Aborterte pga jentebolle…

Debatt, Nyheter, Samfunn
Foto: Stein J. Bjørge

Foto: Stein J. Bjørge

Jeg skriver svært sjeldent om nyhetssaker, men denne nyheten tok virkelig kaka. Det handler altså om ei jente som allerede hadde jentebarn, og etter en fostervannsprøve som viste at hun ventet en jente – tok hun abort. Ikke bare én gang, men også neste gang. Siste gangen bestilte hun timen samme dagen.

Den gravide kvinnen hadde flere døtre fra før og ba derfor om en fostervannsprøve for såkalt kromosomundersøkelse. Hun oppga som årsak at hun var bekymret og at hun også ønsket å få oppgitt kjønn på fosteret, skriver Svenska Dagbladet.

Resultatet viste at det ikke var noe galt med fosteret, men ettersom det var en jente valgte kvinnen å ta abort.

Senere ble kvinnen nok en gang gravid og ba også da om å få bestemt fosterets kjønn. Samme dag som hun fikk vite at det var en jente tok kvinnen abort.

Jeg har tidligere diskutert abort og abortregelverket i innlegget “Abort – et vanskelig valg!”, og jeg vil anse dette som et veldig gyldig argument rundt strengere regelverk rundt aborten – for dette er regelrett misbruk og det nærmeste jeg noensinnne har kommet til lovlig mord.

En ting vet jeg – og det er at dette ikke vil endre noe som helst. Muligens vil tidsrammen for kjønnsbestemmelse endre seg, og dermed gjøre at man ikke kan finne barnets kjønn før etter abortgrensen. Muligens. Det vil være umulig å bruke denne hendelsen til noe annet, da man ikke vil kunne bevise at årsaken til aborten er barnets kjønn i de fleste tilfeller. Med muligheter for kjønnssortering i nær fremtid, så vil kanskje denne aborttypen forsvinne helt også.

Jeg håper det. Selv om jeg er imot kjønnssortering så håper jeg det…

Uansett er det forkastelig at noen mennesker aborterer basert på kjønn…

Eller er jeg helt på viddene her..?

15 Comments

15 kommentarer

 1. Pauzerommet  •  Feb 18, 2009 @18:14

  Denne kvinnen skulle aldri fått lov til å ta abort, barnets kjønn er da virkelig ikke en god nok grunn til å fjernet et liv. Fy skamme seg!.

  Pauzerommets siste blogginnlegg..Wall-E

 2. Ufrivillig barnløs  •  Feb 18, 2009 @19:16

  Helt grusomt :(

  Ufrivillig barnløss siste blogginnlegg..Valentine

 3. Samuel  •  Feb 18, 2009 @23:25

  Pauzerommet:
  Jeg er helt utrolig enig, men hvordan skal en liksom kunne “si nei”, hun kunne funnet opp 20 andre “grunner” på sparket…

  Ufrivillig barnløs:
  Helt enig, dessverre. Slike eksempler som dette er for meg nettopp bevis på at regelverket er for dårlig og liberalismen er for sterkt forankret i oss.

 4. Kaja  •  Feb 18, 2009 @23:26

  Det jeg synes er rart er at hun fikk ta fostervannsprøve uten at det var noen spesiell grunn til at hun skulle få gjøre det. Jeg synes ikke noe om å sortere på denne måten, men jeg synes ikke det veier tyngre enn ulempene med et strengere regelverk.

  En ting jeg har fundert litt på, hvorfor kan ikke de som har sterke moralske innvendinger mot abort heller bruke energien på å informere unge om prevensjon og jobbe for å gjøre det lettere å adoptere bort barnet sitt? Da kan vi fortsette å ha regelverk som gir kvinnen bestemmelsesrett over egen kropp samtidig som det jobbes mot færre aborter.

  Kajas siste blogginnlegg..Pels og generasjoner

 5. Fru Irene, hun pene  •  Feb 19, 2009 @07:16

  Kaja: Selvsagt er det viktig å informere unge om prevensjon. Skulle også ønsket det var flere som adopterte bort barnet, i stedet for å ta abort. Her er jeg enig med deg, det er absolutt viktig å jobbe for dette.

  Men et av kjerneområdene i forhold til uenighetene omkring abort, er nettopp som du nevner “kvinnens bestemmelsesrett over egen kropp”. Her kan jeg ikke unngå å påpeke at jeg er uenig. Det handler ikke om kvinnens bestemmelsesrett over egen kropp (med mindre kvinnens eget liv står i fare) – det handler om hennes bestemmelsesrett over et barn, et ufødt liv, et foster – et annet menneskes kropp, i det hun ved abort hindrer et annet menneske i å leve og vokse opp. Men igjen – det er vel her mange av uenighetene ligger…

  Uansett helt forferdelig at hun dama fikk ta abort grunnet kjønn! Skrekkelig! Jeg håper på strengere regelverk, det er absolutt for dårlig når slike ting kan skje.

  Fru Irene, hun penes siste blogginnlegg..E K S A M E N S L E S E D A G

 6. Samuel  •  Feb 19, 2009 @08:41

  Kaja:
  Jeg vet faktisk ingenting om grunner for eller imot å ta fostervannsprøve, men hun ytret jo en bekymring om at noe var galt – det er kanskje nok? Det er vel ikke så vanskelig for ei jente å si “Jeg har hatt mye vondt i magen i det siste” for å få en slik prøve..?

  Jeg er fremdeles uenig. På samme måte som rettsstaten har som prinsipp at det er “bedre å la 10 skyldige gå enn å dømme én uskyldig”, så burde også det gjelde regelverket rundt barna våre.

  Det du sier om å jobbe for bedre kunnskap og enklere adopsjon er jeg ikke uenig i, men nå er det stor forskjell på å jobbe for noe og å diskutere noe. Det er lettere å diskutere moralske problemstillinger enn å diskutere prevansjon og adopsjonsreglene. Dette er fremdeles kun en diskusjon, og der har du svaret ditt.

 7. Kille  •  Feb 19, 2009 @09:52

  Samuel: fostervannsprøve er nok vanskeligere å “syte seg til” enn det du sier. En ekstra ultralyd er vel det normale når man er bekymret for et eller annet. Fostervannsprøve tas som regel kun hos “eldre” mødre eller hvis det er noe som tyder på sykdom à la downs e.l. Det er nemlig et ikke helt ubetydelig risiko ved å ta fostervannsprøve, så derfor tas den kun i ganske godt begrunnede tilfeller.

  Ellers synes jeg dette er noe av det mest forkastelige jeg har hørt, men så blir jeg også sjokkert når jeg hører at Sverige har 18-ukers grense på selvbestemt abort! Det er kun få uker unna alderen da leger klarer å redde barnet dersom det blir for tidlig født! Har sett bilde av ei lita jente (død)født i uke 20 og det var et helt perfekt lite menneske, bare ca. like stor som ei hånd :'(

 8. Kaja  •  Feb 19, 2009 @12:43

  Som artikkelen sier så er det mulig å stramme inn på mulighetene for fostervannsprøve slik at man ikke får muligheten til å sortere slik.

  Da snakket om å jobbe for kunnskap og lettere adopsjon, mente jeg egentlig ikke det som kritikk av deg for å diskutere abort her. Det var mer ment som en refleksjon om hvor abortmotstandere pleier å legge energien sin. Dersom de ikke hadde vært så opptatt av at regelverket skulle bli strengere ville de kanskje oppnå konkrete resultater med et annet fokus.

  Og jeg er fremdeles uenig i at et noen uker gammelt foster er et menneske med interesser i eget liv. Og det er vel der diskusjonen står fast.

  Kajas siste blogginnlegg..Pels og generasjoner

 9. Vivi  •  Feb 19, 2009 @13:56

  Helt tullete! Det burde vært mot reglene å oppgi kjønnet før etter 12 uker har gått!

  Vivis siste blogginnlegg..Ut på tur – aldri sur!

 10. Samuel  •  Feb 19, 2009 @17:21

  Kille:
  Tydeligvis gikk det helt greit for denne jenta hele to ganger i Sverige. Jeg kan altfor lite om regelverket til å uttale meg på generelt grunnlag – men jeg syns eksemplet alene talte for seg.

  18 ukers grense er i mine øyne også helt utrolig. Svensk regelverk på sitt beste. Denne dama i seg selv er et eksempel på hvor lavt mennesker kan synke.

  Kaja:
  Jepp, og jeg håper det virkelig skjer også.

  Jeg skjønte at det ikke var ment som kritikk av meg, jeg bare konstaterte at de fleste som har en mening syns det er lettere å dele meningen enn å faktisk gjøre en aktiv handling. Når det kommer til abortmotstanderne så har du nok mye rett i at en annen fokus ville fått langt bedre resultater. Bare å se på USA og abortmotstanden der – kjører rundt i svære trucker med bilder av aborterte barn oppdelt, og små babyføtter. Det blir litt vel ekstremistisk.

  Et viktig spørsmål;
  Må man ha en ‘interesse i eget liv’ for å ha livets rett? Det er nok svært mange levende individer som av forskjellige mer eller mindre personlige grunner ikke har denne interessen – gir det meg rett til å frata dem livet?

  Vivi:
  I agree… Burde være lett å få gjennomført også. Kjønn har INGENTING å si i en så tidlig fase av graviditeten.

 11. majann  •  Feb 19, 2009 @23:05

  sykt – og TOTALT FEIL!!!! *grrr*

 12. Dan Christian Kristoffersen  •  Feb 20, 2009 @09:30

  Dette er et glimrende eksempel på “meg-meg-meg-og bare meg-generasjonen” vi lever i.
  Jeg bestemmer over min egen kropp, så hvis barnets kjønn ikke tiltaler meg, så fjerner jeg det…

 13. Constantine  •  Feb 20, 2009 @10:38

  Har faktisk fulgt med litt om sånne saker den siste tiden. Og smutthullet ligger faktisk på svensk grense der grensen for selvbestemt abort er 18 uker og den samme grensen i Norge er 12. Man får vite kjønnet etter 12 uke her i Norge og blir det “feil” kjønn så drar de til Sverige og tar abort av den grunn de ikke vil ha det kjønnet de har.
  Synes det er horribelt at dette skal være lov.

 14. Samuel  •  Feb 20, 2009 @10:42

  majann:
  Godt vi er enige…

  Dan Christian Kristoffersen:
  Dette er uten tvil et av de mest groteske eksemplene på misbruk av abortlovene, og jeg håper hun får sterke reaksjoner fra sin omgangskrets. Det er lite som kan gjøres utover det dessverre.

  Men kos at du leser bloggen min :)

 15. Samuel  •  Feb 20, 2009 @17:03

  Constantine:
  Dersom dette skulle skje, så burde vedkommende bli straffeforfulgt. Så lenge mennesker er norske statsborgere så skal man forholde seg til norsk lov.

  Dette tilfellet handlet dog om ei svensk jente.

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat