Lykke til, menneskehet!

Nyheter, Vitenskap

I skrivende stund er det en time til CERN i Sveits skal begynne å sende protoner rundt i bane i en svær sirkelformet tunnel hundre meter under bakken.

Håpet er at dette første forsøket skal åpne for en helt ny type forsøk, som består av å sende protoner og nøytroner i hver sin retning og så fremkalle kollisjoner som skal bli nøye overvåket, og sannsynligvis forsket på i årevis. Denne typen kollisjon har ikke vært sett siden “den første milliarddelen av et sekund” etter The Big Bang. Morsom måte å si det på i en avis forresten, slår fast både at The Big Bang er en garantert realitet, OG at noen så det ;)

I tillegg så håper de på å finne Gudepartikkelet, eller Higgs Boson, et partikkel som visstnok skal oppstå av en slik kollisjon som skal forklare hvordan universitetet fikk masse.

Frykten ligger i at mange tror en slik kollisjon vil kunne skape et svart hull, som i sin tur vil sluke jorden og dermed utslette menneskeheten. “I så fall er det «svupp!» og farvel.” Heldigvis har vi kanskje opptil 50 måneder på oss før vi forsvinner, så da har vi god tid til å ta farvel med våre venner og kjente :P Og heldigvis har vi norske forskere som avviser hypotesen :P

Det er et poeng med dette innlegget;
Det er nemlig en henvisning til min litt tidligere post om Religion og Vitenskap. Her er vi nemlig i posisjon til å få et vitenskapelig eksperiment (i liten skala) som vil ha mulighet til nærmest å dokumentere hvordan universet kan ha startet. Får vi slike beviser, så må vi lære oss å forholde oss til dem – det mener jeg fremdeles. Vitenskapen kan gå hånd i hånd med religion, selv om poder på hver side kjemper mot hverandre med nebb og klør. For uansett hva denne forskningen viser, krevdes det fremdeles partikler som kunne kollidere for at alt skulle starte. Hvor kom de fra?

Som sagt – jeg mener at Gud startet opptaktene til vår skapelse, men jeg tror også at han gjorde det på en måte som vi ville kunne finne ut av. Han skapte oss som tenkende mennesker av en grunn. Nå vil vi kanskje tas enda et skritt nærmere det å kunne bevise vår egen skapelse vitenskapelig? Eller vil vi bli tilintetgjort?

Jeg vil bare derfor i anledningen ‘Vår potensielle undergang’ ønske dere alle lykke til, og si at jeg krysser fingrene for oss alle :D

9 Comments

9 kommentarer

 1. Spire  •  Sep 10, 2008 @07:56

  Du glemmer èn vesentlig ting, idag sender de bare partikler èn vei. Så det er umulig å skape en kollisjon idag ;)
  Derimot i oktober, mener jeg det var, så vil de sende to partikler mot hverandre!

  Anyway, glad for å ha blitt kjent med deg!:P

 2. Samuro  •  Sep 10, 2008 @08:40

  @ Spire:
  Da syns jeg du skal lese igjen, jeg siterer:

  Håpet er at dette første forsøket skal åpne for en helt ny type forsøk, som består av å sende protoner og nøytroner i hver sin retning

  Hadde det med ser du ;) Glad for å ha blitt kjent med deg også, lykke til! ;)

 3. Ditte  •  Sep 10, 2008 @11:37

  Det hadde vært kjekt å vite eksakt når dette evt kommer til å galt.. Tenkte bare på om det å betale regninger i det hele tatt er nødvendig… ;)

 4. Regine  •  Sep 10, 2008 @14:38

  Du skulle sett Marianne i dag.. helt überfascinert av dette her:D

 5. Samuro  •  Sep 11, 2008 @11:26

  @ Regine:
  Hehe, ja hørte dette :P Bare synd det er relativt kjedelig foreløpig, så lenge protonene fremdeles bare sendes i en retning ;)

 6. Terje  •  Sep 28, 2008 @15:41

  I agree.
  Vitenskap og religion, hånd i hånd.
  Men skulle det være slik at Bibelen\Gud med sikkerhet sier noe annet enn vitenskapen, lar jeg ikke tvilen komme vitenskapen til gode.

  Men slik jeg ser det har dette ikke skjedd enda.
  – Mine 5 cents som kristen.

 7. Samuel  •  Sep 28, 2008 @16:44

  @ Terje:
  Der heller jeg litt i motsatt retning som deg, faktisk. Vitenskapen motbeviser f.eks. at jorden ble skapt på 6 menneskedager, og jeg tror på vitenskapen på det punktet.

  Jeg tenker litt mer slik at mye av det som står i Bibelen er bilder og historier som skal lære oss den rette måten å leve på, og at selve den “historisk-korrekte”-formen å lese den på blir vanskelig og farlig.

  Noah’s Ark er et godt eksempel på en slik historie som jeg nesten ikke kan lese som noe annet enn et bilde på Guds makt, og ikke et vitne om en faktisk hendelse.

 8. Terje  •  Sep 29, 2008 @23:21

  Med bakgrunn for utsagnet burde jeg kanskje ha lagt til at jeg med – tolker noen tilfeller i Bibelen som at de taler i bilder. (Eksempeliv i lys av at fir Gud (i følge Mosebøkene) er 1 dag som 1000dager)
  – Og Bibelen tar ikke feil av den grunn ;)

 9. Samuel  •  Sep 30, 2008 @07:36

  @ Terje:
  Jeg sier ikke at bibelen tar feil (selv om den inneholder åpenbare feil flere steder *fniz*), jeg sier bare at jeg er tilbøyelig til å tro at mye av det som står i bibelen handler om bilder, ikke historieberetninger.

  For øvrig bør du ta en titt på videoen “The Age of the Earth” på følgende adresse;
  http://www.drdino.com/downloads.php

  Den inneholder overraskende mange gode argumenter for å si at flommen faktisk har skjedd, forklart av en mann med vitenskapelig bakgrunn :) Ble imponert, men ikke overbevist ;)

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat