Kvinnedagen er fremdeles aktuell!

Debatt, Politikk

Har kanskje kvinnedagen aldri vært mer aktuell? Kanskje vi bare må lære å bruke dagen litt mer internasjonalt, i stedet for å fokusere på oss selv?

Ulovlig å nekte ektemannen sex

Ifølge ny afghansk lov.

Loven sier blant annet at kvinner ikke kan nekte ektemannen sex, og de bare skal kunne forlate huset, søke jobb eller gå til legen med ektemannens tillatelse.

Kilde: Dagbladet.no

Foto: AP/Allauddin Khan/SCANPIX

Foto: AP/Allauddin Khan/SCANPIX

At det er mulig å tenke slike tanker i år 2009 er for meg helt ufattelig, og tross at jeg ikke har noe rasistiske tendenser personlig, så må jeg innrømme at slike saker får meg til å slite med min toleranse. Hvem er disse fordømte idiotene som hever seg så over det andre kjønn?

Det interessante er også at Norge støtter de Afghanske styresmaktene med 500 millioner kroner i 2009; det vil si vi støtter kvinnediskriminering. Kan det være så mye vanskeligere enn at Afghanistans støttespillere (også Norge) gir dem et ultimatum – og at vi avstår fra støtten dersom de ikke trekker denne diskriminerende loven?

Vi må lære oss å være mer direkte. Avisartiklen skriver at det kan være for sent, i så fall bør vi trekke oss tilbake fullstendig fra å støtte denne idiotstaten, og å offisielt fraskrive oss all samarbeid med dem. Vi kan ikke støtte en stat som står for det motsatte av alt vi står for!

51 Comments

51 kommentarer

 1. Heidi  •  Apr 2, 2009 @11:55

  Sånt er kinkig, fordi det ofte kan slå tilbake på de menneskene vi faktisk prøver å hjelpe.

  Heidis siste blogginnlegg..Dyrevennlige menstruasjonsprodukter

 2. Samuel  •  Apr 2, 2009 @12:07

  Heidi:
  Så kan du stille deg spørsmålet;
  Når vi sender penger til selve styremaktene, hvor mye av pengene tror du kommer frem til “de menneskene vi faktisk prøver å hjelpe”?

 3. Heidi  •  Apr 2, 2009 @12:23

  Ja, selvfølgelig, men ofte er det slik at til tross for at lite av dette går til de vi vil hjelpe, vil enda mindre nå fram om vi ikke gjør noe som helst.

  Heidis siste blogginnlegg..Dyrevennlige menstruasjonsprodukter

 4. Joakim  •  Apr 2, 2009 @12:28

  Du er ikke den eneste som hevet et øyebryn når denne nyheten kom opp på skjermen.

  Joakims siste blogginnlegg..Vinker sommeren velkommen

 5. Spire  •  Apr 2, 2009 @13:10

  Jeg ble faktisk sjokkert da jeg leste disse nyhetene. Vi er i 2009, to tusen og ni! Og støtter vi faktisk penger til det der?:s

  HURRA FOR KVINNEDAGEN!

  Spires siste blogginnlegg..Svar fra sykehuset

 6. Samuel  •  Apr 2, 2009 @13:12

  Heidi:
  Da kommer igjen spørsmålet;
  Er den lille hjelpen som KANSKJE kommer frem verdt all den hjelpen som vi faktisk yter til disse regimene? Jeg stemmer for nei…

  Joakim:
  Tror nok de fleste reagerer på det ja… Helt utrolig!

  Spire:
  Vel, spørs jo om kvinnedagen faktisk brukes internasjonalt – men det vet kanskje du bedre enn meg?

 7. Spire  •  Apr 2, 2009 @13:14

  Det vet jeg ikke, aldri markert den, men den burde i hvertfall blitt markert. For oss i Norge har den vel lite å si, men der nede bør den absolutt komme fram.

  Spires siste blogginnlegg..Svar fra sykehuset

 8. Espen S  •  Apr 2, 2009 @13:40

  Å befri Afghanistan fra Taliban minner meg om dengang vi befridde Tyskland fra nazistene, og satte inn en moderat fraksjon fra nazipartiet til å lede landet isteden.

  Å, var det ikke sånn det skjedde?

  Fillern.

 9. Joakim  •  Apr 2, 2009 @14:22

  Det er jo klart kvinner skal gjøre som mannen sier, kvinner er jo ikke mer enn en enkel eiendel vet du:P Nei huff, for noen snodige lover de har der.

  Joakims siste blogginnlegg..Er det riktig av oss?

 10. Lill-Hege N  •  Apr 2, 2009 @14:27

  Skammelig! Blir rett og slett ganske provosert og trist av denne artikkelen. Dette er nok en gang bare et av MANGE eksempler på at Afghanistan beveger seg fremover bare på enkelte områder og langt ifra på alle. Sikkerhetssituasjonen rakner over store deler av Afghanistan, men nå gjør jaggu etableringen av et styresett bygget på menneskerettigheter også det på det aller groveste! Dette blir jo akkurat som om Taliban-styret skulle sittet med makten fremdeles. De innførte også en sharia-lov som nektet kvinner selvstyre over sitt eget liv. Kvinneperspektivet er jo et utbredt satningsområde i Afghanistan, men når ikke den politiske styringmakta i landet er enig og bruker slike lover bare for å vinne tillit hos deler av befolkningen, da blir statsstyret korrupt og på tvers av humanitær rett. Synes det er ganske utrolig at dette kunne gått det internasjonale samfunnet hus forbi før loven ble vedtatt, ettersom en demokratisering av Afghanistan nå mer eller mindre er en påtatt rolle av det vestlige samfunnet. Skuffende!

 11. J ens  •  Apr 2, 2009 @15:18

  Det kule er at det nettop er feministene i SV som kjemper hardest for at vi skal få tilsvarende tilstander i Norge.

  Det er SV sin fortjeneste at det kom 67 000 innvandrere i fjor, de fleste av dem fra muslimske land.

  Samtidig er det SV som hyler høyest om at de på ingen måte skal legge fra seg sin kultur, neida, det er ingen grunn til å anta at vår kultur er noe bedre enn deres.

  Bortsett fra at vår kultur innebærer demokrati, likestilling og velferdsstat, mens islam setter seksuell lavalder til 9 år, kvinnen juridisk verdt halveparten av menn, voldtekt av slavinner og krigsfanger er ikke synd osv.

  For meg som er litt enkel i hodet så ville jeg ha trodd av vår kultur var bedre. Men jeg er heller ikke multikulturist, så jeg er ikke meningsberettiget.

  Husk, dette kom fra de moderate muslimene. De ekstreme, som har mye stiligere ting å by på, har SV foreslått at vi skal inngå kompromisser med.

  Her er kompromissene SV er villige til å vurdere:

  http://www.dagbladet.no/magasinet/2008/02/29/528374.html

  Alle kvinner måtte bære heldekkende og formløs burka, med skjerm/netting foran øynene.

  •Det ble forbudt for kvinner å arbeide – med unntak for kvinner i helsesektoren.

  •Kvinner kunne ikke bevege seg utendørs uten å være i følge av en mannlig slektning.

  •All utdanning for jenter over sju år ble forbudt.

  •Høyhælte sko og sminke ble strengt forbudt. En kvinnes skritt måtte være lydløse fordi skrittene kunne opphisse menn.

  •Kvinner kunne ikke snakke høyt i det offentlige rom fordi «ingen fremmede bør høre en kvinnes stemme.»

  •Vinduer i første og andre etasje i bolighus måtte males eller dekkes helt til for å hindre at kvinneansikt kunne sees av fremmede menn. «Fordi en kvinnes ansikt er en kilde til å forderve menn som ikke er beslektet med dem».

  •Kvinner kunne ikke sykle eller sitte på sykkel eller motorsykkel – selv om de skulle sitte på med en mannlig slektning.

  •De kunne heller ikke ta drosje uten følge med mannlig slektning.

  •Det ble forbudt for mannlige leger å ta på en kvinne under medisinsk konsultasjon.

  Men for all del jenter, fortsett å stemme på SV. Jeg anlegger skjegg i mellomtiden og innstiller meg på å ta en kone eller to til slik at jeg ikke blir anklaget for å være vantro.

  For de av der jenter som mener at dere skal ha en fremtid i Norge vil jeg anbefale å lese hva EKTE feminister har å si om multikultur:

  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=1

 12. Harald Brobakken  •  Apr 2, 2009 @15:38

  Jeg tillater meg å komme med et innlegg om den fornedrelsen som kvinner,særlig i muslimske land,må gjennomgå, for å unngå overgrep fra menn!
  Opp gjennom tidene har det nesten alltid vært stridigheter og kriger og annen elendighet. Og alltid var det mannen som førte an. Når de angrep et annet folkeslag eller en annen rase, så var det alltid kvinner og barn som ble hardest rammet. Kvinnene ble voldtatt og tatt med som sex slaver og utnyttet på det groveste. Disse overgrepene har alltid forekommet, og fremdeles utgjør mannen hovedpersonen i kriminal-statistikken! Daglig kan vi se og høre om mannens overgrep på kvinner og barn. Denne sex driften hos mannen er så sterk, at han ikke går av veien for å bruke brutal vold for å få sin vilje! Hva skal man si når grupper av velutdannede menn slår seg sammen, med en tanke for øyet, nemlig å forgripe seg på fattige barn for å tilfredsstille denne enorme driften de har i seg! Hver eneste dag kan mediene berette om grusomme overgrep på kvinner og barn, nå sist Kongo, hvor menn, utkledd som soldate, begår de groveste overgrep, som er så grusomme og hensynsløse, at hjelpearbeidere ikke orker å gå inn i flyktningeleiren, fordi synet av disse stakkars menneskene ikke er til å holde ut. Hele verden er vitne til det som skjer i Kongo, men må bare sitte som hjelpeløse tilskuere til menn, som egentlig skulle hjelpe dem, begår så grufulle ugjerninger mot kvinner og barn, at folk slår av TV-en for å slippe å se grusomhetene. Men jeg tror det kommer en dag da kvinnene har fått nok! De vil ikke lenger finne seg i mannens brutale fremferd, og gjøre seg uavhengig av mannen, og ta i bruk allerede eksisterende teknologi, og da vil mannens enevelde bli utradert. Hvorfor er vi i et velordnet samfunn nødt til å opprette krisesentre? Kvinnene med sine barn flykter dit for å komme unna mannens grusomheter! Forslåtte og ulykkelige søker de seg til et tryggere sted enn sitt hjem. Har det ennå ikke gått opp for mannen at han til syvende og sist, vil bli den tapende part? Jeg kan ennå huske rabaldret for 30 år siden, da de begynte med kunstig befruktning. Det vakte en storm av protester, men etter hvert stilnet det av, og nå er det jo en helt vanlig foreteelse. Om 30 år regner man med at det vil være den mest vanlige befruktningsmetoden. Og hvilke konsekvenser vil det få for mannen? Da vil mannens rolle i samfunnet bli betydelig svekket, og når det engang i fremtiden blir like vanlig med «kloning» så vil mannens rolle være utspilt!
  Tendensen vi ser om at flere og flere kvinner velger å være såkalte «alene mødre», er et varsel om at menn ikke lenger er så betydningsfulle som var før! Det behøver selvfølgelig ikke bli slik, men mennenes oppførsel mot kvinnene er ikke hyggelig lesning, så her må det skje en forbedring! Mannen må lære å ta hånd om sin seksuelle drift, og verdsette kvinnens betydning i samfunnet. Montro om kvinnens eggende oppførsel overfor mannen er et tegn på underdanighet? Mannen er fysisk sterkere, og dette benytter han seg av, for å vise sin makt. Kvinnen vil gjerne tekkes mannen, trolig for å unngå å gjøre mannen rasende! Nå ser det ut til at det motsatte skal skje. Mannen må tekkes kvinnen for å overleve! Begge kjønn har en styrke, men det ene bruker ofte sin styrke på å ta liv, mens det andre gir liv Mannen kan ikke eksistere uten kvinnen, men spørsmålet er om kvinnen engang i fremtiden kan greie seg uten mannen! Dette burde være tankevekker for mannen, og den eneste redningen for mannen, er å slutte å bruke sin styrke på utøvelsen av vold mot det såkalte svake kjønn! Det er urovekkende å være vitne til den volden som kvinner og barn utsettes for i et så godt sivilisert samfunn som vårt eget. Overgrep som voldtekt og mishandling skjer daglig, og påfører ofrene store lidelser som mange må slite med i hele sitt liv. Er det virkelig ikke mulig å stoppe denne brutale volden og få slutt på alle overgrepene mot våre kvinner og barn, som opprører oss, og gir oss en oppgitthet, som gjør at vi bare trekker på skulderen og tror at det ikke er mulig å gjøre noe med det. Dette er ting som har opptatt meg lenge, og jeg har funnet ut at, hvis kvinnene virkelig vil, så har de selv en mulighet til å unngå å bli offer for disse ugjerningene, fordi de er de i besittelse av et effektivt våpen, som de hittil ikke har benyttet seg av, ganske enkelt fordi de ikke har vært klar over sin styrke, som ligger i kvinnens enestående egenskap som livgiver. Når jeg så forteller at kvinnene i virkeligheten sitter med nøkkelen til verdensfreden, så er det nok mange som vil protestere Men jeg er av den mening at kvinnene slettes ikke behøver å være underdanig av menn. Mannen har sin styrke i fysisk overlegenhet, og vet alltid å benytte seg av det. Men kvinnen har sin styrke i sin uunværlighet, i den forstand at hun er den eneste skapningen som gjør det mulig å skape nye mennesker. Men de har aldri benyttet denne styrken de er i besittelse av, og det er grunn til å anta at de ikke selv er klar over at de har denne styrken. De har hittil blitt betegnet som det svake kjønn, bare fordi de rent fysisk er svakere enn mannen. Men nå er det på tid å snu litt på flisa, å plassere kvinnen som det sterke kjønn, for de har midler, som i sin ytterlighet kan utradere mannen. Ihvertfall redusere hans betydningsfulle rolle. Det er nettopp dette jeg har skildret i boken min «utopi eller virkelighet» om et tenkt samfunn, som hadde gått lei av mannens brutale oppførsel mot kvinnene. Det er selvsagt bare utopi, og slettes ikke ønskelig, men bare ment som en advarsel til mannen om at han er helt prisgitt kvinnen, og at det beste for ham, er at det er balanse i styrke-forholdet mellom mann og kvinne. Jeg tror at mannen gjør klokest å innse faren de kan bli utsatt for, hvis de ikke stopper volden mot kvinnene. Hvordan strategien skal legges opp, tror jeg kvinnene selv må bestemme, men det må tjene som det berømte riset
  bak speilet. For å vise hvor effektivt kvinnenes våpen er, så la oss tenke oss det i forhold til mennenes våpen. Hvis de bruker sine avanserte kanoner mot kvinnene, så tar de samtidig livet av seg selv? Og det vil de selvfølgelig ikke gjøre. Mennenes våpen er totalt verdiløse, så kvinnene har ingenting å frykte. For en fortvilet situasjon for mennene. De har faktisk ingenting å stille opp mot kvinnenes våpen. Den eneste måten å overleve er en fullstendig kapitulasjon. De har faktisk ikke noe valg, og de må pent finne seg i å bli styrt av kvinnene. Dette kan bli konsekvensen hvis kvinnene organiserer seg på samme måten som arbeidsfolk organiserte seg før. Dette viser tydelig styrken hos de som alltid ble kalt for det svake kjønn. Men hør nå her! For at dere skal forstå hva jeg mener, så vil jeg skissere opp en løsning på for eks. Afghanistan-problemet. For det er her, i følge Dagbladet, den mest groteske volden mot kvinner og barn finner sted. Og det er nettopp her at NATO og andre land, forsøker å få til levelige forhold for alle Afghanere. Så de har sendt soldater utstyrt med moderne våpen for å ta knekken på Taliban. Men mange mener det ikke nytter med våpenmakt for å få fred i dette fattige landet. Det ser ut som hele operasjonen er mislykket, og det bare bekrefter min påstand om at vi ikke kan ta knekken på vold ved å utøve vold. Og stadig strømmer det inn meldinger om hensynsløse drap og voldtekter på kvinner og barn. Skal denne massakren aldri ta slutt? Hadde det enda bare vært i Afghanistan, men det samme skjer i Kongo og mange andre steder. Er vi helt hjelpeløse, og finnes det virkelig ingen løsning på dette problemet? Og nå kommer jeg frem til poenget om at kvinnene har et bedre våpen enn bomber og granater. Vi vet at Taliban utelukkende består av menn. I noen år hersket de i landet hvor ingen jente eller kvinne hverken skulle gå på skole eller ha lønnet arbeide. I vårt demokrati likte vi ikke dette og satte seg som mål å gi Afghanistan hjelp til å bli et demokrati til beste for alle. Men vi har sett hvor vanskelig å nå dette målet, og nå foreslår jeg at kvinnene tar i bruk det eneste våpen de har for å stoppe krigen, og samtidig advare mennene mot denne volds-utøvelsen. Menn har et meget svakt punkt som kan gjøre dem føyelig som lam, hvis kvinnene tar i bruk dette våpenet som de er i besittelse av! Dette svake punktet er mannens umåtelige seksualdrift. Det beste vesten kan gjøre er å sende helsepersonell til Afganistan å gi kvinnene det de ønsker mest, nemlig barn! Mennene må få tydelige signaler om at oppførselen deres vil kunne få konsekvenser for videre-føring av slekten sin. Så det beste våpen er å gi kvinnene mulighet til kunstig befruktning, å gjøre mennene overflødige. Når så kvinnene ikke etterkom mannens behov for sex, så er jeg så naiv at jeg tror mannen ville få betenkeligheter med å undertrykke kvinnene, hvis de var truet med utryddelse. For en ting er jeg sikker på, og det er at kvinner kan meget godt greie seg uten menn, men uten kvinner vil menn faktisk dø ut! Ihvertfall Taliban! Men kvinnene ville stå ovenfor en meget vanskelig oppgave, for mannen ville ikke gå av veien for å benytte seg av sin overlegne styrke for å få sin vilje, men erkjennelsen om at barnet som blir født ikke er hans eget vil tvinge ham til å måtte endre på sin oppførsel mot kvinnen. Tanken om at hans ætt vil forsvinne ville gi han en tankevekker, og trolig måtte han innse at brutalitet og undertrykking av kvinnen ville få katastrofale følger for han selv, og hele hans ætt! Så ingen annen løsning ville være så effektiv og fredelig som jeg her har skissert! Når våpenet har spilt fallitt, så må man prøve andre metoder for å få slutt på disse grusomhetene Jeg velger å tro at de aller fleste menn er gode mennesker og gjør mye godt, så de utgjør ingen problemer, og de er elsket av alle, også av kvinnene. Så denne kampen mot kvinneundertrykkelsen rammer ikke menn som avstår fra å benytte sin styrke til å utøve vold, men velger å leve i harmoni i fellesskapet med kvinnen. Disse menn(som er i flertall), har ingenting å frykte, men tvert i mot får nyte tilværelsen i fellesskapet. Men vi kan ikke komme bort fra at i noen familier, og i altfor mange kulturer, er kvinnen nærmest betraktet som mannens eiendom og underlagt seg hans vilje, som hun er tvunget til å finne seg i, fordi det er den eneste måte å overleve på. Det er nettopp her kvinnene må sette inn støtet, og frata disse menn muligheten til å føre sin slekt videre, noe som mannen regner som det aller viktigste i hans kultur. Dette er ingen krig mot mannen som sådan, men en krig mor urettferdigheten. Og denne krigen føres uten våpen som bare har formålet å drepe. Mange vil nok si at dette heller ikke er den rette strategien for å komme volden og undertrykkelsen til livs, men jeg tror at når det går opp for mannen at kvinnen slettes ikke er uten midler og ikke vil ha voldelige menn som far til sine barn, så må han endre sitt syn på kvinnen, i den forstand at de er jevnbyrdige, og at vold fra hans side, kan få konsekvenser for hans ønske om å videreføre sin ætt. Få i gang en organisert utdeling av gratis P-piller til muslimske kvinner, så vil det være en begynnelse på slutten av mannsdominansen i muslimske land. Da er det kvinnens tur til å velge hvem som skal bli far til barna og videreføre slekten! For første gang er det kvinnen som kan stille krav til mannen, og svekke hans betydning i familien. I Afghanistan er voldtekt av kvinnen lovfestet,men det er kvinnen som kan gis mulighet til å bestemme om han får lov å bli far til barnet. P-piller vil nok bli forbudt,men illegal utdeling skulle ikke by på problemer. Hvis kvinnene da i tillegg fikk muligheten til kunstig befruktning, så kunne de sette som betingelse for å bli far, at det ble mer likestilling. Kvinnens våpen vil bli brukt uten tap av liv. Hvis Vesten setter det hele i system, så kan vi hjelpe disse kvinnene til et bedre liv, og dermed skape mer balanse mellom kvinne og mann.

 13. Ikkefulltsåantiislamlenger  •  Apr 2, 2009 @17:26

  Opptil fire koner med lovpålagt døgnåpen pølsebod.

  Synes dette var en veldig god grunn til å innføre sharia i Norge, jeg.

 14. Vero  •  Apr 2, 2009 @22:24

  Det er bare helt sykt! Rett å slett absurd. At en slik lov faktisk kan bli vedtatt skremmer vannet av meg.

  Veros siste blogginnlegg..Tenk om vi alle tar feil…

 15. mm  •  Apr 2, 2009 @22:36

  hvordan kan norge sende såå mange penger til styresmaktene i et land som ikke har en styresmakt????

  Nei til islam

 16. Harald Brobakken  •  Apr 3, 2009 @12:46

  Mange har helt rett i at man ikke skal generalisere, men vi kommer ikke bort fra det faktum at menns overgrep og tyrannisering mot kvinner. også rammer oss menn. Derfor poengterer jeg at de aller fleste menn er skikkelige og gode mennesker! Men i de land som systematiserer og legaliserer vold mot, ikke bare kvinner, men også barn, gjør at vi menn får dårlig ord på oss, slik at kvinner, og også barn er redd for oss, og tror at alle menn er potensiale overgripere. Jeg tør for eks ikke snakke med et barn som jeg tilfeldigvis møter på gaten. Og slettes ikke gi det en drops, for hvis noen ser det, så er den første tanken de har, er at jeg er pedofil. Og når samfunnet er slik at barn ikke må snakke eller ta i mot noe fra en mann, så skyldes alt dette menn som begår overgrep . Og det er nettopp det vi må til livs! Derfor må vi stå brast og brann på kvinnens side, og ikke akseptere noen form for undertrykkelse og vold. Og det må vi gjøre for å unngå stigmatisering av menn.

 17. Samuel  •  Apr 4, 2009 @12:35

  Spire:
  Håpet er jo at kvinner i Norge kanskje kan fokusere på internasjonale kvinnerettigheter nå som det meste er i orden i Norge.

  Espen S:
  Hehe, ikke sant :P

  Joakim:
  Det er helt utrolig, og kvinnesynet deres likner bønders syn på griser…

  Lill-Hege N:
  Det internasjonale samfunnet kan fremdeles gjøre noe – hvis vi bare har ballene. Sånt sett irriterer jeg meg nesten minst like mye over oss som dem. Det er rett og slett ikke nok baller her i distriktet, og altfor stor fokus på ballene der nede…

  Forstår godt din irritasjon; jeg kjenner den samme selv!

  J ens skrev:

  Samtidig er det SV som hyler høyest om at de på ingen måte skal legge fra seg sin kultur, neida, det er ingen grunn til å anta at vår kultur er noe bedre enn deres.
  Bortsett fra at vår kultur innebærer demokrati, likestilling og velferdsstat, mens islam setter seksuell lavalder til 9 år, kvinnen juridisk verdt halveparten av menn, voldtekt av slavinner og krigsfanger er ikke synd osv.
  For meg som er litt enkel i hodet så ville jeg ha trodd av vår kultur var bedre.

  Det skal nå argumenteres med at alle de som kommer til Norge ikke er av samme oppfatning som de som har iverksatt denne nye lovgivningen, men sett i lys av at ‘kulturen’ der nede faktisk er slik og har tillatt det, så er jeg enig i at vår kultur tilsynelatende er bedre.

  Jeg er for øvrig fullstendig enig i at vi i Norge bør stå mer fast på våre prinsipper og rettigheter og ikke la oss utvanne bare fordi vi har tillatt andre kulturer å komme inn i Norge.

  Harald Brobakken #1:
  Du skriver godt, og svært engasjerende. Men det er en fundamental miss i dine teoretiseringer; nettopp at det ikke vil være gjennomførbart. Forsøker en fysisk underlegen kvinne å nekte sin mann å få barn, ved å ta p-piller og bli kunstig befruktet, vil dette nok øke det fysiske misbruket og flere Fritzl-liknende tendenser vil nok dukke opp. Menn i slike samfunn tar det de vil ha, med de virkemidler det måtte være behov for.

  Jeg frykter at dine forslag til endringer vil kunne øke problemet, og det er nok svært utopisk å tro at mennene bare tilpasser seg kvinnenes “problemløsning”.

  For øvrig kunne jeg vært interessert i å ta en titt på den boken; så om du har lyst må du gjerne sende meg en kopi så skal jeg med glede anmelde boken for deg!

  Ikkefulltsåantiislamlenger:
  Gotta love irony ;)

  Vero:
  Det viser hvor smålige disse mennene i landene er. Sørgelig og trist, og fryktelig skremmende!

  mm:
  Islam i seg selv er ikke problemet, for det er en religion med mye godhet – men som alle andre religioner så blir skriftenes tekster mistolket.

  Harald Brobakken #2:
  Det er godt du poengterer dette, for i kommentar #1 så kan det se ut som om du mener menn generelt er årsaken til “alle verdens problemer”.

  For øvrig har jeg hørt kvinner argumentere med at “Alle menn er en potensiell overgriper”, og at dette bygger opp rundt kvinners frykt for å gå alene på byen. Jeg er nok enig i at det tryggeste er at man holder sammen i grupper, men den holdningen til menn er fryktelig.

  Pedofile sørger for at man må være forsiktig med hvem man kontakter av barn. Tyver sørger for at vi alle blir paranoide rundt det å låse dørene. Sekteriske religiøse gjør at man frykter religionen i seg selv.

  Vi MÅ stå sammen for kvinnenes, barnas og menns rett til å slippe undertrykkelse og vold; all form for vold og undertrykkelse må bekjempes.

 18. Heidi  •  Apr 4, 2009 @16:52

  “Håpet er jo at kvinner i Norge kanskje kan fokusere på internasjonale kvinnerettigheter nå som det meste er i orden i Norge.”

  Er det det da?

  Heidis siste blogginnlegg..Dyrevennlige menstruasjonsprodukter

 19. Samuel  •  Apr 4, 2009 @17:37

  Heidi:
  Vil du påstå noe annet? Greit nok; det er noen forskjeller i lønn og slikt, men det er i bedringens vei – og det er på alle måter peanuts and strawberries i forhold til kvinnelig undertrykkelse andre steder i verden..?

 20. Heidi  •  Apr 4, 2009 @18:24

  Bedringens vei ja, men det er fortsatt store forskjeller mellom hvordan menn og kvinner blir behandla på mange områder. Selvfølgelig er det mange kvinner som har det verre, og det må vi engasjere oss i, men det er likevel unødvendig å sette diskriminering opp mot hverandre, slik at fordi kvinner i Norge ikke blir steina om de blir voldtatt, er alt det vi opplever av diskriminering i hverdagen “peanuts”. Én av tre kvinner i Vesten opplever å bli utsatt for seksuelle overgrep av en eller annen sort, det sier at vi ikke ligger så langt framme som mange liker å fortelle oss.

  Heidis siste blogginnlegg..Dyrevennlige menstruasjonsprodukter

 21. Harald Brobakken  •  Apr 4, 2009 @20:11

  Jeg er så naiv at jeg tror muslimske menn på sikt måtte endre på synet av kvinnene. Nå betrakter de kvinner som helt forsvarsløse individer, som de kan herse med akkurat som de vil. Hvis vi får overbevist dem om at kvinner også har en styrke og ikke er et stykke kjøtt, som mennene bare forlyster seg på, så må de begynne å være litt forsiktig i måten de behandler, og ser på kvinner. Forøvrig gleder det meg at folk engasjerer seg, og gir sitt syn på denslags nedverdigene handlinger mot halvparten av landets innbyggere. Selvsagt kan det føre til enda mer brutalitet, men kan vi få endret holdningen, som menn har til kvinner, så vil det være bedre enn å drepe hverandre. Muslimer er svært stolte av sine barn og sin ætt! Vi kan ikke sitte å se de grusomheter mot kvinner og barn der nede, uten å foreta oss noe. Dette er bare ett tips om noe vi kan gjøre, hvis noen mener at utryddelse av Taliban med våpen er sikrere så har jeg ikke noe i mot det. Men er det mer gjennemførbart?

 22. Harald Brobakken  •  Apr 5, 2009 @09:47

  Til Samuel. En innsender spør om kopi av boken min, og det er bra. Men jeg må nesten få hans E-postadresse! Hilsen Harald Brobakken

 23. Samuel  •  Apr 5, 2009 @11:12

  Heidi:
  Seksuelle overgrep har ingenting med kvinnerettigheter å gjøre – det handler om lovbrudd, og dermed blir det et annet fokusområde enn hva man skal sørge for på kvinnerettighetsdagen.

  I Afghanistan her er det kvinnerettigheter det dreier seg om; for her er det lovverket og samfunnet som handler mot dem. Ser du forskjellen?

  Harald Brobakken:
  Jeg mener ikke at utryddelsen av Taliban med våpen er et sikrere og bedre alternativ, jeg tror bare at dersom alle kvinnene hadde stilt seg sammen med oss i vesten om p-piller og fødselskontroll så ville det nok ført til økt brutalitet.

  Såklart har mennene det i seg at de kan endre syn på kvinner, og det er dét vi må jobbe mot. Det tror jeg er oppnåelig også, men jeg tror nok det krever andre virkemidler enn det du skisserer. Hva disse virkemidlene er vet jeg dessverre ikke.

  Jeg har sendt deg en mail på adressen du har oppgitt her på bloggen.

 24. Heidi  •  Apr 5, 2009 @12:26

  Har ikke kvinnevold noe med kvinnerettigheter å gjøre? Ærlig talt, Samuel!

  Kvinnerettigheter har like mye med lover som med holdninger å gjøre. I India er det et problem at svigermødre setter fyr på uønskede svigerdøtre, det er ikke lov, men det er akseptert praksis mange steder. I Norge blir svært mange kvinner utsatt for seksuelle overgrep av partneren sin, og samfunnsholdningene er slik at de fleste ikke tør å melde fra, fordi de føler at de selv er skyld i det og skammer seg. I Afghanistan kommer disse kvinnefiendtlige lovene ut av kvinnefiendtlige holdninger, og de er kanskje mer ekstreme, men av art akkurat de samme som eksiterer alle andre steder i verden hvor kvinner blir diskriminert.

  Heidis siste blogginnlegg..“Hva gjør jeg med skinnskoene mine?”

 25. Harald Brobakken  •  Apr 5, 2009 @13:15

  Heidi har helt rett! Det som må til er en holdnings-endring når det gjelder synet på kvinner. Det må da engang gå opp for mannen at kvinner ikke er forsvarsløse dukker som mannen bare leker med! De er våre medmennesker og fortjener å bli respektert, og betraktes som jevnbyrdige med mannen. I USA ble det for noen år siden foretatt en undersøkelse av kvinnen kontra mannen. Og den konkluderte med at kvinner taklet sine negative og posetive følelser mer intentsiv enn menn. Og det betyr at kvinner er bedre skikket til å være ledere enn menn! Kilde: Wikipedia! Når det gjelder Afghanistan så mente jeg ikke at NATO skulle gi kvinnene P-piller, for så å trekkeseg ut, men gi Taliban og hans tilhengere tydelig signal om kvinnens ikkevoldelige våpen, samtidig som kvinnene ble fortalt at slettes ikke behøvde å være underdanige og bare finne seg i overgrepene. Men allikevel velger jeg å tro at flesteparten av muslimene også er skikkelige og bra mennesker, men det er dette nedverdigene synet på kvinner i sin alminnelihet, som må endres! Dette gjelder forøvrig hele kloden.

 26. Samuel  •  Apr 5, 2009 @18:40

  Heidi:
  Naturligvis har det ikke noe med kvinnerettigheter å gjøre i et land som Norge. Ærlig talt, Heidi. I Norge er ikke vold mot hverken kvinner, menn, barn, eller voksne lovlig, og nettopp pga denne faktoren – nemlig lovgivningen – så er det tatt bort fra debatten om menneskerettigheter, og ført over til debatten om håndhevelse av lovbrudd.

  I Norge (som er landet vi snakker om Heidi, ikke India) så er ikke holdningen blant menn at kvinner kan utnyttes og brukes slik mannen føler det vel. Det er en holdning blant noen medlemmer av begge kjønn at det motsatte kjønn kan utnyttes, men dette har ingenting med rettigheter å gjøre – det handler om at noen velger å bryte loven.

  Rettighetsforkjemperne har gjort hva de kan i dette tilfellet, nå er det opp til de som håndhever lover å gjøre sitt.

  Harald Brobakken:
  Nå må dere ikke tro at jeg ikke er enig om at det trengs en holdningsendring. Det trengs såklart, men i Norge er det generelt sett en svært god holdning rundt jenter. Det er såklart fremdeles utskudd, men som jeg sier ovenfor så har dette passert forbi hva det som handler om kvinnerettigheter.

  Rettighetsbevegelsen har i Norge utspilt sin rolle, nå er det opp til øvrige myndigheter å opplyse og håndheve. Nå kan rettighetsbevegelsen i Norge kanskje fokusere på det som er viktigere; nemlig kvinnerettigheter internasjonalt.

 27. Heidi  •  Apr 5, 2009 @19:08

  Loven blir ikke håndhevet skikkelig om det fortsatt finnes en holdning om at vold mot kvinner ikke er lovbrudd av høy prioritet. Loven betyr ingenting om samfunnsholdninger tilsier at jenter er mindre verdt. Hvis alt som skal til er lovgivning, hvorfor er det såpass mange mennesker som mener at lettkledte jenter har skyld i det selv hvis de blir voldtatt? Hvorfor tør såpass mange jenter ikke melde fra om voldtekt? Hvorfor blir voldtektsofre t.o.m. avvist hos politiet? Hvorfor har vi svært få domfellelser i voldtektssaker? Hvorfor holdt Amnesty for noen år siden en diger kampanje med fokus på den skjulte kvinnevolden, hvis det ikke er en sak som berører menneskerettigheter også i Norge? Hvorfor framholder FN at kvinnevold er noe som forekommer over hele verden, og at forebygging er et viktig satsningsområde over hele verden?

  Heidis siste blogginnlegg..“Hva gjør jeg med skinnskoene mine?”

 28. Samuel  •  Apr 5, 2009 @22:01

  Heidi:
  Såklart er det viktig å fokusere på vold. Såklart er forebygging et viktig satsningsområde over hele verden. MEN – du glemmer at vi snakker om Norge. Vi har ingen samfunnsordning som tilsier at jenter er mindre verdt. Mange mener det fordi de er idioter, men det har fremdeles ingenting med rettigheter å gjøre – det handler om mangel på opplysning.

  Du forstår meg ikke. Jeg syns voldtekt er fryktelig, men kvinner har i Norge rett til ikke å bli voldtatt, på samme måte som barn og menn har det. Derfor er det ikke snakk om rettighet lengre.

  Voldtektesofre blir avvist av flere grunner, og den viktigste er nok at det er vanskelig mtp beviser – som kreves uansett hva slags urett noen har gjort. Det at en del jenter har løyet på seg en voldtekt hjelper nok heller ikke.

  Mange jenter tør ikke anmelde det av frykt for reaksjoner fra personen og mennesker rundt.

  Amnesty holdt den fordi det finnes, og det er viktig å fokusere på det.

  Du overfører problemet til et helt annet område enn hvor det skal være. Dere har rettighetene, det som mangler er opplysning og håndhevelse. En såpass smart jente som deg burde se forskjellen her?

 29. Heidi  •  Apr 5, 2009 @22:54

  Samuel, rettigheter har ingen funksjonell verdi når der ikke finnes tilstrekkelige holdninger for å verne om dem!

  Kvinnedagen handler ikke bare om kvinners juridiske rettigheter, men også om holdninger og maktstrukturer, og slikt forsvinner ikke bare ved at lover vedtas. Slikt forsvinner når mennesker er klare for endring, og en slik endring har skjedd i noen, men ikke i samfunnet som helhet.

  Selv organisasjoner som FN og Amnesty anerkjenner at det av rettigheter ikke alltid følger praksis, slik at det fortsatt kan gjenstå arbeid der rettigheter er vedtatt. Kvinnekampen handler om så vannvittig mye mer enn kun jus.

  Heidis siste blogginnlegg..“Hva gjør jeg med skinnskoene mine?”

 30. Samuel  •  Apr 5, 2009 @23:24

  Heidi:
  Vil du si at menns holdninger ikke har bedret seg? At de fleste ser positiv effekt av at kvinners rettigheter har økt? Såklart handler det om mer enn jus, no doubt, men jus er et viktig element i å vise at samfunnet ikke aksepterer visse typer handlinger. Slikt sett stiller Norge svært bra.

  Og igjen, jeg sier ikke at det ikke gjenstår arbeid – jeg sier at rettighetsarbeidet er på plass. Nå er det andre områder det må fokuseres på. Spesielt i Norge; her har vi det utrolig bra.

  Det er interessant hvor egosentrisk nordmenn kan bli av å si at “Nå er det på tide å se ut over våre egne grenser for å hjelpe i størst mulig grad, for vi har det faktisk bra.” Du argumenterer som noen som sier “Hvorfor skal vi fokusere på nødhjelp når det fremdeles finnes en liten prosent fattige i Norge?”

 31. Spire  •  Apr 5, 2009 @23:31

  Hadde man straffet de med disse holdningene, ville faktisk loven ha en funksjon. Så lenge dette ikke skjer, så vil vi fremdeles slite med disse problemene.

  Og siden dette er Norge det prates om, så er jeg rett og slett enig med Samuel. Nå som ting faktisk går såpass bra i Norge og vi er kommet så lang som vi er, i tilegg til at vi har den kunnskapen som skal til for å kunne gå videre med å utarbeide flere muligheter.
  Hvorfor? Jo, fordi jeg har vært på flere møter på forskjellige bedrifter og samtaler i forbindelse med mulig lærlingplass for min egen del. Dette har skjedd på bedrifter hvor det finnes to jenter blant 50 menn. Et mannsdominert yrke. Samtlige bedrifter har hatt et sterkt ønske om å få flere kvinner inn i bedriftene. De setter opp egne planer som skal få jentene interesserte. Likestillinga er faktisk kommet ganske langt! Og det er på tide å føre dette videre, ut til andre land som ikke er like godt stillt som oss norske kvinner.

  Å trekke inn voldtekt og vold på partnere inn i denne sammenheng er fryktelig ulogisk. Det er mange menn som blir utsatt for vold og kriminalitet fra sine kvinnelige partnere, som det er kvinner som blir utsatt for vold av den mannlige delen av befolkningen. Eneste grunnen er at holdningen idag er at kvinner har lov til å slå menn. Da er kvinnene tøffe, de viser bein i nesa og en vilje. Dersom menn gjør det, er de forbrytere, diskriminerende og voldelige.
  At en person ikke forteller om voldtekt og tør å anmelde, er pga fryk. Frykt for at andre skal tro det er h*n sin feil, frykt for at ingen skal tro h*n, frykt for personen som sto bak o.l.

  “Du overfører problemet til et helt annet område enn hvor det skal være. Dere har rettighetene, det som mangler er opplysning og håndhevelse. En såpass smart jente som deg burde se forskjellen her?”

  Her er jeg enig, dette er ikke det debatten handler om. Hold deg til saken!

  Spires siste blogginnlegg..Idag har jeg laga armbånd:)

 32. Heidi  •  Apr 6, 2009 @10:36

  Jo, de har bedret seg, men ikke tilstrekkelig. Og jeg snakker heller ikke bare om menns holdninger til kvinner, men også kvinners holdninger til kvinner – hele samfunnet. Ja, mye er på plass, men det betyr ikke at ikke mye gjenstår. Det er så utrolig farlig å tro at når enkelte rettigheter er på plass, at det meste er gjort, men historien har lært oss at om vi ikke holder øyet på hva som skjer og jobber for framgang, kan rettigheter fort tas fra en.

  Jeg vil også ta avstand fra den siste delen av innlegget ditt. Jeg har ikke argumentert sånn overhodet. Jeg har derimot kommet med eksempler på hvordan kvinneundertrykking er et problem over hele verden. Og jeg kunne kommet med flere, som jeg også er engasjert i, hvis det skulle være interessant. Det jeg argumenterer mot, er den holdningen om at nå er alt på plass her, så nå gjenstår det bare å få det samme på plass i andre land. Jeg mener, at for å få til en varig holdningsendring, som også går i takt med lover, håndhevelse av disse, helsetilbud og hva det måtte være, må vi se på kvinnevold, -diskriminering og -undetrykkelse under ett, og jobbe like aktivt for fullstendig og funksjonell likestilling over hele verden. Da nytter det ikke å kalle noe i den kategorien, hvor lite det enn virker på en mann, som “peanuts”. Selvfølgelig må vi fokusere på kvinnerettigheter internasjonalt, men om det skjer i perspektivet ditt – “kvinnedagen er fremdeles aktuell!” fordi det nå er vedtatt kvinnefiendtlige lover i en annen del av verden – har vi nettopp bagatellisert kvinnevolden i vår egen del av verden. 1 av 3 kvinner, Samuel, det sier seg selv at vi er snakker om litt mer enn et problem kun relatert til håndhevelse av loven.

  Spire, hvis kvinnevold ikke har noe med rettigheter å gjøre, hvorfor er det da såpass mye engasjement for det også siktet mot vår del av verden i FN og Amnesty? I litteraturen om kvinners rettigheter er dette faktisk en svært vanlig kobling. Og selvfølgelig er det også kvinner som mishandler sine partnere, men tallene for det motsatte er svært, svært mye større. Her kan vi selvfølgelig snakke om at dette er noe ikke mange tør å melde fra om, men det gjelder på begge sider.

  Heidis siste blogginnlegg..“Hva gjør jeg med skinnskoene mine?”

 33. Samuel  •  Apr 7, 2009 @16:07

  Spire:
  Vel, som du sier – problemet er håndhevingen; ikke lovgivningen. Og håndhevingen er problematisk fordi i en rettstat så kreves det beviser for å dømme noen, ikke bare en anmeldelse. Når jentene i tillegg er for dårlig til faktisk å gå til politiet, så blir det drastisk vanskeligere.

  Heidi:
  Du skrev:

  Det er så utrolig farlig å tro at når enkelte rettigheter er på plass, at det meste er gjort, men historien har lært oss at om vi ikke holder øyet på hva som skjer og jobber for framgang, kan rettigheter fort tas fra en.

  Absolutt enig i at det fremdeles krever jobb, men igjen – som du sier – rettigheten er der. Det er ikke på rettigheten jobben ligger, men på håndhevelsen av rettigheten og opplysninger rundt det.

  Opprett en ny dag; Dagen for informasjon rundt kvinnerettigheter, om du absolutt vil. Da kommer jeg ikke til å kverulere.

  Vi snakker ikke i dette tilfellet om hele verden; vi snakker om hvordan rettigheter i Norge er i stor grad på plass – og at kvinnedagen faktisk burde brukes til å kjempe for internasjonale kvinnerettigheter. Det har du semiargumentert imot fordi du mener vi ikke er ferdig i Norge fordi jenter fremdeles blir voldtatt. Nå polariserer jeg du skriver; men det er absolutt slik du oppfattes.

  1 av 3 kvinner; hvor mange menn tror du ikke i løpet av livet opplever vold og/eller overgrep fra en mann eller en kvinne? Jeg vil hevde det tallet er større. Det betyr ikke at volden mot kvinner er uvesentlig, jeg bare igjen forsøker å understreke at vold utøves i menneskeheten generelt. Det dreier seg ikke om rettigheter da, det dreier seg (som jeg har gjentatt x ganger nå) om brudd på rettigheter, og det igjen er lovbrudd som skal straffes dersom bevisenes stilling tillater det.

 34. Heidi  •  Apr 7, 2009 @17:13

  Før jeg finner på noe annet, det jeg argumenterer for og det jeg ønsker er at kvinnedagen skal være en dag for alle kvinner og alle saker som berører diskriminering på bakgrunn av kjønn. Jeg ser derfor for meg paroler for kvinnesaker fra hele verden, kampanjer for kvinnesaker fra hele verden, og en oppfordring til alle – mennesker av begge kjønn – å engasjere seg for likestilling universelt. Som jeg skrev tidligere, når vi svikter ett område, svikter vi hele kvinnesaken. Altså, når kvinnevolven (jeg er overhodet ikke enig i at dette kun er et problem med håndhevelse, og jeg ser ikke at du har noen argumenter for at det er tilfellet heller) i Norge avskrives som noe annet, bagatelliseres kvinnevold, og denne vil ikke forsvinne før den blir tatt på alvor i alle sine former. Så det å holde et fortsatt fokus på “vår norske vold”, tjener alle kvinner, men jeg vil som sagt at det skal skje parallellt med et et internasjonalt fokus. Om du motsier deg det vil jeg anse det for å være mildt sagt merkelig!

  Jeg vet heller ikke hvorfor du kun fokuserer på rettigheter her, da kvinnedagen i dag dekker et litt bredere spekter enn det. Det er en kvinnesaksdag, ikke en kvinnerettighetsdag. De sosiale aspektene vektlegges i dag i mye større grad enn da den ble opprettet. Så det å opprette en ny dag ( ;) ) ser jeg ikke på som nødvendig, da alt ligger innbakt i vår allerede eksisterende 8. mars.

  Det er også viktig å skille mellom ulike motiv for vold, hatvold (her kvinnevold) anerkjennes som noe distinktivt annerledes enn mye annen vold vi ser ellers i samfunnet. Mye vold rettes mot kvinner fordi vi er kvinner, eller rettere sagt ut i fra holdninger til kvinner. På samme måte som det også rettes mye vold mot mennesker av utenlandsk opprinnelse og homofile, som jo også er hatvold, som igjen anerkjennes som et særegent fenomen.

  Heidis siste blogginnlegg..Heltemot eller anstendighet?

 35. Harald Brobakken  •  Apr 12, 2009 @13:00

  Hei. Akkurat i dag kan man lese i VG at jenter i Afghanistan som har fått begynne på skolen blir overfalt av guttegjenger, bevepnet med kviver, slik at de ikke tør å gå på skolen. Dette skjer altså i Afghanistan, til tross for nærværet av NATO, og uten Talibansk styre! Oh kvinnene mener det er like ille nå, eller nesten verre, enn da Taliban styrte landet. Kvinneministeren sier at menn betrakter kvinner som dyr, og skal bare tjene som fødemaskiner. Når landets menn har oppvokst og blitt lært å ha denne holdningen til sine kvinner, så hjelper det ikke å rydde Taliban av veien. Det er menns holdning til kvinner vi må til livs! Derfor må NATO drive opplysningsarbeide, spesielt rettet mot kvinnene, for å få slutt på kvinnenes mindreverdighets-kompleks. Vi må få kvinnene til å ta opp kampen mot denne undertrykkelsen, og en måte kan være dette hintet til mannen om utslettelse av hans slekt.

 36. Samuel  •  Apr 13, 2009 @00:37

  Harald Brobakken:
  Jeg tror fremdeles at informasjon rettet mot mennene er mer velanvendt enn å sette “kvinnene opp mot mennene” slik du hinter til. Med de holdninger menn har til kvinner i Afghanistan allerede vil det nok neppe bli bedre av at de gjør opprør på din foreslåtte måte.

  Uansett vil jo kvinnen måtte ha en sentral rolle for å bli kvitt dette kvinnesynet; men har du noensinne diskutert med noen som er enig i din taktiske tankegang?

 37. Harald Brobakken  •  Apr 15, 2009 @20:52

  Hei Samuel. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noe mer om denne saken, men setningen din om at «vi må ikke sette kvinnene opp mot mannen»,fikk meg til å reagere. Fordi det som står i denne setningen, betyr at vi menn ikke må tillate at kvinnene reiser seg i protest mot undertrykkelse! Kan jeg ane, også hos deg,en liten redsel for at kvinnene vil gjøre alvor av å benytte seg av denne styrken sin for å redusere mannens dominans en smule?
  Vi vil med andre ord ikke miste begrepet «det sterke kjønn»
  I så fall så er ikke vårt syn på kvinnen så mye annerledes enn i muslimske land. Når du nevner økt brutalitet, så må jeg spørre: Kan de få det verre enn de har det nå?NATO har vært der i 6 år, men er det blitt bedre? Snarere tvert i mot! Du som er kristen burde være i mot enhver form for drap, og det kan da ikke være noe mål å drepe så mange Taliban-soldater som mulig, når vi ser at det ikke fører frem? Inntrykket mitt er at vi frykter at kvinnen skal få større innflytelse i samfunnet TAKK.

 38. Samuel  •  Apr 15, 2009 @21:30

  Harald Brobakken:
  Du misforstår meg veldig, Harald, og jeg mistenker at du gjør det bevisst.

  Du foreslår at kvinner skal nekte mannen avkom ved å ta p-piller og drive streng overvåkning av sine hormoner. Du foreslår at kvinner skal stå sammen i opprøret og virkelig bite tenna sammen. Du foreslår at kvinnene skal virkelig fighte.

  Slikt kan fungere i et land med moderat kvinneundertrykkelse, som i Norge da kvinnemotstandenkjempa seg gjennom.

  I et land med fanatisk kvinneundertrykkelse tror jeg at en slik approach vil føre til enda større grad av undertrykkelse, mer vold, flere æresdrap og generelt større smerter for damene.

  Jeg er absolutt for at kvinnene skal få de riktige retningene, ellers hadde jeg aldri skrevet dette innlegget. Jeg er på ingen måte en mannsjåvinist. Jeg er en realist. Jeg tror det skal andre virkemidler til for å endre fanatisme, og jeg står fremdeles med beina godt plantet på jorden når jeg sier at dine idéer er lette å si når vi står her i Norge med bena godt plantet på trygg jord og ikke bærer noen risiko ved slik teoretisering.

  Et veldig aktuelt spørsmål til deg, Harald:
  Hvordan kan jeg ha en redsel for kvinnens reduksjon av mannens dominans i Afghanistan? Det henger jo ikke på greip.

  Jeg begynner å bli litt trett av din til tider håpløse argumentering. Jeg har ikke nevnt noenting om å drepe Taliban-soldater . Jeg har aldri på noe som helst vis gitt inntrykk av at jeg frykter kvnners økt innflytelse i Afghanistan. Jeg ønsker bare at metodene for å gi dem økt innflytelse ikke skal resultere i det motsatte.

  SELV TAKK

 39. Jonathan  •  May 6, 2009 @08:48

  Den europeiske feminismen og sosialismen er kanskje ikke islamofascistenes beste venner, men de er deres beste allierte i kampen mot Vesten. Om de er istand til å skjønne det eller ikke spiller liten rolle for islamofascistene.
  Jeg har stor respekt for enhver som kjemper mot undertrykkelse, enten det er en mann eller kvinne, muslim eller kristen, svart eller hvit, gul eller blå. Men hvis man ikke klarer å legge ned våpnene når kampen er vunnet, fordi man ikke er istand til å se at kampen er vunnet, så blir de som fortsetter å “kjempe” til en destruktiv faktor for både det samfunnet som deres tidligere kamp har vært med på å forme, og for alt det de prøver å oppnå.
  De kan vel ikke bryte ned Familien noe særlig mer enn de allerede har gjort, med alle de destruktive konsekvensene det har hatt og har. Kristendommen har de også lykkes med å tråkke ned i sølen. Islam har de gjort til et Offer som man ikke kan kritisere uten å da være et grusomt menneske. Og mange av de direkte og indirekte negative konsekvensene av feminismen og likestillingen har de lykkes i å gi Den Store Stygge Hvite Vestlige Mann skylden for.
  Hvis en jente på søtten år som kommer fra en splittet familie der den stefaren hun har dette året, slår både henne og moren, og hun pga sin ustabile og delvis traumatiske oppvekst havner på kjøret senere, tar selvmord senere, finner seg en voldelig psykopatkjæreste senere, utvikler spiseforstyrrelser senere, bedriver selvskading senere, og så videre, så vil det for feministene være en bekreftelse på at de kjemper en viktig kamp. De vil peke på mennene i denne jentens oppvekst og gjøre dem til selve inkarnasjonen av Menns Undertrykkelse av kvinner.
  For meg vil denne jentens tragiske utfall, sammen med tusenvis av andre lignende gutte og jente-skjebner, være en indirekte konsekvens av feminismen. Man kan ikke rive istykker grunnsteinen i samfunnet etter tusenvis av år uten at det får alvorlige konsekvenser. Jeg er opptatt av barnas beste, og mener at barnas beste må prioriteres før kvinnenes beste. Feminismen er opptatt av kvinnenes beste, gjerne på bekostning av barna. Det har de bevist nå i snart 40år, og ingen kan påstå at gjengkriminaliteten har gått ned, at selvmordsstatistikken har gått ned, at voldsstatistikken har gått ned, at antallet rusmisbrukere har gått ned, at alderen for å begynne å ruse seg har gått ned, at guttenes prestasjoner i skolen har gått ned, eller at voldtektsstatistikken har gått ned iløpet av disse 40årene.
  Bortsett fra det så må jeg si at jeg har et positivt syn på feminismen. Faktisk så positivt at jeg kan ta oppvasken med et smil, jeg kan skifte bleier og leke i sandkassen med min datter med et smil, jeg kan vaske klær og fylle i tørketrommelen med et smil, jeg kan til og med plystre og nynne til “Jeg er bare en mann” av Bjørn Eidsvåg mens jeg vasker gulvet med et smil, og hvis det kreves så kan jeg ligge nederst, med et smil. Ingen kan si at ikke jeg står på barrikadene!

  Jonathans siste blogginnlegg..JONATHAN OM KONSPIRASJONEN

 40. Harald Brobakken  •  May 9, 2009 @20:18

  Hei Samuel. Takk for sist. Går ut fra at du har fått med deg nyhetene idag?Første stikk til meg! Trodde nesten Kenyanske kvinner har lest innlegget mitt. Ihvertfall har de nektet mannen sex i en uke! Reaksjonen uteble ikke. Mennene truer med erstatningskrav. Så ille var det altså! Kvinnenes aksjon var en suksess. men dette kan være starten.En innsender skriver: vi må stå sammen, kvinner og menn, barn og eldre i kampen mot alle former for vold!Hurra for Kenya. Ha en fin dag!

 41. Samuel  •  May 10, 2009 @00:27

  Jonathan:
  Du er meg en liten skrue. Du gir indirekte damene og feminismen skylden for “alt vondt” som skjer (iom at ingen av statistikkene har gått ned), for så å slå et slag for feminismen. Ikke verst, det er få som klarer å kombinere som du gjør…

  Harald Brobakken:
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=552950

  Fikk det kun med meg fordi du skrev det, men takk skal du ha. Ingen stikk levert før konsekvensene har blitt tydelige. Erstatningskrav? De mennene er tydeligvis mer sivilisertee enn i andre land – og det er jo hyggelig å se iallefall!

  Ikke tro noe annet enn at jeg håper på det beste – jeg tror bare det er vanskelig å gjennomføre der hvor kvinnevold og kvinnemisbruk er på sitt verste. Håper for all del dette fungerer og at du får rett – ingenting er vel bedre! Takk for oppdatering, Harald! Fortsett gjerne din deltakelse her på bloggen, din tilstedeværelse er på alle måter positiv!

 42. Jonathan  •  May 10, 2009 @01:00

  Samuel: Hva kan jeg si.. Jeg er en allsidig mann!

  Jonathans siste blogginnlegg..JONATHAN OM MODERNE RASISME

 43. Harald Brobakken  •  May 10, 2009 @06:48

  Hei Samuel. Takk for svaret, og takk for at jeg får lov å komme med mine ytringer.Du tror nok ikke på det, men dine svar gir meg faktisk en god følelse, og det betyr at vi er på bølgelengde og har nogenlunde det samme syn på Gud og mennesker.Du er sikkert kjent med det, men jeg fikk lyst til å nevne thermodynamikkens første hovedsetning som lyder:energi kan verken oppstå eller forsvinne, bare skifte form!Du er energi og er følgelig ikke oppstått av intet, og du skal ikke forsvinne heller! Selv om kroppen din engang blir brent, så vil du fortsatt være i universet.Det du føler som “jeget”, som er akkurat deg, forsvinner heller ikke.Universet har god plass til både Gud og mennesker. Vi trenger ikke å gå over bekkken etter vann for å finne Gud.Vi tror begge på Gud,med bare den forskjell at min Gud er ikke ute etter å straffe oss, men har gitt oss et organ i hjernen”amylgada”som sier fra hvis vi gjør noe galt.Hvis våre handlinger er i tråd med denne “vaktposten” så gir det oss gode følelser, og vi blir så inderlig fornøyde. Tro det eller ei!Ha en fin dag, og takk igjen

 44. Harald Brobakken  •  May 10, 2009 @08:21

  Fikk så lyst til å sende deg noe som opptar meg mye, og som Norge kan gjøre for å bedre forholdene i for eks. Afrika. Men hvis viljen til
  ihvertfall til å forsøke, er tilstede, så er ikke dett så utopisk som det ser ut til ved første øyekast!
  Tenk over det og kom gjerne med motargumenter, med det gjelder våre medmennesker!
  REDD BARNA!
  LA OSS BEGYNNE I KONGO!
  ELLER PALESTINA. ELLER UGANDA. ELLER HVOR SOM HELST. INGEN ER FØDT TERRORISTER!
  LA OSS TA HÅND OM DEM FØR DE BLIR DET!

  Daglig strømmer det inn bilder fra hele verden om barns lidelser. Leger uten grenser, Jan Egeland, og mange andre hjelpere,bønnfaller verden om å gjøre noe for å få slutt på lidelser og grusomheter som kvinner og barn er utsatt for omkring i verden.
  Det er så hjerteskjærende å se, at vi i den rike verden, lar dette skje uten at vi gjør noe for å hjelpe disse barna.
  Det opprører meg og smerter meg helt inn i den innerste hjerteroten. Derfor satte jeg med ned og skrev dette innlegget, som i første øyeblikk virker urealistisk, men hvis man tenker seg om så går det an å gjennomføre det.
  Jeg holder faktisk ikke ut å være vitne til de grusomheter barn blir utsatt for i Afrika og andre steder.
  Så derfor prøver jeg å rette oppmerksomheten på noe som vi kan og skal gjøre.
  Vi i Norge har råd til det, men vi har ikke råd til å miste flere barn.
  Les dette og tenk etter, så vil det ikke virke så utopisk som man skulle tro.
  Pensjonsfondet vårt er investert i aksjer, som foreløbig har gitt et tap på 633 milliarder kroner.
  Hvis alle disse pengene hadde blitt brukt på foreldreløse barn, så hadde de gjort skikkelig nytte for seg.
  Men slik får man ikke lov å tenke på engang, men vi våger å kalle oss for kristne som har som hovedregel å elske sin neste?
  Hele verden samler seg 1 mai for å vise solidaritet med de som ikke har det så bra. Mange mener at vi har det så godt her i landet at vi kan slutte å feire 1 mai.
  Det betyr at vi bare skal tenke på oss selv, og ikke bry oss om våre medmennesker i andre land som daglig blir utsatt for ufattelige grusomheter?
  Hvis det for eks. blir 100.000 arbeidsledige her i Norge, så vet vi at alle disse innehar en betydelig kompetanse i forhold til vanlige folk i for eks Afrika.
  Som eksempel vil jeg trekke frem at på Sortland blir nesten 80 kvinner arbeidsledige. Tenk over hva disse kan gjøre, og hvilken nytte vi ville få av deres kompetanse?
  La oss vise verden at vi mener alvor med vårt ønske om å utrydde fattigdommen!
  Og la oss også vise verden at det går an å bruke bistandsmidler til både å senke arbeidsledighet her i landet, og samtidig redde tusenvis av foreldreløse barn i Afrika (eller andre steder)fra den visse død!
  Vi snur altså en negativ trend til noe positivt, uten at det koster så altfor mye.
  Vi kan bruke noe av bistandsmidlene til å lønne de som er arbeidsledige her i landet, ved å sysselsette dem som «lærere» for foreldreløse barn fra Afrika, og da løser vi to problemer på engang!
  Arbeidsledigheten vil synke, samtidig som vi redder tusenvis av barn fra den visse død!
  I kommuner med høy arbeidsledighet, kan man sette i gang å bygge dertil spesielle bygninger som skal huse disse barna, og de må inneholde både barnehager, skoler og trygge oppholdsrom. Hovedfaget må være morsmålet der arbeidsledige innvandrere, også derved får seg en meningsfylt jobb.
  VI KAN ALTSÅ HJELPE DE FATTIGE, SAMTIDIG SOM VI HJELPER OSS SELV!
  Ihvertfall starte en begynnelse med et prøveprosjekt!
  Dessverre er vi nødt til å begrense antall voksne innvandrere, for de har med seg uheldige tradisjoner fra hjemlandet, som også fører til konflikt-situasjoner i Norge.
  Hvis vi henter 100.000 foreldreløse små barn fra Afrika, og utnytter kompetansen til de ledige, og våre arbeidsvillige studenter, til å ta seg av disse barna, gjøre dem trygge, få dem på skole, ja, gi dem en kunnskap som de kan bruke for å gjøre Afrika i stand til å greie seg selv!
  Dette ville være en bedre utnyttelse av bistands-pengene, enn slik slik som ordningen er i dag!
  Men NOEN må dessverre utestenges fra arbeidet med disse barna. Forkynnere fra religiøse menigheter, må ikke få lov til å gi barna et negativt syn på seg selv ved å fortelle dem at de er syndere, og at det går dem ille hvis de ikke lar seg frelse.
  Formålet til disse barna er ikke å integrere dem i det norske samfunn, men gi dem en klar beskjed om at kunnskapen de tilegner seg her, skal komme Afrika til gode, og at de må vende tilbake og videreføre sin kunnskap.
  DE VIL BLI SITT LANDS BESTE AMBASADØRER!
  Det er en kjensgjerning at i mange Afrikanske land, ligger store jordbruksarealer brakk, fordi eierne mangler det mest elementære kunnskap om hvordan en gård skal drives.
  MENS FOLK SULTER!
  Tenk hvilken nytte en agronom ville ha her for å lære opp bøndene. Men de må hentes FØR de blir så gamle at de uheldige tradisjoner, slik som religion, kjønns-lemlestelse, tvangs-ekteskap og nedlatende kvinnesyn, SAMT ÆRESDRAP,som eksisterer i hjemlandet, ikke er så rotfestet og manifestert seg i deres sinn.
  På den måten kan vi lære dem om fordelene ved demokratiet, hvor alle mennesker er like mye verdt.
  Utopi vil mange si, men fullt gjennomførbar med litt god-vilje!
  På sikt vil det gagne Afrika, men for barna vil det bety øyeblikkelig hjelp, og den eneste redning!
  Det vil koste for mye vil mange si, men jeg tror det ville være både en lønnsom og sikker investering og svært nyttig.

  Vi bruker mye penger på bistand til Afrikanske land, men mye av pengene havner i lomma på korrupte ledere og kommer altså ikke fattige folk til nytte.
  For de fleste ledere er kampvillige motstandsfolk, som fra barnsben er opplært til krig mot kolonimakten.
  SÅ DISSE ER IKKE SKIKKET TIL Å VÆRE LEDERE!
  Så mye av bistanden er rett og slett bortkastet, og om noe kommer frem til folket, så fører det bare til passivitet og lite kreativitet.
  Skal Afrika greie seg selv, må det tilføres kunnskap, og da må vi begynne med barna!
  Og Norge har råd til det, og kan være et foregangsland, når det gjelder å utnytte den enorme ressursen som ligger hos disse barna. Og tenk hvilken internasjonal oppmerksomhet dette eksperimentet
  ville få!
  Undersøkelser viser viser at ca: 2 % av befolkningen har en svært høy IQ, men hva hjelper det når de ikke får anledning til å utvikle sine evner?
  Av de 100.000 barna som jeg mener Norge bør ta i mot, er det altså 2.000 som er svært intelligente!
  Er jeg helt på jordet når jeg i tankene ser for meg fotball-lag fra Uganda og Kongo engang spiller mot hverandre?

 45. Harald Brobakken  •  May 13, 2009 @14:23

  Hei Samuel. Jeg lurer på hva du tenker når du leser at NATO har drept 93 uskyldige barn? For å ta livet an noen talibasoldate, ofres altså 93 barn!Og jenteskolene gasses og knivtrues. Er det da ikke verd ihertfall å forsøke noe annet en myrderier? Synes du at det er rart at man blir engasjert, og PRØVER andre løsninger.Men jeg må bare konstatere at INGEN,ABSOLUTT INGEN,vil gjøre noe annet enn å drepe.Enda vi ser at det IKKE HJELPER! Ha en fin dag!

 46. Samuel  •  May 13, 2009 @23:05

  Harald Brobakken:
  #1:
  Jeg er glad du får en god følelse av mine svar, for jeg tror også vi har en del felles grunnsteiner. Heldigvis er vi litt uenige også, noe som danner grunnsteinen for debatten vi her fører :)

  #2:
  Jeg tror denne idéen er litt vanskelig; for det er ikke bare-bare å hente 100 000 barn til Norge fra Afrika, og jeg tviler egentlig sterkt på at vi hadde fått lov til å bare ta dem med uten videre. Det jeg derimot tror mer på er at vi sender delegater ned som tar seg av opplæringen – og dermed forsøker å gi dem hva de trenger der hvor de er. Det er et altfor risky spill å dra barna sine bort fra familie og hjem, og over til noe langt “rikere” – for så å tro at de vil reise tilbake igjen til ingenting etter de har fått det vi vil gi dem.

  #3:
  Jeg har vel aldri gitt uttrykk for at jeg ønsker slike drap? Har jeg noen gang talt til fordel for NATO, våpen eller myrderier, eller talt mot forsøk på andre løsninger?

 47. Harald Brobakken  •  May 14, 2009 @06:20

  Hei Samuel.Du har rett i at det beste var å lære barna opp i sitt hjemland, men da blir de opplært i sine uheldige tradisjoner som jeg har nevnt.Og de som vi kunne lære opp i Norge er jo foreldreløse barn som ikke har noen sjanse til skole, og mange er født på grunn av voldtekter og ingen bryr seg om disse barna.De er ikke født terrorister, men kommer til å bli det, derfor bør vi ta hånd om dem på et tidlig stadie i barndommen.Her i Norge kan vi gi dem innblikk i demokratiet og de fordeler dette har.Her er det snakk om vilje til å gjøre noe. Likegyldigheten er den største Faren!

 48. Samuel  •  May 14, 2009 @08:11

  Harald Brobakken:
  Nå blir jeg nødt til å protestere hardnakket, for dette er på grensen til provoserende feil. Hvor i alle dager får du for deg at barna i Afrika ender opp som terrorister? Dette er jo fullstendig svada!

  Dersom de faktisk ER foreldreløse og uelskede, så ville garantert norsk tilstedeværelse i Afrika vært bedre enn å ta dem hit – fordi de da kunne lært å bruke landet de er fra til det bedre. Vi kunne lært dem ting de får brukt for der, lære dem om demokrati, språk, matematikk, agrikultur og så videre. Å ta dem hit for så å flytte dem tilbake anser jeg som lite fordelaktig – for dem såvel som for oss.

  Jeg syns dine holdninger viser klart tankegangen om at “Vest er best”.

 49. Harald Brobakken  •  May 14, 2009 @09:12

  Hei Samuel.
  Jeg må si at jeg ble litt lei meg over ditt innlegg i dag, som kaller det jeg skrev som svada.
  Er du ikke enig i at det er fattigdom som skaper terroisme?
  Når barna i U-land blir lært opp til å hate oss i Vesten, så er et ikke rart de blir terrorister!
  Når det gjelder å lære opp barna om fordelene ved demokratiet i sitt hjemland, så er dette noe vi har forsøkt i hundre år, uten å lykkes.
  Er dette også svada?
  Noen afrikanere har greid å komme seg ut av fattigdommen, og advarer Vesten mot å pøse bistandpenger inn i Afrika.
  De sier at det er direkte skadelig og virker mot sin hensikt!
  Jeg er litt skuffet over at du betegner noe som vil være en redning for barna, og en fordel for oss selv, som rett og slett for tull!
  Jeg vil likevel takke deg for at jeg får komme til i spaltene dine med mine utradisjonelle meninger. Jeg har prøvd, men ikke en eneste avis vil sette dette på trykk. INGEN, ABSOLUTT INGEN VIL GJØRE NOE!
  I virkeligheten er det ikke stor forskjell på de forskjellige religioner. Muslimene er opplært og blitt overbevist om å ofre seg som martyr, er de sikret en plass i paradiset. DET ER BARNETROEN DERES!
  For de kristne er frelsen viktigere, enn å sørge for at de fattige får mat
  DET ER BARNETROEN DERES! Hva er forskjellen?
  Men å ta foreldreløse og sultne barn til Norge, og gi dem mat,klær og utdannelse, det blir for dyrt, og dessuten vil det være farlig å gi dem smaken på et bedre liv og en stor risiko for at de heller vil bli i Norge. Nylig så jeg på TV en mann fra Uganda som hadde fått en utdannelse i Norge og så det som sin oppgave å hjelpe sine landsmenn i Uganda. Han snaket flytende norsk, men reist tilbake til sitt land, utelukkende for å hjelpe. Slikt står det respekt av, og kan stå som eksempel på at de også er glad i landet sitt. Men EN man er ikke nok, men tenk om det HADDE VÆRT 10.000 slike? Vi tålte godt et tap på 633 milliarder, men å hente 100.000 sultne barn ville vi ikke ha godt av?
  Hvordan alt dette skal organiseres er det ikke opp til en person å finne ut av, men hvis viljen til bekjempelse av fattigdom er til stede, er jeg ikke i tvil om at det kan gjennomføres, og være et eksempel, og en oppfordring til andre land å gjøre det samme!
  De som kaller dette for utopisk vrøvl, viser bare den rike verdens uvilje mot å gjøre noe med fattigdommen, så lenge den ikke rammer oss selv!
  Svine-influensaen, ble sett på som en trussel mot oss, og et svært apparat ble satt i gang, men at en milliard mennesker ikke har mat, er ingen trussel mot oss, derfor er det ingen grunn til å bry seg om det!

 50. Harald Brobakken  •  May 19, 2009 @06:30

  Hei Samuel. Vel møtt igjen. Synes du ikke det gjør vondt å høre om alle grusomheter mange barn blir utsatt for av voksne, kristne prester og andre skruppelløse menn? Er det galt å prøve å gjøre noe med det og ikke bry seg?
  Etter å ha sett TV 2s programm om moderne slaveri, mandag den 18 mai, fikk jeg bare bekreftet min påstand om at det rike verden, utnytter fattigdmmen på det groveste.
  Uten skrupler misbruker både menn og kvinner, barna i de fattige land til å berike seg selv,og til å tilfredstille menns umåtelige sex-behov. Nøden tvinger foreldre til å selge sine barn som slaver for den kristne verden.
  Man regner med at det er 27 millioner fattige som er gjort til slaver, altså, dobbelt så mange som i den verste slavetiden for 200 år siden. Og hva gjør vi?
  Lukker øynene og lar det skje?
  Er dette det de kaller kristne verdier?
  Idag kan vi lese i Dagbladet at 500 prester har misbrukt barn i årevis, uten at noen har grepet inn!
  Er også dette kristne verdier? Kan de kristne gjøre hva de vil fordi de alltid er tilgitt av Gud?
  Takk til TV 2 som peker på dette samfunns-problemet, som den rike verden gjør seg skyldig i, og godtas som helt normalt!
  Det er nå på tide å gjøre noe med det, og vi må begynne med barna!

 51. Vrangpeis  •  May 20, 2009 @01:11

  Drittsekker vil det alltid være, uansett religion eller livssyn… Mennesket er et dyr, riktignok med litt høyere intelligens enn andre dyr, men fremdeles et dyr..Verden vil aldri bli kvitt overgrep og fattigdom, egoismen står for høyt i kurs hos mennesket til at vi klarer det. Enhver er seg selv nærmest, spesielt når matmangel og utrygghet presser på fra alle kanter. Da er det førstemann til mølla som gjelder, slik har evolusjonen alltid virket..

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat