Eventyreren i oss alle

Personlig, Reisen

Togsurfing

Jeg tror og håper at alle mennesker har en eventyrer i seg. Et ønske om å oppleve noe ekstraordinært, noe fantastisk. Se noe fortrollende. Være med på noe ellevilt. Jeg er blant dem. Jeg har allerede klart å kjede noen av mine venner til døde ved å fortelle om mine planer om å reise verden rundt, så jeg skal ikke gjenta meg selv igjen – men jeg har lyst å fortelle om en liten bit av et eventyr jeg håper jeg får oppleve underveis.

For meg så har et veldig godt eventyr noen viktige elementer. Hvilke elementer det er snakk om varierer fra eventyr til eventyr. Generelt sett må det ha noe nytt, noe spennende og gjerne med et lite element av galskap. Et eventyr kan gjerne også inneholde elementene farlig og ulovlig, så lenge det ikke direkte går ut over noen.

Det handler for meg om frihet. Frihet til å ville, frihet til å kunne, frihet til å gjøre. Ikke minst frihet til å oppleve friheten.

Du har kanskje sett en amerikansk film en gang, hvor en eller flere av karakterene i filmen hopper på et tog i bevegelse og sitter i vogna en stund og hopper av. For meg er det dette det handler om. Det er nytt. Det er spennende. Det faktum at det både er farlig og ulovlig gjør at det er galskap på så mange plan. Det er nemlig ikke til å feie under teppe at såkalt ‘trainhopping’ eller ‘freighthopping‘ er risikabelt. Det finnes mennesker som har mista både liv og lemmer i forsøk på å komme seg på et tog i fart.

Heldigvis finnes det ressurser som kan lære oss hvordan vi unngår slike risikoer. SquatThePlanet er en slik ressurs. Råd #1 – aldri gjør det uten noen som har gjort det før. Nok om det. Dette er i alle fall et av mine ‘eventyrlige ønsker’ som jeg håper jeg vil oppleve i løpet av mitt livs største eventyr. Se videoen om du vil.

(teksten fortsetter under videoen)

Hva med deg?

Dagens innlegg skulle ikke først og fremst handle om meg. Jeg ønsker å oppfordre deg til å tenke. Til å virkelig søke i deg selv. Jeg tror det er viktig å ha noen drømmer, og minst like viktig å være bevisst på dem. Det morsomme er at dersom du deler drømmene dine med noen, så er sjansene større for at du forfølger dem.

Så:

Hvis du hadde fullstendig frie tøyler; hva er det eventyreren i deg selv har lyst til å oppleve? Del dine drømmer!

8 Comments

8 kommentarer

 1. Spire  •  Jan 20, 2010 @15:14

  Jeg vil ut i verdensrommet. DET er frihet!

 2. Samuel  •  Jan 20, 2010 @16:02

  Spire: Egentlig ikke frihet, siden du til enhver tid vil være særdeles fast knyttet til skipet du reiser med – men for en opplevelse det måtte ha vært! Jeg blir gjerne med, skulle du få tak i to billetter!

 3. Spire  •  Jan 20, 2010 @16:03

  Ja, du vil være avhengi av skipet, men uansett hvor du reiser, så vil du være avhengi av noe. Penger, tak over hodet osv. Tenk å bare sveve vektløs… *sukk*

 4. Samuel  •  Jan 20, 2010 @16:05

  Spire: Det finnes mennesker her på jorden som lever uten hverken penger og tak; http://zerocurrency.blogspot.com/

  På den alvorlige siden så er jeg helt enig med deg i at en reise til rommet måtte være den ultimate opplevelse!

 5. Spire  •  Jan 20, 2010 @16:08

  Du ville vært avhengi av penger for å komme dit;) Du var avhengi av at noen betalte nettregninga for at du skulle oppdage den sida;) Man er ALLTID avhengi av noe.

 6. Samuel  •  Jan 20, 2010 @21:53

  Spire: Jeg skjønner ikke poenget ditt. Jeg har jo aldri hevdet at JEG klarer meg uten, jeg sier bare at det finnes mennesker som gjør det ;) Klart, kroppen er avhengig av mat og vann – men det betyr ikke at alle er avhengig av penger – som tross alt er et menneskeskapt konsept.

  Diskusjonen går ikke på hvorvidt man klarer seg uten penger, og at frihet nødvendigvis er å leve uten penger – jeg bare svarte på din påstand om at ‘man’ alltid er avhengig av penger. Poenget mitt var bare at man i ordets rette forstand ikke er ‘fri’ i et romskip – selv om jeg skjønner at det er et eventyr uten samstykke!

 7. Terje  •  Jan 21, 2010 @00:41

  Liker at du ser drømmer, reiser og får nye inntrykk.

  Min drøm?
  Veit ikke hvordan, men ute med Gud og medsøsken på nye spennende eventyr for hans rike – i total avhengighet av ham
  Min drøm, lengsel og mål.
  – Ellers sender jeg en takk oppover for at jeg får reise rundt i team dette året, og er veldig fornøyd med det. Leve i nuet er en av de tingene som er enklere sagt enn gjort. :)

 8. Samuel  •  Jan 31, 2010 @01:03

  Terje: Herlig drøm! Å leve i nuet er vanskelig fordi vi er alle så avhengige av fortiden for å klare oss i nuet (jobbe for å tjene penger for å bruke penger i nuet, f.eks.), og det må nesten være en liten drøm i seg selv å komme til et stadie i livet hvor en er ute av dette racet :)

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat