Magiske tall

Personlig

gul-pil-f-statistikkJeg har kanskje lurt deg hit idag. Magiske tall er et annet ord for Bloggstatistikk, for idag skal vi se litt på hvilken morsom informasjon man sitter på når man har en blogg og kjører litt statistikkverktøy i bakgrunnen. Det er nemlig ikke måte på hva jeg kan finne ut om mine lesere på et generelt grunnlag!

Jeg har nemlig integrert i WordPress informasjon om hvor mange besøkende jeg har, hvilken side de kommer fra, hvilket land de er fra, hva de har søkt på for å finne bloggen min og så videre. Jeg kan se hvilke innlegg som blir lest, mest lest, minst lest og så videre, og jeg kan faktisk se hvor lenge besøkerne mine er på bloggen i gjennomsnitt.

Heldigvis er de fleste tallene basert på gjennomsnitt, jeg tror ikke jeg kan se akkurat hvor lenge DU er på bloggen min, heller ikke hvilke sider du leser. Det kan jeg kun se på kommentarene – i de tilfeller du legger igjen en kommentar her.

Poenget er at det er en del morsom informasjon jeg kan dra ut fra disse statistikkverktøyene, og idag skal jeg dele litt med deg!

Besøkende

statistikk_besokendeIfølge Google Analytics, som er det analyseverktøyet jeg egentlig stoler mest på, så har jeg hatt 1225 unike besøkere siden jeg satte opp siden på Analytics (17. Januar). Jeg har hatt hele 8249 sidevisninger i løpet av 3140 besøk. Den mest besøkte dagen min er 26. januar, samme dag som jeg publiserte saken “Beautiful Agony”, og på en solid andreplass kommer 23. februar – altså igår, dagen jeg skrev om Isabell den falske. Dagen jeg hadde færrest besøk var jeg på skitur og hadde ikke skrevet noe på to dager.

6% av mine lesere har vært innom bloggen over 100 ganger. Det tilsvarer 73 stykker! Wow!

Henvisere

trafikkildeHenvisere altså hvor mine lesere kommer fra. Her kan jeg gi en soneklar pris til Fru Irene, hun pene Ü, som er den som har sendt meg mest trafikk! På en solid andreplass kommer Facebook, muligens siden jeg bruker facebook til å informere om nye innlegg i tillegg til at jeg har en gruppe der. Tredjeplass er min blogspot-blogg, og fjerdeplass eies av Line fra bloggen I still remember. Femteplassen går til den nå dessverre begravde kverulantbloggen. May it rest in peace!

Det som imponerer er at Irene faktisk har dobbelt så mange henvisninger som neste blogger i lista, noe som tyder på at Irene har en god del lesere. Mine varmeste takk sender jeg uansett til alle som har meg i bloggrollen sin!

Topp poster

Det er kanskje ikke så overraskende at mitt mest leste blogginnlegg er “Abort – et vanskelig valg“. Når man ser ut fra kommentarmengden og hvor engasjerende et slikt tema er, så sier det nesten seg selv. Det trapper opp foran en hederlig andreplass til “WordPress vs Blogspot“, og tredjeplassen “Kristendomskeptikere – Les!“.

Fun fact; Den eneste gangen jeg så langt har skrevet noe om pornografi, altså “Beautiful Agony“, er på fjerdeplass, rett foran en av de postene jeg har nytt mest å skrive – “Det PERFEKTE kyss“.

Overraskelsen her er at “om meg” kommer på sjetteplass – og jeg trodde faktisk det var svært få som hadde tatt seg tid til å lese dette!

Resultater fra Søkemotorer

Google, Yahoo, KvasirDo – I don’t know – men jeg får en del besøk fra folk som har søkt etter diverse ting og endt opp her. Faktisk hele 14-16% av mine besøkende kommer fra søk – og det interessante er at jeg faktisk får opp selve søkestrengen også, og der er det en del… rart!

Overraskelsen er stor over å se at flest besøk har jeg fått på “Kortfilm manus”, noe som har ledet dem til mitt innlegg “Borte!” – et av de få innleggene som har null kommentarer så langt. Ikke veldig overraskende har jeg fått nest flest besøk på søk etter “Beautiful Agony”.

Det morsomme er å se at svært mange faktisk når bloggen min ved å søke etter synonymer til ord eller forklaringer på fremmedord, noe som gjør Fremmedordboka flittig besøkt fra folk som ikke kjenner bloggen fra før.

Mange har søkt på abort, religion, Gud osv – og sikkert endt opp på “Kristendomskeptikere – Les”, eller abortsaken, men de virkelig morsomme søkeordene skjønner jeg ikke helt.

For hvordan i alle dager finner noen på å søke etter “Jenter som liker å fise”, “pissing”, eller “anatomiske bilder av penis”? At søk etter “Breiflabb” har ledet folk til innlegget om kyssing gir meg en god og varm følelse, det skal jeg ærlig innrømme. På andre siden av spekteret er jeg ikke så begeistret for at folk har nådd bloggen min ved å søke etter “manen tok av bokse på små jenter”, men det må jeg nesten anta har sendt dem til saken om Baneheia. Kanskje samme person søkte etter “nakene folk som viser tissen sin”.

Det som er hyggelig er at en del har endt opp på bloggen etter de har søkt på tips angående kyssing…

Kommentarer

Dette står faktisk ikke i statistikkverktøyet, men jeg har jo lett tilgang til det i WordPress. Blant annet kan jeg røpe at jeg i skrivende stund har 1518 kommentarer som har nådd gjennom. 10 har blitt markert som spam, altså bare rot. Med tanke på at jeg (foruten dette) har skrevet 92 innlegg, så tilsvarer det faktisk et gjennomsnitt på 16.5 kommentarer per innlegg. Det er faktisk ikke så verst!

De to mest populære er “Veg*anisme” med 89 kommentarer (egentlig 107, men en bruker slettet alle kommentarene sine), og andreplass er “Abort – et vanskelig valg” har 61 kommentarer.

Av alle 1518 kommentarene har jeg kun redigert to stk, den ene fordi den var full av banneord – den andre fordi det var mamma som hadde skrevet navnet sitt feil, og endte opp med navnet Tothild i stedet for Torhild.

Det er faktisk noe av det jeg setter mest pris på ved denne bloggen; vi har diskutert en god del saftige saker, men fremdeles har folk holdt seg såpass voksne at vi har diskutert på en respektfull og rolig måte så langt. Jeg håper det kan fortsette.

Nettlesere

mozilla-firefoxHer kom det også en liten overraskelse; jeg har flere lesere som bruker Firefox enn de som bruker Internet Explorer, med henholdsvis 46% og 42,3% av leserne! Så kommer Opera, Chrome og Safari i rekkefølge etter det.

Nasjonalitet

Ikke overraskende kommer de fleste av mine lesere fra Norge. Allikevel er det utrolig interessant at det er Danskene som har høyest gjennomsnittlig lesetid på bloggen min. Riktignok har de kun vært her 13 ganger…

Storbritannia ligger på 2. plass over besøksnasjon, og ut over det er det relativt lite interessant å melde – bortsett fra at jeg har fått besøk fra 31 forskjellige nasjoner – de fleste med en gjennomsnittlig lesetid på 00:00:00. Hehe, sånn kan det gå!

So that’s it

Jeg får opp en god del annet også. Gjennomsnittlig lesetid, nye lesere, returnerende lesende, hvor mange sider leserne mine ser på i gjennomsnitt og så videre. Det vesentlige er som regel tallene over hvor mange som faktisk besøker og leser bloggen – et tall jeg naturligvis har lyst til at skal bli så høyt som mulig. Desto flere som leser, desto bedre diskusjoner kan vi få – og slik jeg ser dette så er dette like mye en debattblogg som en meningsdelingsblogg.

Hva er grunnen til at jeg skriver dette? Jeg vet egentlig ikke, jeg syns bare det er vittig å vite, og tenkte du kanskje kunne syntes at noe av det var morsomt du også. Det er iallefall litt av det som rører seg i hjernebarken min for tiden – og hvis du IKKE har statistikk på siden din, så er dette noe av det du får opp dersom du legger det inn.

Min varmeste anbefaling er allikevel å droppe det. En kan bli litt for opphengt i det også… Til tider ;)

Illustrasjon: hrnorge.no
Statistikkbilder: Google Analytics
16 Comments

15 kommentarer

 1. Vero  •  Feb 24, 2009 @15:38

  Det tror jeg må være en av de tingen som frister aller mest med å gå over til worldpress, all den informasjonen du får om leserene dine kan være utrolig nyttig. På blogger får man ikke noe informasjon i det hele tatt og det skulle jeg virkelig ønske jeg kunne hatt. Statestikk gjør det jo mulig å tilpasse bloggen så man får flere besøk. Med andre ord, jeg er misunnelig på din statestikk info.

  Veros siste blogginnlegg..En liten barnestemme

 2. Samuel  •  Feb 24, 2009 @15:41

  Vero:
  WordPress er svært bra, men du kan faktisk få Google Analytics på Blogspot også. Jeg hadde det, og det var bare å søke etter Google Analytics Blogger eller noe slikt på Google, så fant jeg en fin beskrivelse som hjalp meg!

  Her har du ett eksempel:
  http://andywibbels.com/2007/01/how-to-add-google-analytics-to-your-blogger-blog/

 3. Fru Irene, hun pene  •  Feb 24, 2009 @16:05

  Takk for prisen :) Slettes ikke verst at jeg må ha noen lesere…når jeg har skrekkelig få kommentarer på bloggen min. MEN jeg skriver heller ikke så spennende og om tema som skaper debatt, kanskje det er der problemet ligger. Men det er jo greit at jeg sender deg trafikk :)

  Fru Irene, hun penes siste blogginnlegg..C8H10N4O2

 4. Samuel  •  Feb 24, 2009 @16:20

  Fru Irene, hun pene:
  Vel, de er iallefall innom og leser det du skriver – det er jo uansett ikke verst bare det! En ting jeg har lagt merke til når jeg kommenterer hos deg er at det tar litt tid før du svarer – og da blir det vanskeligere å se at jeg faktisk har fått svar – siden jeg ikke besøker bloggen din og leser postene på nytt hele tiden :) Kanskje dét kan være et tips?

  Uansett så leser jeg også bloggen din mer enn jeg kommenterer – er bare ikke alltid jeg har så mye å si :)

 5. Line  •  Feb 24, 2009 @16:59

  Jeg har også hatt google analytics en stund, men jeg er på ingen måte opphengt i det. Du sier du stoler mest på denne statistikk-greia, men jeg tror ikke jeg kan si jeg stoler helt på det…
  Jeg synes i alle fall det er igranne rart at det er 50 (!) ganger så mange som besøkte bloggen min for 0 dager siden, enn det er folk som har besøkt bloggen min 24. februar (idag). Eller at bare et par dager etter den begynte å telle, så var det 15 stykk som hadde besøkt bloggen min 201+ ganger.
  SÅ trofaste blogglesere kan jeg aldri tro jeg har ;)

  Lines siste blogginnlegg..Hva gjør man…

 6. Fru Irene, hun pene  •  Feb 24, 2009 @18:10

  Takk for tips da, jeg skal prøve å forbedre meg :) For du har nok rett i at det kan gå litt tid før jeg svarer på kommentarer, og det er jo ikke bra.

  Og Line: Klart du har trofaste lesere! I’m one of them!

  Fru Irene, hun penes siste blogginnlegg..Trenger deres hjelp Ü

 7. Samuel  •  Feb 24, 2009 @18:44

  Line:
  Hmmm, min statistikk har gradvis vokst fra dag 1, så jeg har litt mer tillit til den enn jeg ville hatt om jeg var i dine sko. I tillegg har jeg et par plugins direkte i WordPress som gir meg litt statistikk, og kan sammenlikne dem. Google Analytics er litt mer forsiktig med tallene, det er kanskje bare derfor jeg stoler mest på den :P

  Fru Irene, hun pene:
  Det er såklart opp til hver enkelt blogger hvor mye de ønsker å svare på kommentarene sine – men dette er jo i stor grad en blogg som svever rundt det å diskutere emnene jeg tar opp. Da er bloggen relativt avhengig av at jeg er med på diskusjonen ;)

 8. Pauzerommet  •  Feb 24, 2009 @21:29

  Jeg lærte tidlig i min bloggerkarriere at statcounter.com leverer tall som er mer riktig, den leverer også flere detaljer.

  Pauzerommets siste blogginnlegg..Bryllupshoot

 9. Samuel  •  Feb 24, 2009 @22:25

  Pauzerommet:
  Hvordan vet du at de tallene er mer riktig da? :) Må kanskje installere det også da..?

 10. Pauzerommet  •  Feb 25, 2009 @12:36

  Du må legge inn en html kode på bloggen din bare, og installere en plugin. Tallene gir deg unike besøk, tilbakekommende besøk og sidevisninger. Den kan gi deg info om hvor besøket kom fra, hvor ip-adressen hører hjemme, hvilken side/artikkel dem har kikket på og mye mye mer. Jeg VET ikke om tallene er mer riktige enn den standard telleren wp har, men jeg velger å tro det siden man kan få så veldig detaljert info på statscounter.

  Pauzerommets siste blogginnlegg..Bryllupshoot

 11. Line  •  Feb 25, 2009 @16:01

  Nei, det er så mange eksempler på tall som overhode ikke passer sammen på min GA, at jeg velger å ikke stole helt på den.
  Men det kan jo vær at din er ærligere mot deg ;)

  Og Irene: Jeg er en trofast leser av din blogg også! :)

  Lines siste blogginnlegg..Hva gjør man…

 12. umle  •  Feb 26, 2009 @15:21

  nå ble antallet av lesende dansker hvertfall hevet med én. og kanskje de er lengre inne på bloggen din fordi de bruker lang tid på å skjønne hva som står der 8)

  umles siste blogginnlegg..moon safari

 13. Samuel  •  Feb 26, 2009 @15:26

  umle:
  Jøss, velkommen til bloggen, Umle :P Men – er du egentlig dansk, eller vi du bare være det? Uansett er det hyggelig at du stikker nesa innom!

  Det ville ikke vært unaturlig at de bruker lengre tid på å lese noe de ikke forstår så lett – men jeg ville egentlig forutsett at de danske leserne i større grad er nordmenn i danmark?

 14. umle  •  Feb 26, 2009 @17:43

  jeg leker nordmann i danmark. så jeg er ikke mer dansk enn..uhm, nordmenn.

  men jo, det er jo mange nordmenn i danmark – så jeg regner vel egentlig at det er det beste budet. :D

  umles siste blogginnlegg..moon safari

 15. Samuel  •  Feb 26, 2009 @18:05

  umle:
  Hehe, var det jeg trodde du var :) Jeg ser foreløpig ikke ut til å ha noen faste lesere i Danmark, så dersom du har tenkt å bli så blir du potensielt den første. Velkommen er du uansett hvor lenge du stikker hodet innom!

Én trackback

Legg igjen et svar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/a/9/2/confusicus.com/httpd.www/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 124

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Bloggurat