Ikke pokker…

Debatt, Politikk

1250756983756_596Ikke så altfor ofte jeg skriver om nyhetssaker, men denne tok kaka!

NRK foreslår å øke lisensene på grunnlag av at de har vunnet og må beverte Grand Prix i 2010. Nå syns jeg jammenmeg de må sette seg ned, ta en pust i bakken, og tenke seg litt om!

Altså…

 1. For det første, så vil jeg nok lett påstå at de aller fleste som idag betaler for NRK, egentlig ikke ønsker å ha kanalen en gang.
 2. For det andre, så vil jeg nok også lett tro at mange av de som liker NRK, ikke liker MGP.
 3. For det tredje, så kommer aldri i livet lisensen til å bli senket tilbake til årets priser igjen etter MGP er overstått.
 4. For det fjerde, så er deltakelse i MGP en frivillig sak – og NRK må akseptere risikoen for å vinne når Norge melder seg på MGP.
 5. For det femte, kan man vel forestille seg hvor mange dyre programmer NRK vil produsere fremover og bare øke lisensen bittelitt for å finansiere dem.

Er det da rettferdig å legge på lisenskostnaden pga ETT program som med hyggelige anslag blir sett av 1/4 av de betalende?

Det er altså Trond Giske som står i spissen her, og NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas er ikke snauere enn å si at han blir glad om det gjennomføres. Å finne et svar på hvor mye lisensen potensielt vil økes, vil ta ca 3-4 uker – og gjett hva, det er ca. 3-4 uker til valget (takk til tv-slave for den sammenlikningen)! Så greit å slippe å ha nrk-lisensøkningen som et anker rundt halsen i valgkampen.

Jeg foreslår heller en annen løsning:

Ta fem kroner per stemme som tikkes inn på grand-prix-kvelden. Slik fører dere til at de som liker programmet, er de som betaler for programmet, og de som ikke liker det – de slipper. Så, hvert år vi IKKE vinner MGP, så setter vi alle disse femmerne inn på en egen konto – og skulle vi vinne igjen om 20 år så kan vi lage et himmelsk show for pengene!

Eller hva syns du?

4 Comments

4 kommentarer

 1. Fru Irene, hun pene  •  Aug 20, 2009 @14:09

  1. Jeg tror at mange som betaler lisensen faktisk ønsker å ha NRK – men at mange allikevel kan synes at lisensen er for dyr.
  2. Jeg vil så tro at mange, mange, mange av dem som liker NRK faktisk liker MGP – og forbinder blant annet slike sendinger til det koselige og spesielle ved NRK.
  3. Jeg tror faktisk lisensen kan senkes igjen etterpå, om de bestemmer seg for å øke den i denne sammenheng. Dette må selvsagt gå fram av avtalen.
  4. Jeg tror at selv om NRK må akseptere risikoen for å vinne (noe som også er veldig positivt for økte seertall og positivt for Norge generelt), så må de først ta stilling til økte kostnader ved et slikt arrangement – når man først er så heldig å vinne. Man kan ikke ta økte utgifter i denne prisklassen på forskudd, og å grunnet denne frykten la være å delta i konkurransen.
  5. Jeg tror ikke NRK vil satse på mange dyrere programmer framover ved å øke lisensen litt her og litt der, MGP-arrangementet stiller i en særklasse i denne sammenheng.

  Hvorfor ta så på veg før man i det hele tatt vet hvor mye penger det vil være snakk om? De vil nok uansett ikke satse på å finansiere hele MGP-arrangementet gjennom lisenspenger, men muligens deler av det. Og pengene som tikker inn gjennom stemmene på MGP-kvelden regnes nok også med i bildet. Økes stemmeavgiften, vil de muligens få færre stemmeinntekter. De blir vel nødt å snu på flere steiner – for å kunne arrangere et fantastisk arrangement neste år!

  Håper jeg får tak i billett til Telenor Arena til MGP-finalen :)
  .-= Fru Irene, hun pene´s last blog ..BIG shoes ?! =-.

 2. Craft  •  Aug 20, 2009 @15:28

  Du har helt rett!

  Ta mer betalt av de som digger programmet og stemmer.

  Og legg ned lisensen. Jeg er lei av å betale for noe jeg aldrig bruker!!!

 3. smurfen  •  Aug 20, 2009 @16:24

  Hvorfor skal staten alltid la folk lide for sine idiotiske ting bestandig, det eneste de kan er jo å øke avgifter heller finne på ny slik at de avgiftsbelegger ting som allerede er avgiftsbelagt 3-4 ganger.
  Nei la norge stå dødt til de innser at vi ikke vil la oss flå noe mer

 4. Marianne  •  Aug 21, 2009 @07:41

  Helt enig, men tar de ikke fem kroner allerede?
  .-= Marianne´s last blog ..Hva er din finurlige favorittgadget? =-.

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat