg får anledning til å gjøre noe liknende en gang i livet. *Misunner*.
  .-= Marianne´s last blog ..Kreativ dag #11 =-.

 2. Steinar  •  Dec 14, 2009 @17:04

  “For å opprettholde medlemskapet i norsk folketrygd må man være bosatt i Norge mer enn seks måneder per år.”
  Les denne: http://www.tidsskriftet.no/?seks_id=562755

  Stikker jorda rundt i mars jeg, men skal greie det på 52 dager :)

 3. Samuel  •  Dec 15, 2009 @12:11

  Marianne: Gleder meg veldig ja :)

  Steinar: Jepp, I know. Så fort du har vært i utlandet mer enn totalt 12mnd de siste 24 månedene, er du automatisk utmeldt av Norsk Folketrygd. Det er litt kjedelig, så hvis reisen varer mer enn 12mnd, så har jeg i praksis ingen medisinsk trygghet hjemme lengre. Kjedelig det!

  Årh, fortell – hvilke land, hvor skal du?

 4. Steinar  •  Dec 15, 2009 @13:47

  Ser du at du blir over 12 måneder må du ordne deg helseforsikring, slik Jagland har :) Tipper at du går lei lenge før den tid ;)
  Starter i Rio de Janeiro, tar oss landeveien til Buenos Aires, flyr til La Paz i Bolivia, reiser via Machu Picchu i Peru og til Lima, så går ferden til Los Angeles, til Rarotonga på Cook Islands i Stillehavet, til Auckland på New Zealand, Sydney, før til slutt Singapore med Malaysia :)

  Det blir sweet :)

 5. Samuel  •  Dec 17, 2009 @10:51

  Steinar: Tror ikke jeg går lei, det kommer til å være en helt annen type reise enn dere pleier – men vi får se, håper du tar feil ;) Hørtes ut som en fantastisk reise da, Steinar!

  Vet vi må ha forsikring, men vi kommer til å ta reiseforsikring i første omgang. Hva er fordelene ved en slik forsikring som Jagland har? Vi har innsett at dersom vi er borte over 12 mnd, eller jobber i utlandet, meldes vi ut av Norsk Folketrygd, noe som igjen fører til at forsikringen kun dekker behandling i utlandet, og dersom vi da må bli fraktet hjem til Norge for behandling vil vi evt. kunne risikere å ende opp som gjeldsslaver. Vi anser dette som lite sannsynlig at vil skje, men dersom det finnes en helseforsikring som holder oss dekket uavhengig av medlemskap i Folketrygden så trenger jeg det tipset sårt! ;)

 6. Steinar  •  Dec 20, 2009 @20:56

  Viktig å gjøre det når du har anledning – bare å kjøre på! :)
  Nei jeg har kke greie på disse forsikringene.. men det må da finne noe info et sted.

2 trackbacks

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat