Trenger et navn…

Reisen

travellingJeg har vært uhyre stille for tiden, og det skyldes så mangt. Blant annet har jeg alt for lite tid, dessverre. En annen grunn er at motivasjonen til å fortsette denne bloggen nok har sunket litt ettersom jeg uansett kommer til å opprette en ny blogg dedikert til reisen jeg og kjæresten skal på senere i år.

Om navnet

Det jeg håpte jeg kunne be om, var hjelp til å komme på med et bloggnavn. Jeg har hatt et par brainstormer allerede, både på forumer, på Facebook og sammen med kjæresten, og vi har kommet frem til en liste på noen få navn som så langt er de mest aktuelle;

Walking-about.com   (+7.5)
Alongthegrassroot.com   (+4)
StrollingtheEarth.com   (+3)
Walkingaroundtheearth.com   (+1)

Det jeg håper på er kanskje noen gode forslag til andre navn, eller eventuelt respons på navnene så langt. Personlig så heller jeg mot de to første i listen – men ingenting er bestemt enda.

Om turen

For å kunne komme med gode forslag på navn, eller vurdere listen som eksisterer, er det nødvendig med litt kunnskap om turen. Noe kan du finne her, på ‘Verden rundt’, noe kan du finne i blogginnlegget om ‘Internasjonalt humanitært arbeid’ – og noe vil jeg beskrive for deg nå.

I utgangspunktet var det ment å bli et eventyr uten like, uten noe ansvar eller “planlagt alvor”. Store deler av turen vil nok fremdeles inneholde dette, men vi har også kommet frem til at vi ønsker å bruke turen til å gjøre noe litt mer meningsfullt. Hjelpearbeid i en eller annen form har stukket seg frem som veldig aktuelt, og vi kommer til å delta på mange forskjellige typer. Frivillig på barnehjem i Kina. En elefantredningspark i Thailand. Bygging av infrastruktur i Honduras. Masse mer. En av tingene som begrenser er at de fleste former for voluntærarbeid krever en viss egenkapital. Derfor startet vi en facebook-gruppe med håp om hjelp til denne biten.

Vi ønsker også å bevege oss veldig langs grassrota, med andre ord ha en veldig jordnær reise hvor vi bruker lokal transport, lokal overnatting og håper vi møter litt gjestfrihet ved at hyggelige mennesker ønsker oss velkommen inn i deres hjem for en natt eller to. Vi håper vi vil få muligheten til å jobbe for mat og losji på steder hvor det passer seg. Vi håper vi vil finne flotte steder å dykke på. Vi håper vi kan få hyre på seilbåter/skip så vi kan krysse hav. Vi håper vi får padlet, raftet, fjellklatret, lekt med tigre. Mye vet vi også at vi vil få oppleve i løpet av turen, som vil vare alt fra 6 måneder og oppover til 24, alt ettersom hvor lenge vi klarer og ønsker å reise.

Med andre ord er dette en tur hvor vi vil søke både dypere mening, samt åpenbar moro. Dette vil vi oversette til engelsk på en blogg som forhåpentligvis vil være spennende, og som skal fylles med bilder, historier og video. Vi skal få prøvd oss både som journalister, fotografer og videoprodusenter i løpet av denne turen – noe som vil bli veldig spennende. Det håper vi også det blir for de som eventuelt velger å følge bloggen.

Tilbake til navnet

Da trenger vi jo et navn! Det kan godt være at navnet vi ender opp med er av de fire i listen. Det kan godt være du kommer med et forslag vi velger å bruke. Umulig å si akkurat nå; men har du noen forslag eller tanker så er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar her!

11 Comments

11 kommentarer

 1. Eksentron  •  Feb 22, 2010 @13:52

  Earthpacker.com?
  Blanding av Earth og backpacker
  Evt. Worldpacker.net

 2. DiNozzo  •  Feb 22, 2010 @13:52
 3. Samuel  •  Feb 22, 2010 @13:53

  Eksentron: Selv om jeg selv inkluderer forslag som har med ‘earth’ i, så er jeg også litt skeptisk til navn med dette i, da det forplikter en del. Ettersom jeg enda ikke vet hvor langt jeg vil rekke, så er jeg litt usikker på et slikt navn – men hjertelig takk for artige forslag uansett :D

  DiNozzo: Dessverre opptatte alle sammen :P

 4. modtheresa  •  Feb 22, 2010 @13:54

  at home in this world

 5. Eksentron  •  Feb 22, 2010 @13:54

  Randomtraveler.net?
  Funpacker.com?
  Globetraveler.org?
  Globepacker.org?
  SeeTheEarth.net/.org?
  Superpacker.org?

  Skriver bare random ting med reise i, alle er tilgjengelige dog :)

 6. Samuel  •  Feb 22, 2010 @13:57

  Modtheresa: Mange takk for forslaget!

  Eksentron: Igjen takk, alle forslag vurderes!

 7. Elise  •  Feb 22, 2010 @13:57

  Likte StrollingtheEarth.com jeg ^^

 8. Lars F  •  Feb 22, 2010 @14:04

  Walking-about er utvilsomt det beste!
  .-= Lars F´s last blog ..Kjedelig sjebnekamp: Man City – Liverpool =-.

 9. Samuel  •  Feb 22, 2010 @14:06

  Elise: Supert, viktig feedback :D

  Andre forslag (fra Facebook forrige uke) er:

  goingaway.com
  fuckerontour
  travelingblogger.com
  hittheroadjack
  ArguingToGo.com
  capturedinsomalia.com
  longwayhome.com
  whatstheretosee
  longwayaround
  adventure-on-mind
  Travelog.com
  deathtrip, iveshouldhavestayedathome eller ilovenorway

  Hehe :P

 10. Samuel  •  Feb 22, 2010 @14:07

  Lars F: Hyggelig du syntes det Lars :) Care to elabourate and tell why? :)

 11. Bruce  •  May 19, 2010 @16:52

  Likte StrollingtheEarth.com jeg ^^

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat